הצעה בכנסת להחמיר את הענישה נגד נהגים עבריינים

הצעה בכנסת להחמיר את הענישה נגד נהגים עבריינים

ועדת הכלכלה של הכנסת החלה ביום שני, בדיונים שמטרתם הכנה לקריאה שנייה ושלישית של הצעת משרד התחבורה לתיקון פקודת התעבורה, אשר נועדה להחמיר את הענישה נגד נהגים שייתפסו נוהגים בשכרות, מבצעים עבירות בריונות ועוד.

עוה"ד רוני ליש, מומחה למשפט פלילי ותעבורה ממשרד עורכי הדין ליש-הבר ושות' התייחס להצעת הוועדה הכוללת גם צעדים שנועדו להתמודד עם העומס בבתי הדין לתעבורה, ובכללן לחייב את המבקשים להישפט להפקיד את הקנס מראש, וכפל קנס למגישי תביעות סרק.

"כולם אוהבים לבלות ולא מעטים גם אוהבים לשתות במהלך הבילוי", אומר עוה"ד ליש, "אך חשוב להפנים כי האלכוהול משפיע על הריכוז, מהירות התגובה והקורדינציה באופן שעלול להיות מסכן חיים. פקודת התעבורה, התשכ"א 1961, מטפלת באופן מחמיר בנהיגה בשכרות: לצד שלילת רישיון ופסילות מנהליות קיימים גם רישום פלילי ועונשים העלולים להגיע לשנים מאחורי סורג ובריח. לגבי נהגים צעירים ונהגי עבודה קיימת החמרה נוספת אך כאמור, החלו הדיונים להחמיר את הענישה נגד נהגים עבריינים, משמע הענישה המינימאלית על עבירת נהיגה בשכרות העומדת כיום על פסילת רישיון הנהיגה לשנתיים, אלא אם מתקיימות נסיבות מיוחדות – תוגבר.

"יחד עם זאת, אם מדובר בפעם השנייה בשנה אחת בה נתפס נוהג האדם בשכרות, תעמוד הפסילה המינימאלית על 4 שנים. מעבר לכך, המשטרה רשאית לפסול את רישיון הנהיגה באופן מיידי לתקופה הנעה בין 30 ל-90 יום. יש לציין כי אם מדובר בעבריין סדרתי יטה בית המשפט להחמיר עימו ולהטיל עונש מאסר בפועל. לשם כך, בית המשפט יבחן שורה ארוכה של שיקולים אישיים ונסיבתיים העשויים להקל או להחמיר עם הנאשם, כגון הרשעותיו הקודמות, רמת האלכוהול שנמצאה בדמו, נסיבות אישיות לרבות פרנסתו והתלות בו כמפרנס, הדרך בה נהג במכונית ונזקים שנגרמו כתוצאה מהעבירה שביצע".

עוה"ד ליש מדגיש כי "קיימות נסיבות מחמירות העלולות להביא לענישה קשה מאוד. דוגמא לכך היא נהיגה בשכרות שהובילה למות אדם אחר, ובמקרה כזה מדובר בעבירת הריגה העלולה להוביל לענישה מרבית של 20 שנות מאסר. זאת, בניגוד לגרימת מוות ברשלנות עקב נהיגה שלא תחת השפעת סמים או אלכוהול, אשר הענישה המרבית עליה עומדת על 3 שנות מאסר".

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*