הטרדה מינית הפך למכת מדינה. על אף שהיא יכולה לקרות בכל מיגדר, הנשים הן הסובלות העיקריות ממנה. יוזמה חדשה של יועצת ראש העיר למעמד האישה, מלמדת את הבנות הצעירות להציב גבולות, לזהות מצבי סיכון ומעניקה להן כלים להתמודדות.
כ-200 נערות מבתי ספר המקיפים בעיר השתתפו במיזם ייחודי, "החופש לבחור" – קורס להגנה עצמית של המשרד לקידום מעמד האישה עבור נערות במערכת החינוך, במהלכו לומדות הן לזהות ולהתמודד עם מצבי סיכון, להציב גבולות בריאים בתחום המילולי רגשי ופיזי, היחשפות לטכניקות פיזיות ושבירת חסמים לאסרטיביות, לצמיחה והעצמה אישית, במטרה למנוע אלימות והטרדות מיניות כלפי נערות בפרט ונשים בכלל.
"היוזמה המבורכת והחדשנית לפתיחת הקורס בבתי הספר, 'בשיטת אל הלב' לקהילה בטוחה, באה לאחר שההטרדות המיניות הפכו למכת מדינה כמעט בכל מקומות עבודה, ברשויות המקומיות, בכנסת, במוסדות ציבורים ופרטיים, בצבא, במשטרה והעלו לסדר היום הציבורי את הבעיה הכאובה במטרה להתמודד ולמגר את התופעה המטרידה" אומרת יועצת ראש העיר למעמד האישה, גב' אהובה יצחק עמרם, יוזמת הקורס.
גב' עמרם מציינת כי חוק ההטרדה המינית שנחקק כבר לפני כ-20 שנה, אוסר על הטרדה מינית מכל סוג שהוא ומוגדר כהתנהגות פסולה, בעלת אופי מיני המהווה כלי באמצעותו משתמש אדם אחד כדי לפגוע באדם אחר. היא מבהירה עוד כי המטריד והמוטרד כאחד יכולים להיות אומנם גבר או אישה, אבל המציאות מראה כי דוקא נשים הן שסובלות, מהשפלות על רקע מגדרי, מהתייחסות מבזה הרואה באשה אובייקט, חפץ ורכוש. "הטרדה מינית, באה לידי ביטוי בצורות שונות לעיתים, לעיתים באופן סמוי, כמו הערות ובדיחות גסות, רמיזות והצעות על רקע מיני, איומים מילוליים ופיזיים" היא אומרת ומדגישה כי "המקרים הבולטים הם דוקא במקומות עבודה כאשר מעבידים ו"בוסים" מנצלים את עמדות הכוח ויחסי המרות כדי להמשיך ולהטריד מתוך ידיעה שהמוטרד, בד"כ אישה, לא תתלונן הן בשל החשש שלא יאמינו לה, הן בשל בושה והאשמה עצמית, ובעיקר כדי לא לפגוע בילדים ולהרוס את המשפחה ולא לאבד את מקום העבודה ומקור הפרנסה"!!!
החוק, אגב, רואה בהטרדה מינית גם עוולה נזיקית–אזרחית ועבירה פלילית. בשנים האחרונות הנושא עלה לסדר היום בעדיפות גבוהה וזאת בעקבות הדרישה לשוויון בין המינים והמודעות הגוברת והולכת לפגיעה בכבוד האדם, בחירותו ובפרטיותו, ויותר ויותר מוגשות תלונות במשטרה מצד נשים אמיצות ונחושות, המוכנות לחשוף את עצמן ולעבור בהרבה מן המקרים מסע נוסף של השפלה. "חשוב להדגיש, לציבור הגברים. תמשיכו להעניק מחמאות, לחזר ולפרגן אבל שיהיה מובן וברור שכשאישה מגיבה בשלילה ואומרת לא, היא מתכוונת לכך כבר מהפעם הראשונה"! היא מסכמת.
בפניה אישית גם לנשים ולנערות אומרת גב' עמרם "אל תהיי מוטרדת, תגידי לא לשתיקה. תפני לארגונים השונים לסיוע ולתמיכה. תהיי אסרטיבית וחזקה" ולסיכום היא אומרת "אני מאמינה שהפתרון לצמצום ומיגור התופעה הכאובה נעוץ בחינוך, בהעלאת המודעות לכבוד האדם ולשוויון מיגדרי כבר במערכת החינוך, החל מהגיל הרך ועד התיכון ובכלל. כמו כן, יש לקחת אחריות כהורים, כמעסיקים וכחלק מהקהילה ומהחברה. לשתף פעולה לחשוף ולהתריע כדי לצמצם התנהגות פסולה בכלל ואת ממדי ההטרדה והפגיעה המינית בפרט. כך נישאר חברה מתוקנת, ערכית וראויה".