"כדי שהאתיופי לא יהיה "החשוד המיידי" יש להקים מרכז בלתי תלוי שייצג התושבים שחוו אלימות משטרתית בלתי מוצדקת".
ברובע ב' מסתובב שוטר ובכל פעם שהוא רואה אותי הוא צועק לעברי: 'מסלה, יש עליך תעודת זהות?' ואני שואל: אם הוא יודע שאני מסלה, למה הוא שואל אם יש לי תעודת זהות". כך אומר השבוע אלי מסלה, בן 30, איש עסקים ואחיו של עו"ד אייצ'ו מסלה המתמודד בראשות רשימת אופק חדש למועצה.
לדבריו לפני 5 שנים צעירה 'לבנה' צעדה בשעת לילה מאוחרת במרכזון ב', מספר אריתראים הציקו לה והיה חשש שיפגעו בה. חבריו נרתמו לעזור לה ובמקום התפתחה קטטה בהשתתפות אריתראים רבים ומעט מיוצאי הקהילה. בשלב מסוים אלי נקרא לעזרה והצליח להפריד בין הניצים כי חלק מהאריתראים היו לקוחות בבית הקפה שבבעלותו. בהמשך הגיעו מספר שוטרים שרדפו רק בעקבות הצעירים האתיופים שחששו מהמשטרה כי האריתראים לא פוחדים ונותרו במקום. אלי הבחין בשוטר מגלגל במדרגות ומרביץ לאחד מחבריו וכששאל את השוטר לפשר התנהגותו, הגיע משום מקום שוטר נוסף שאחז בצווארו של אלי ו'פוצץ' אותו במכות.
בסיום התקרית המשטרה עצרה 3 יוצאי אתיופיה שהוכו על ידי השוטרים גם בתחנה ואלי נאזק לתשאול. בסופו של יום כל העצורים לא הורשעו לאחר שיוצגו פרו בונו ע"י עו"ד מסלה וגם התלונות שהגישו העצורים במח"ש נגד השוטרים נסגרו מחוסר עניין לציבור. אלי מסלה: "כנראה שאנחנו לא נחשבים לציבור…"
לדבריו ברובע ב' מסתובבת שוטרת שלא מפסיקה להציק לעסקים של יוצאי אתיופיה. אלי מסלה: "קיבלתי ממנה דו"חות בסך 60-70 אלף שקלים ונאלצתי לסגור את העסק. היום אני עוסק בתיווך ואפילו חברים שלי מהעדה לא רוצים לשכור דירות ברובע ב' בעיקר מפני החשש מהמשטרה. השוטרת הזאת ממררת עד היום את החיים לעסקים של 'שחורים' .
"החשש שלנו מפני המשטרה לא נולד ביום אחד והוא מגובה בעובדות", אומר אבי יצחק, מנהל הקמפיין בסיעת אופק חדש ומסביר: "אנשים וצעירים 'חטפו' על ימין ועל שמאל מהמשטרה. אפילו מפקד המשטרה רוני אלשך הודה שקיים שיטור יתר. כל התיוג הזה, הפרופיילנג ב-DNA לפיו השוטרים רואים אתיופי באופן אוטומטי כ"חשוד המיידי" יוצר את הלחץ אצלנו בלב".
אבי יצחק: "אם הכאת החייל האתיופי לא הייתה מצולמת גם הסיפור הזה היה נסגר מחוסר עניין לציבור ועל רקע הסיפור הזה קמה המחאה הגדולה שלנו בשנת 2015. במקום שהממסד והמשטרה שזה הצד החזק בסיפור יחבקו ויעזרו לחלש, הם 'מחפשים' איך לפגוע בחלש. לכן החשיבות שהקהילה תבחר את הנציגים שלנו למועצה, כדי שהם יהיו במוקד קבלת ההחלטות וינצחו את הסטיגמות ואת הסטריאוטיפים ובעיקר את הפחד שלנו".
עו"ד איצ'לותם מסלה: "לאור ניסיוני בסיירת הורים ובטיפול בנוער בסיכון אני מתכוון ליזום הקמת מרכז סיוע למשפחות יוצאי אתיופיה ותושבי השכונות, שיופעל 24/7 באמצעות מתנדבים ועובדים קבועים. הרעיון הוא שהמרכז יעניק מענה לאזרח שחווה אלימות משטרתית בלתי מוצדקת, יתן סיוע משפטי, וישמש גוף מקשר בין האזרח למשטרה. נתקלתי בלא מעט הורים לילדים מהקהילה שהילד שלהם 'נעלם' ואז התברר שהוא עצור במשטרה. המרכז הזה חייב להיות גוף בלתי תלוי שאינו קשור למשטרה או לעירייה. חשוב גם לקיים הדרכות לשוטרים ולהסביר להם שאנחנו תושבי השכונות בכלל ויוצאי אתיופיה בפרט לא חיים בהארלם, אנו לא אפרו-אמריקאים והעובדה שאנו בצבע שחור לא גורע מכך שאנחנו יהודים לכל דבר ומאחורינו מסורת בת 2500 שנה של כבוד הדדי לאחר, הכרת הטוב והליכה בדרכי נועם. לצערי הנוער של היום לא מאמין ולא סומך על המשטרה שמתנכלת לו בכוונה. חייבים לשנות זאת וגם את גישת בית המשפט שתמיד מאמינה לגרסת השוטר גם כשהאזרח דובר אמת".