יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, בשיתוף המשרד לקידום מעמד האישה, קיימו סדנאות מיוחדות להגנה עצמית בהן השתתפו תלמידות בתי הספר התיכוניים ואימהות. הסדנאות "בטוחה בכל מקום במרחב האישי והציבורי", מעניקות לנשים כלים ומיומנויות להגנה עצמית ומחזקות את הביטחון העצמי בנושא הטרדות.
כ-225 תלמידות בבתי ספר יסודיים ועל יסודיים ברחבי העיר, השתתפו במיזם הייחודי "בטוחה בכל מקום במרחב האישי והציבורי" – סדנה להגנה עצמית, שהועברה ע"י מדריכה מוסמכת מבית הספר של לילך, שיף ברנשטיין. סדנה נוספת להגנה עצמית הועברה לאימהות ובנות, כסדנה משותפת שהתקיימה בשעות הערב, וגם היא הועברה ע"י שיף ברנשטיין.
קורס הגנה עצמית בבתי הספר הינו יוזמה מבורכת וחדשנית של גב' אהובה עמרם – יועצת רה"ע לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, במטרה להתמודד ולמגר את ההטרדות המיניות – תופעה מטרידה שנמצאת שוב ושוב על סדר היום שלנו. "כיועצת רה"ע לקידום מעמד האישה, חשוב לי לקדם את הפרויקט הייחודי שמקנה כלים לזיהוי מצבי סיכון, להתמודדות עם הטרדות ותקיפות מיניות, ולהביא לכדי מיגור התופעה" אמרה גב' עמרם. הקורס הועבר במסגרת סדנאות אשר ניתנו כשירות וללא עלות ע"י המשרד לקידום מעמד האישה, במסגרת ההתמודדות עם תופעת ההטרדות והתקיפות המיניות ובכלל זה אלימות כלפי נשים. הסדנאות מעניקות כלים ומיומנויות לזיהוי והתמודדות עם מצבי סיכון, להצבת גבולות בריאים בתחום המילולי-רגשי והפיזי, תוך לימוד טכניקות פיזיות ושבירת חסמים במטרה למנוע ולצמצם אלימות והטרדות מיניות כלפי נערות בפרט ונשים בכלל.
במפגש עם הבנות המשתתפות בסדנאות, אמרה עמרם: "לנשים, לנערות אני קוראת אל תהיי מוטרדת, תגידי לא לשתיקה, תפני לארגונים השונים לסיוע, לתמיכה תהיי אסרטיבית וחזקה. הפתרון לצמצום ומיגור התופעה הכאובה נעוץ בראש ובראשונה בחינוך, בהעלאת המודעות לכבוד האדם ולשוויון מגדרי כבר במערכת החינוך, החל מהגיל הרך ועד התיכון ובכלל." כמו כן היא פנתה לאימהות עצמן, להורים, למעסיקים ולכל הבוגרים בתוך הקהילה וקראה לכולם/ן לקחת אחריות על החיים. "כבני וכחלק מהקהילה ומהחברה, יש לקחת אחריות ולשתף פעולה, לחשוף ולהתריע, כדי לצמצם כל התנהגות פסולה בכלל ואת ממדי ההטרדה והפגיעה המינית בפרט, כדי שנישאר חברה מתוקנת, ערכית וראויה."
עשרות מכתבי משוב מפרגנים נשלחו ע"י תלמידים, הורים, מורים ומנהלים. מחנכת כיתה ו' באחד מבתי הספר כתבה. "הסדנה הועברה בצורה מעניינת ומרתקת. התלמידות היו קשובות ומסוקרנות לאורך כל הסדנה. המדריכה העניקה לבנות כלים חשובים והכרחיים שיכולים להגן ולשמור עליהן בזמן מצוקה. לסדנה זו יש חשיבות רבה והיא הכרחית לכל אדם". אמא לתלמידה באחד התיכונים שהשתתפה בסדנה, כתבה: "יוזמה ברוכה ומבורכת. הסדנה שמה דגש על לימוד ופיתוח יכולות הגנה עצמית בטכניקות יעילות ובשימוש נכון בעזרת הגוף והכח כדי להגן עליך. הסדנה מחזקת ומעצימה את הביטחון העצמי והחיבור של סדנת אם ובת יצרה אינטראקציה מדהימה בינינו כמשפחה ובין כל המשתתפות. זו סדנה הכרחית לכל אישה".
הנתונים על פי המשרד לביטחון פנים מראים כי 84,000 נשים נפגעות בשנה. המשמעות היא כי בישראל מתרחשות, על פי הערכה, כ-230 תקיפות מיניות מידי יום. זהו נתון מדאיג המחייב טיפול מערכתי בכל מסגרות החיים, בבית ההורים ובמערכת החינוך, בקהילה ובמסגרות העבודה, במרחב הציבורי ובכל מסגרת חברתית, על מנת לצמצם את הנתונים הללו ככל שניתן.