אשדוד, מדורגת ראשונה בהשוואה לחמשת הערים הגדולות בישראל. ההישג הנוסף, אשדוד מקדימה את הערים הגדולות, תל־אביב במקום ה־11 (עלייה מהמקום ה־13 בשנה שעברה), בעוד שירושלים במקום ה־21 (לעומת 24 אשתקד). באר־שבע נמצאתבמקום ה-29 (ירדה 3 מקומות), וחיפה נותרה במקום 34 גם השנה.
הבוקר פורסם מדד BDi של הערים היציבות פיננסית בישראל .אשדוד רושמת עלייה של 2 מקומות וניצבת במקום התשיעי בהשוואה לשנה שעברה שהייתה ממוקמת במקום ה-11.
מטרת הדירוג עפ BDi הייתה למצוא את המועצות והעיריות בעלות החוסן הפיננסי, מוסר התשלומים והיעילות הכי טובים, לצד סיכון עסקי נמוך. כדי לבחון חוסן פיננסי נבחרו מדדים המשקפיםאת יכולתן של העיריות לעמוד בהחזר חובות. כן נבנה מדד של יעילות פעילות שמשקף את יעילות ההתנהלות של עירייה או מועצה. הדירוג כלל ערים עם לפחות 40,000 תושבים בדירוגסוציו־אקונומי 4־10. הוא התבסס על נתוני הלמ"ס, דוחות כספיים של העיריות והמועצות ומאגרי המידע של CofaceBdi
תקציב עיריית אשדוד לשנת 2017 עומד על 1.591 מיליארד ₪ מתוכם 1.573 מיליארד בבסיס + 18 מיליון במותנה ומבטא גידול בבסיס ל- 102 מיליון ₪ בהשוואה ל-2016 אז התקציב עמד על1.471 מיליארד בבסיס.
תקציב החינוך גדל ב- 43 מיליון ₪ בבסיס ותקציב הרווחה גדל ב- 14 מיליון ₪ בבסיס. *תעריף הארנונה באשדוד ממשיך להיות הנמוך ביותר**מ-20 הערים הגדולות בארץ ואשדוד רושמת עודףשל כ-33 מיליון ₪* בתקציב 2016 וההשקעה בתושב ממשיכה לצמוח ותעמוד השנה על 7,300 ₪ לעומת 6,952 ללא העלאת תעריף הארנונה .
התקציב של עיריית אשדוד משקף המשך עשייה עירונית אדירה, המבססת את אשדוד בקדמת הערים האיכותיות והמובילות במדינת ישראל. תוצאות ההשקעה ניכרות בכל תחומי החיים ובכלרחבי העיר, תוך שהיא מביאה לידי ביטוי אחריות ציבורית וניהולית ארוכת טווח, חשיבה שאינה מתמקדת רק בהישגים לשנה הקרובה, אלא מתוכננת בקפידה גם לשנים הבאות, מתוך מטרהלהפוך חזון כולל למציאות חיה, לצד שמירה קפדנית על האיזון התקציבי של הרשות. כך גם באשר להקצאת המשאבים הנעשית באחריות רבה, במסירות ובקפדנות, וזאת מבלי להעלות את שיעורהארנונה מעבר לשיעור המתחייב הנגזר מהנחיית משרד הפנים.