ניסאן קשקאי, במה הוא עדיף על מקבילו מבית טויוטה, או על קרוסאובר פיג'ו? לפניכם סקירה של שלושה רכבי פנאי מוצלחים, במחיר של פחות מ-130 אלף שקל. איזה הכי מתאים לכם?
אורן הדר, תוכן שיווקי במימון ישיר
בישראל נמכרים הרבה מאוד רכבי פנאי שטח קומפקטיים, ובצדק: ישראלים אוהבים מכוניות שיהיו מספיק קטנות כדי לתמרן בחניון עירוני, אבל מספיק מרווח כדי לקחת את כל המשפחה לטיול – וכשמתחשק, גם לרדת ולדהור בשבילים. מדריך זה יציג בפניכם שלוש המלצות מעולות לרכב פנאי חסכוני בדלק, כל אחת עם יתרונות וחסרונות משלה ובמחיר של 100 עד 130 אלף שקל.
הטוב שבכל העולמות: ניסאן קשקאי
ניסאן קשקאי הוא הבחירה הראשונה של ישראלים רבים, ולא רק בגלל העיצוב הנעים, הביצועים שנחשבים בין הטובים ביותר בקטגוריה שלו, או החלל הפנימי הגדול, לקשקאי שורה ארוכה של מערכות בטיחות ביניהן התראות קוליות על סטיה מנתיב, סכנת התנגשות, בלימה אוטונומית, זיהוי תמרורים ועוד.
גרסת הבנזין 1.3 ליטר טורבו, משנתונים 2018 עד 2020, מציגה צריכת דלק מרשימה של כ-19 ק"מ לליטר – נתון טוב משל מתחרים עם מנוע היברידי.
סביבת הנהג פשוטה ותכליתית, ומסך המולטימדיה היה יכול להיות גדול יותר, אך יכולות הקשקאי בשטח, בכביש והתמורה למחיר הופכת אותו להצעה מאוזנת במיוחד. עסקאות מימון לרכב בפלטפורמות רכישת רכב מקוונות מאפשרות לקחת הביתה ניסאן קשקאי יד 2, בכ-1,400 שקל לחודש, ואפילו פחות.
יתרונות: סגנון וחוויית נהיגה, חיסכון בדלק, טכנולוגיה ובטיחות
חסרונות: סביבת נהג קצת פשטנית
הקשוח: טויוטה ראב 4
הראב 4 הוא אחד הקרוסאוברים הכי פופולריים בעולם, וישראל לא שונה: שוק יד 2 שלו תוסס ומלא חיים, והרכב שומר היטב על ערכו.
עיצוב מאוד אגרסיבי, והוא נראה כאילו יכול בכל רקע לרדת לאיזה נחל ולטרוף סלעים. בפועל, כדאי שתשאירו אותו על דרכי עפר, אך יכולותיו עדיין טובות משל רוב הקרוסאוברים בקטגוריה.
אבל מצד שני, מדובר ברכב פנאי שטח שהוא פחות מאובזר ממתחריו, ומיישר איתם קו רק בגרסאות הבכירות. כמו כן, הוא נראה מסיבי, קצת פחות זריז בעיר – ויקר. באתרי מכירה ניתן למצוא אחד משנתון 2018, בגרסת 2.5 ליטר היברידי, החל מ-2,000 שקל לחודש.
יתרונות: נוכחות, ביצועי שטח רך, שמירת ערך טובה
חסרונות: מחיר, אבזור
האלגנטי: פיג'ו 3008
ה-3008 הוא ניצחון גדול של פיג'ו, שמשלב סגנון מאוד נאה ונוכחות עוצמתית, ביצועים טובים גם בשבילים, ותא מטען מרווח למדי. הרכב עטור הפרסים, זכה בפרס העיצוב האופנתי בצרפת בשנת 2017.
בתחום האבזור, החליטה היצרנית להעמיס על ה-3008 כל טוב גם בגרסאות הבסיסיות: למשל, מנועי רטט ועיסוי במושבים החשמליים (שגם מתחממים), משענת יד עם פתח מיזוג לשמירה על אוכל ומכשירים, משטח טעינה אלחוטי לטלפון ועוד.
לעומת זאת, סביבת הנהג מלאה מחוונים ולחצנים לא מאוד אינטואיטיביים, שהם מאוד יפים אבל מצריכים הסתגלות. כמו כן, המתלים נוקשים ובנסיעה עירונית תרגישו היטב את מצב הכביש. עסקאות מימון לרכב באתרי מכוניות בישראל מאפשרות לרכוש אחת בהחל מ-1,300 שקל לחודש.
יתרונות: עיצוב ואבזור
חסרונות: סביבת נהג, פחות נוח בעיר
סיכום
גם ניסאן, גם פיג'ו וגם טויטה יודעות לבנות רכב פנאי שטח קומפקטי, כשלכל דגם יתרונות וחסרונות משלו שעושים אותו מתאים לנהגים ספציפיים – איש איש לפי טעמו. כנראה שאף נהג שיבחר בהם לא יתאכזב, אבל יש מתאים ומתאים יותר, ולכן חשוב להכיר את המגבלות והמאפיינים של כל מתחרה בקטגוריה.
* הכתבה כוללת תוכן שיווקי מטעם מימון ישיר. אין בפרסום המידע משום המלצה או מתן ייעוץ, והמידע אינו מחליף היוועצות באנשי המקצוע הרלבנטיים. קבלת החלטה כלשהי על סמך האמור לעיל היא על אחריות הגולש בלבד. מימון ישיר אינה אחראית לטיב או לתקינות הרכב שיירכש על ידי הלקוח. מספר רישיון 54414. אי עמידה בפירעון ההלוואה או בהחזר האשראי עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.