אב ל-2 פעוטות יתומות מאם רוצה לנשל אותן מהצוואה ומונע מהן להיפגש עם סבתן

אב ל-2 פעוטות יתומות מאם רוצה לנשל אותן מהצוואה ומונע מהן להיפגש עם סבתן

תושבת אשדוד, סבתא לשתי פעוטות בנות שנה וחצי ושלוש וחצי יתומות מאם, תובעת את אביהן בבית המשפט השלום בירושלים להסדרת זמני שהות בין הסבתא לנכדיה. מהתביעה שהוגשה על ידי באת כוחה של הסבתא עורכת דין ד"ר יפעת לב ארי-פרידברג, עולה כי אימן נפטרה מסרטן בחודש דצמבר שנה שעברה. בנוסף הסבתא דוחה את תביעת האב לשנות את הצוואה של האם, לפיה היא מורישה כ-200 אלף ₪ לבנותיה, זאת לאחר שהאב הגיש תביעה לביטול הצוואה.

בני הזוג התחתנו בשנת 2013 והיו נשואים כ-4 וחצי שנים. בתביעה לקביעת הסדרי ראיה נטען בין היתר כי האב במקום לשמר את המשפחה המורחבת בשעה קשה זו ולהתאחד למען הקטינות, נוקט בפעולה הפוכה ומרחיק את הקטינות מהמשפחה שלהן, משפחתן מצד אימן המנוחה. כאשר הבת הגדולה נולדה הסבתא  עזרה לה לטפל בה, ולכן הבת  הבכורה מכירה היטב את סבתה ואת דודותיה מצד אימה והיא אוהבת אותן מאד. האם נהגה לפקוד את בית משפחתה רבות וגם האב, אך בסמוך למותה ניתק האב כל קשר עם משפחת המנוחה.  בסמוך ללידתה של הבת הקטנה, חלתה אימה ולמעשה מאז הייתה כבת שבועיים, הסבתא  טיפלה גם בה בבית המשפחה.

בתביעה שהגישה הסבתא באמצעות עו"ד ד"ר יפעת לב ארי-פרידברג העוסקת בדיני משפחה, הסבתא טוענת כי האב לא היה פנוי לטפל בתינוקת,  לא בגלל שביקר את המנוחה בזמן היותה מאושפזת, אלא בעיקר בשל העדפתו להמשיך את חייו ואת עבודתו.

מזה כ-8 חודשים שהסבתא  לא ראתה ולו פעם אחת את נכדותיה האהובות וללא עזרה והוראה מבית המשפט צפויות הנכדות לא להכיר את סבתן כלל.

בתגובת הסבתא לבקשת האב לנשל הבנות מצוואת אימן, היא טוענת כי בהיותה חולה, האם קיבלה בכל חודש קיצבת נכות מהביטוח הלאומי על סך של 8,000 ₪ והאב השתלט גם על קצבה זו שנכנסה לחשבונם המשותף. מסיבה זו האם לא נהנתה מכסף זה בעיקר על רקע מחלתה. עד כדי כך היה האב  אטום וקשה לב עד כי באחת הפעמים בהן ביקשה המנוחה לקנות חגורת בטן לאחר הניתוח, נתן לה כמה מאות ₪ במקום 2,000 ₪ להם נזקקה. המנוחה התחננה לחבילת גלישה מורחבת בפלאפון כדי שתוכל לדבר עם הבנות בווידאו בלי שיהיו ניתוקים, אלך האב לא הסכים לבקשתה.

באת כוחה של הסבתא עו"ד ד"ר לב ארי-פרידברג טענה בתגובה לבקשת האב לנשל בנותיו מהצוואה, כי כתשעה ימים לפני מותה כאשר היא צלולה בדעתה החליטה האם  לצוות לשתי בנותיה את רכושה ואת מה שנצבר לזכותה. כמנהלת עיזבון מינתה המנוחה את אימה (הסבתא מאשדוד).

עוד נטען כי כאשר המנוחה נפטרה, כל הוצאות הלווייתה כולל מצבתה שולמו על ידי אחיה של המנוחה, זאת למרות שהאב קיבל מהביטוח הלאומי החזר כספי עבור המצבה.

באת כוחה של הסבתא עורכת הדין ד"ר יפעת לב ארי פרידברג: "התיק במהותו עוסק קודם כל באנושיות. בחיים אנו נתקלים בכל מיני סיטואציות טרגיות לעיתים ובנקודה זו נדרשת מעורך הדין המייצג, רגישות, אנושיות ואמפטיה. במקרה זה מדובר במשולש של אב בנות וסבתא. נעלה מכל ספק ואף פסקי דין רבים מאד תומכים בטענת הסבתא לזכות לראות את נכדותיה, הזיכרון החי האחרון שנותר לה מבתה המנוחה. בתי המשפט הכירו בזכותם של סבים להסדרי ראיה עם נכדיהם מקום בו ההורה הנותר מסרב לכך. בית המשפט יבדוק בכלים העומדים לרשותו, וברוב המקרים יעניק לסבים את האפשרות להתראות על בסיס קבוע עם הנכדים. עוד יצוין כי התיק הנ"ל מערב אף התנגדות של האב לצוואה שנכתבה על ידי האם לפיה היא מורישה לבנותיה את רכושה. כאשר הצוואה כשירה וכאשר ישנה הוכחה כי נכתבה על ידי המנוחה בהיותה צלולה בדעתה, בית המשפט יכבד את רצון המנוחה ויאשר את הצוואה, הגם שהמקרה שלפנינו מדובר בכספים שמצווים לשתי הקטינות, בנותיה של המנוחה. כך בית המשפט לענייני משפחה מצווה לפעול על פי תקנות אולם החוק העניק לו מעמד מיוחד בדמותו של סעיף 8 לחוק בית המשפט לענייני משפחה שם ניתן לו המרווח לפעול לעשיית צדק".

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*