מהם "מסגרת אשראי", "צ'ק דחוי" או "העברה בנקאית"? כיצד ואיזה הלוואות רצוי לקחת? מהי משכנתא ואיך בוחרים תכנית חיסכון? ובכלל כיצד מתנהגת מערכת הבנקאות של ישראל ומה כדאי לעולים החדשים לדעת ברמה הבסיסית?
מחלקת הקליטה העירונית הזמינה עולים חדשים למפגש חשיפה עם מערכת הבנקאות הישראלית ועם נושאים הקשורים בכלכלה בסיסית , אותם צריך לדעת כל אזרח. בשבוע שעבר, בבית העולה, התכנסו העולים "הכי טריים" שמתגוררים באשדוד, כאלה שעלו ארצה בשנים 2014-2016, ובאו לשמוע הרצאה בנושא "בנקאות כללית".
ההרצאה שניתנה בשפה הרוסית ע"י יועצת מקצועית מתחום הפיננסים והכלכלה בישראל, עסקה במגוון רחב של נושאים המעסיקים כל אדם בהתנהלותו הכלכלית, ובעיקר בקרב ציבור עולים הנקלע לארץ חדשה, לחוקים ולנהלים חדשים.
בסמינר קיבלו העולים מידע חיוני על בנקים ובנקאות. הם למדו על מערכת הבנקאות בישראל ועל השירותים שהיא מעניקה ללקוחותיה, טיפול בצ'קים, הלוואות, כרטיסי אשראי, משכנתא, תוכניות חיסכון… ועוד. במהלך הסמינר יכלו האזרחים החדשים, להציג בעיות ומקרים שבהם נתקלו עם בנקים ישראליים, להעלות שאלות ולקבל תשובות מפי היועצת.
סגן ראש העיר והממונה על הקליטה מר ולדימיר גרשוב, בירך את משתתפי הסמינר ואיחל להם קליטה קלה. הוא קרא להם להיעזר במחלקה העירונית לעלייה וקליטה ושיבח את העבודה הנעשית במחלקה בהנגשת מידע חיוני ובליווי העולים.
סמינרים נוספים יתקיימו במאי – יוני.