"המוציא לחם מן הארץ"

"המוציא לחם מן הארץ"

לכבוד ט"ו בשבט, שהוא חג האדם והאדמה, ערכה החווה החקלאית הפנינג חגיגי תחת הכותרת "המוציא לחם מן הארץ". "האילן הגדל והמתחזק מסמל את כוח האדמה וכוח הצמיחה בטבע. חמשת מיני דגן מהווים חלק חשוב מתפריט מזונו של האדם, מהם אופים לחם שהיה ועודנו מרכיב חשוב במזוננו" אומרת גב' חדווה אליעד ומוסיפה ש"חכמינו תיקנו ללחם ברכה מיוחדת, מפני חשיבותו המרובה".

הרציונל שעמד מאחורי ההפנינג היה גם הנושא המרכז השנתי "בסימן אחדות וייחודיות", שכן הלחם מאחד את כולנו בחשיבותו למרות שאנו שונים זה מזה בהכנתו. כל המבקרים בהפנינג התרגשו מול 29 עבודות התלמידים שעלו לגמר מ-12 בתי ספר, ובמיוחד מול הסיפורים שנוצרו במסגרתם, אשר שילבו זיכרונות פרטיים ומשפחתיים וזיכרונות משותפים מעדות ישראל. קשה היה שלא להסיק מקריאת הסיפורים כי פעולת הכנת הלחם המשותפת בין בני המשפחה המורחבת, לשה לא רק את הבצק עצמו אלא גם את סיפור המשפחה המתאחדת ואורגת לתוכה ניחוחות וזיכרונות של טעם וריח, קדושה ומשפחה, שהם כידוע הזיכרונות החזקים ביותר שלנו.

נהנינו לראות את התגייסות התלמידים ובני משפחותיהם ואת ההשקעה שלהם בהצגת הלחם. טעמנו סוגי לחם רבים ומגוונים. כל הילדים קבלו תעודות הוקרה ופרס על השקעתם ורצינותם. כמו כן הוענקו פרסים לשלושת המקומות הראשונים: במקום הראשון זכה נועם אלבן מבית ספר רעים, על הצגת הסיפור המשפחתי בעקבות הלחם "לה פוגאס" מצרפת. נועם, באישיותו הכובשת עם המבטא הצרפתי, סחף את המבקרים בהתלהבותו, תוך שיתוף בני המשפחה והצגת הלחם. במקום השני זכו אושרי ומאור איילין מבית ספר חזון יעקב על הכנת האינג'רה, ובמקום השלישי זכתה אמילי טובול מבית ספר קשת על הכנת הקובאנה.

בנוסף לסיפורי הלחם ובעוד הנשים נהנות מטקס הפרשת חלה, השתתפו הילדים במגוון סדנאות: חליטות צמחים, הכנת ראש נובט, משחקים בפלפון ומשחק רצפה בנושא "טביעת הרגל של הלחם", ליטוף בעלי חיים ואפיית פיתות על הסאג'. הם השתתפו במופע מוסיקלי של דיויד פרסטנר שניגן על זרעים וחומרים מהטבע.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*