עז ישראל ז"ל נולד וגדל באשדוד וכבר מגיל מאוד צעיר נחשב למוזיקאי מצטיין בכלים שונים. את המצוינות שלו הוא לקח עמו לתחומים נוספים כמו בישול והיה לשף מוצלח אלא שכל העתיד המוצלח שיוחל לו נגדע ברגע אחד נוראי בו נפגע בתאונת דרכים והוא רק בן 25. משפחתו והקרן שהקימו לזכרו יקיימו זו השנה הרביעית תחרות נגינה על כלי נשיפה לתלמידי קונסרבטוריון אקדמא בעיר. רגע לפני, בואו להכיר את סיפורו של עז ישראלי.
עז ישראלי התחיל ללמוד לנגן על כינור עוד כשהיה בן ארבע לפני שמיעה וסימנים פשוטים. הוא נולד בשנת 72' ונהרג בחודש אפריל שנת 1997 כשהיה בן 25 בתאונת דרכים, היה גם שף בארה"ב במסעדה שנחשבה לאיכותית מאוד ובצער רב, כשהיה בדרכו להשתלמות באוכל גורמה קולינרי בארה"ב, משאית בה היה נהג בגילופין, מחץ אותו למוות יחד עם חברו יוסי גרינפלד ז"ל שלהם הייתה דאז חברת קייטרינג קטנה בשם "כמהין".
כבר בגיל 6 החל ללמוד לנגן באקדמא על כינור, התקדם והיה לאחר המבצעים והיוצרים הבולטים עד גיל 18, אז התגייס לצה"ל לשריון ושירת תקופה ארוכה בחטיבה בו אביו שירת. כשעז נולד אביו היה מפקד גדוד עז 77 בגדוד שריון וקרא לו על שם הגדוד. כמה חודשים אחרי שעז נולד אביו נהרג במלחמת יום הכיפורים בקרבות הבלימה מול הסורים בשנת 1973. האם, אתי ישראלי ז"ל גידלה שלושה ילדים והתמודדה עם גידול הילדים ואחזקת המשפחה לאורך השנים, נבחרה אפילו לאם השנה באשדוד באחת השנים, למרות כל הכאב הייתה חיובית ושמחה.
במשך שנים ארוכות הם היו בית ומשפחה שהמוזיקה כל הזמן היה חיה בה, באוויר ובנשמה.
כולם היו קשורים לאקדמא שהיה בית מוזיקלי נעים מרחיב אופקים והיו חלק מהתזמורות, בקשר רציף עד היום (האח עופר עדיין מנגן בתזמורת "אשדוד בנד" של אקדמא על טרומבון).
האחות האמצעית לימור ניגנה על אקורדיון. עז אהב מאוד לטייל, להיות עם אנשים, אינטרקציה מצוינת עם אנשים, חייכן כל הזמן ומוקף תמיד חברים וקשר הדוק חם ומשף עם בני משפחתו. היו מנגנים יחד, והאם הייתה שרה באירועים משפחתיים היו תמיד מופעים.
עז ניגן על כלי מיתר בדגש על כינור, גיטרות, על קלידים- פסנתר אקורדיון, סינטיסייזר, כלי נשיפה- חצוצרה והיה כותב ומלחין מנגינות ושירים ועוסק בעיבוד וכשהתבגר הפך למצוין וכישרוני גם בתחום הקולינרי, כך שפעל בשני תחומים במקצוענות- אוכל גורמה ומוזיקה. על המצבה שלו נכתב "נגן עוד כשלחם בתנורך".
אחד מהשירים שהלחין וכתב "שלום- סלאם" בוצע על ידי מקהלת מורן בניהולה של נעמי פארן זמן קצר לאחר מותו, כמעט במקביל בבית הכנסת "עימנואל" בהארלם אל מול 4000 אישי ובשידור חי בטלוויזיה בארה"ב, כחלק ממופע שהתקיים בשני סבבים בקנדה וארה"ב בשנת 1997, כמו כן היה שותף להלחנה והפקה לקלטת ודיסק בשם "טיול מוזיקלי" שעלה כהפקה ארצית בביצוע של הזמר בועז דווידוף, בה הלחין הרבה מהשירים.
בארבע השנים האחרונות, מקיימת המשפחה בשיתוף פעולה עם קונסרבטוריון 'אקדמא' תחרות נגינה על כלי נשיפה על שמו. אחיו עופר לוקח את כל מה שייצג, את שמו ומעלה את זה לסוג אחר של מסרים, כעיקרם הוא העז- הוא האומץ לעשות בזמן שקשה, הכין שלא נוח, בביצוע- שאולי ניכשל בו, אך לא נוותר וכשאומרים "עז הרוח" משלבים בין המעשה לבין הרוח.
תחרות כלי נשיפה מעץ וממתכת תקיים זו השנה הרביעית באקדמא, כאשר המשפחה מעניקה תרומה שנתית מקרן עז על שמו של עז ישראלי ז"ל. הנתינה הייתה כל הזמן, אולם הרעיון לתחרות באקדמא נוצר כדי לעודד את המוזיקה עם גילוי של כספים נוספים בקרן עז. אגב, באולם החזרות התחתון יש פסנתר כנף שחור גדול שנתרם על ידי המשפחה בעבר ומזה שנים רבות שישנו קשר חזק ומתמשך של המשפחה מול אקדמא, שאלו הובילו והולידו את הפעילות הזו לקידום המוזיקה והנצחתו של עז בדגש על המסרים החברתיים והחינוכיים מתוך הערכים שהובילו אותו.
אחיו עופר מספר כי הוא בעיקר מתגעגע ל"ביחד", למוזיקה ביחד: "זה תמיד היה מגיע עם אוכל טוב שהיינו מבשלים יחד. הכל אצלנו התחיל מהסבתא רבא- מפגשים משפחתיים, מוזיקה ואוכל טוב וזה שעז נפטר בגיל כל כך צעיר עם ריצה מהירה קדימה ואין לו המשך- זה הכי כואב", אומר אחיו עופר.
מידי שנה, כל המשתתפים בתחרות מקבלים משהו והזוכים במקומות הראשון זוכים במילגת לימודים באקדמא כהצדעת כבוד עבור ההתאמצות השיפור והרצון להתבלט בקרב התלמידים. כמו כן, יש הרואים בזה פרס במידה מסוימת לאנשי ההוראה באקדמא- מורות ומורים שמראים להורים, החוצה וגם לילדים שהמוזיקה היא סוג של שפה וניתן לדבר בה בצלילים להבין האחד את השני, כשפה אוניברסלית.
מוזיקה, ממש כמו אימוני כושר מאמצת את השרירים- המוח למד לומד ויודע להפעיל את השרירים בצורה טובה יותר. כל שנה האולם מלא עד אפס, מכוון בעיקר לבני המשפחות ידידים ואנשי שלומם של אקדמא.
בשנים האחרונות מנהל ארנסט פרל את מחלקת כלי נשיפה באקדמא בניהולה של יאנינה קודליק. בתחרות ישפטו השופטים המכובדים: מאסטרו מיכאל גורביץ', גרשון דמבינסקי, ראובן מוזס ואלכסנדר פיין.
התחרות פונה לנגני כלי נשיפה ממתכת ומעץ מגיל 8 עד 18 הלומדים באקדמא, כתחרות פנימית במטרה לעודד את התלמידים, להשקיע, ללמוד רפרטואר חדש ועוד… המקום ראשון יקבל פרס כספי, כל המשתתפים תעודות וכל הזוכים מקבלים גביעים.
התחרות תתקיים בימים:
שני- 19.02.18 בין השעות 15:30-20:00
רביעי- 21.02.18 בין השעות: 14:00-20:00
והגמר יתקיים ביום ראשון, 25.02.18 בשעה 19:00 באודיטוריום מונארט
הכניסה לכל ימי התחרות חופשית! מוזמנים להגיע!
צילום: אלבום פרטי משפחת ישראלי.