ללמוד על אמנות עכשווית

ללמוד על אמנות עכשווית

פרופ' חיים מאור ינחה סדרה בת ארבע הרצאות ושני סיורים במוזיאונים בישראל אודות סוגיות המעסיקות את האמנות העכשווית בארץ ובעולם.

בסדרה בת ארבע הרצאות ושני סיורים במוזיאונים בישראל, בהנחייתו של פרופ' חיים מאור ייחשפו המשתתפים למספר סוגיות המעסיקות את האמנות העכשווית בארץ ובעולם. סוגיות אלה נוגעות לנושאים המרכזיים של חיינו כיום: נדודים והגירה, פוליטיקה של זהויות, גזענות והתנשאות, ההתבוננות באני וב' אחר', שימוש במדיומים מסורתיים וחדשים, היי-טק ולואו-טק. פרופ' חיים מאור מהמחלקה המחלקה לאמנויות אוניברסיטת בן-גוריון בנגב זכה בפרס מפעל חיים לאמנים ותיקים ע"ש אריק איינשטיין לשנת 2018 הפרס מוענק מדי שנה על ידי משרד התרבות והספורט ליוצרים ותיקים אשר הטביעו חותמם על התרבות בישראל. חבר השופטים בקטגורית האמנות הפלסטית נימקו את הבחירה בפרופ' מאור: "אמן פעיל, חוקר אמנות ישראל, מרצה ואוצר עצמאי. מאור בחר בפריפריה כמקור פעילות מרכזי במשך יותר מ- 30 שנה. תרומתו לאמנות ולחברה הישראלית עצומה". כחוקר וכמרצה, נמנה פרופ' מאור על מקימי המחלקה לאמנויות באוניברסיטת בן גוריון הוא משמש פרופסור-חבר במשרה מלאה במחלקה. בנוסף, הוא משמש כיועץ לנשיאת האוניברסיטה בנושאי אמנות; כמנהל ואוצר הגלריות של האוניברסיטה וכמרכז חטיבת אמנות-יצירה.

"קוסמו-פליט"

יום ג', 29 באוקטובר 2019 בשעות 18:00-20:00

על פליטים ומהגרים באמנות העכשווית בישראל ובחו"ל. בהרצאה נכיר גישות שונות שבהן נוקט פליט או מהגר בחייו במציאות החדשה של המדינה אליה הגיע וכיצד מצב תודעתי זה מתורגם ליצירות אמנות. נחשף לעבודותיהן של דניאלה מלר, נורה סטנשו ומאיר פיצ'חדזה.

"אוריינטליזם"

יום ד', 13 בנובמבר2019 בשעות 18:00-20:00

על האופן שבו אמנות אירופאית ואמנות אמריקאית מתבוננות במזרח. בהרצאה נכיר את האידיאולוגיה שמאחורי תפיסת המערב את המזרח ואת ייצוגיה באמנות החזותית של המאות ה-19 וה-20 עד המאה ה-21. נחשף לאמנים שונים שמתבוננים במזרח כפנטזיה ומציאות מעוררת השראה וכמחוז אקזוטי מושך ומסוכן כאחד. דימוי לפרסום: אנרי מאטיס.

סיור למוזיאון הנגב ולגלריות הסנאט וטרומפלדור בבאר שבע לתערוכות "מרבדים מדברים" ו"טקסטיל בבאוהאוס"

יום ד', 25 בדצמבר 2019 בשעות 09:00-16:00

בסיור נבקר בתערוכות במוזיאון הנגב לאמנות ובגלריות הסנאט וטרומפלדור בבאר שבע. כל התערוכות עוסקות במבט עכשווי על טקסטיל ושטיחים כיצירות אמנות המספרות על הזהות, האמונה, התרבות וההיסטוריה של יוצריה. בתערוכות נחשף לעבודות של אמנים מאירופה ומישראל ולמדיומים עכשוויים העושים שימוש בשטיח כחפץ נושא זיכרון וזהות.

"הגוף השחור"

יום ד', 22 בינואר 2020 בשעות 18:00-20:00

על האופן שבו אמנות 'לבנה' ואמנות 'שחורה' מתבוננות בגזע השחור. בהרצאה נכיר את התפיסות הקולוניאליסטיות ביחס לגזע השחור ואופני ייצוגן באמנות הלבנה באירופה ואמריקה של המאות 19 ו-20. מולן נציב את האופן שבו אמנים שחורים מתבוננים בגזע השחור ומגיבים בביקורת על אופני הייצוג של אמנים לבנים. נכיר את האמנים הבולטים בעיסוק זה. דימוי לפרסום: לארי ריברס (אולימפיה בשחור).

"אני מתבונן בעצמי"

יום ד', 26 בפברואר 2020 בשעות 18:00-20:00

מדיוקן עצמי לסלפי באמנות העכשווית. בהרצאה נבחן את המשמעות הקיומית והאמנותית של התבוננות בעצמך ובפניך ונחשף לגישות שונות של ייצוגים אמנותיים של הדיוקן העצמי בארץ ובעולם. נשאל את עצמנו במה ייצוגים אלה שונים מן הסלפי העכשווי. דימוי לפרסום: אגון שילה.

סיור למוזיאון הרצליה לאמנות למקבץ תערוכות "דיוקן 2"

יום ד', 25 במרץ 2020 בשעות 09:00-16:00

בסיור זה נבקר במוזיאון הרצליה לאמנות במקבץ תערוכות של אמנים שונים העוסקים בדיוקנם האישי. סיור זה יהווה המשך להרצאה בנושא זה מ-26 בפברואר 2020.האמנים המציגים: עידו מרקוס, אלי שמיר, יאן ראוכוורגר, אהרון שאול שור, מיכל ממיט וורקה, לאוניד בלקלב, דיוקנאות מאוסף המוזיאון.

בית אריה קלנג, רח' יאיר 2  |  טל':08-9221883

בתמונה: פרופ' חיים מאור

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*