איך מביאים את הים לבית הספר?

איך מביאים את הים לבית הספר?

מה הקשר בין "הכדור בידיים שלנו", "צרכנות נבונה" ו"התייעלות אנרגטית"? האם הם מושגים, מיזמים או נושאים מתחומים שונים? אם יש קשר – מה הקשר ומאיזה תחומי עניין נגזרים? איך הם מתקשרים לים? ומה תלמידי אשדוד יודעים לענות על כך?

שמונה בתי ספר בעיר עצרו ליום אחד את תכנית הלימודים הרגילה ואלפי תלמידיהם השתתפו ביום מיוחד שעסק מתחילתו ועד סופו ב…ים. "יום הים" היה חלק משבוע הקיימות שהתקיים בסוף חודש מרץ בכ-25 בתי ספר. במהלך השבוע עסקו ולמדו תלמידי בתי הספר בעיר כולה, בתכנים מתחום הסביבה בדרך חווייתית ומשמעותית.

שבוע הקיימות הוא אחד משיאי התכנית שמפעיל איגוד ערים לאיכות סביבה אשדוד-חבל יבנה בבתי ספר רבים בעיר, במהלכו הועברו תכנים מגוונים ומרתקים לפי ימים: ביום "הכדור בידיים שלנו" למדו הילדים על התלות בכדור הארץ ועל הצורך לשמור עליו. יום "צרכנות נבונה" העלה את המודעות להשלכות הסביבתיות שיש לשימוש במשאבים שונים ונתן כלים לצריכה נבונה. יום "התייעלות אנרגטית" חשף את הילדים לנושא התחממות כדור הארץ, הקשר לזיהום אוויר מוגבר ושימוש באנרגיות חלופיות מתחדשות ונקיות.

הנושאים, כפי שניתן להבין, קשורים בתחום הסביבה והם מתקשרים ל"יום, ים וחופים" שסגר את השבוע – במהלכו מכירים הילדים את הים והיצורים החיים בו, אילו שימושים אנחנו עושים בים ומדוע חשוב לשמור עליו. לכבוד יום זה החליטו מנחי "הרשת הירוקה", המלווים מזה שנים את צוותי החינוך ברחבי העיר בקידום אורח חיים מקיים, יחד עם איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד חבל יבנה,  להביא את הים לבתי הספר בצורה יוצאת דופן ומקורית וכך להקנות לילדים ידע וחיבור עמוק יותר לנושא.

בתי הספר אשר זכו ביום הזה לפעילות המיוחדת הם: אמירים, גאולים, מעלות, דביר, נוף ים, שז"ר, ארזים ורתמים. בכל אחד מהם התקיים יום שלם של פעילויות, בשיתוף עם מנהל אגף החופים, אורט ימי, ו"הפרויקט האוסטרלי" (פרויקט להעלאת הבטיחות בים).

התלמידים שמעו הרצאות מפי מצילי אשדוד, רכז איכות הסביבה בנמל אשדוד, מתנדבי "הפרויקט האוסטרלי", תלמידים מאורט ימי, עמותת "אקואושן" לקידום שמירה על הים, מורה מבית ספר לחינוך וספורט ימי בעיר, מנחים מ"הרשת הירוקה" שהעבירו פעילויות על חשיבות השמירה על הים ומתנדבים מעמותת הגלישה בעיר שסיפרו על פועלם במסגרת העמותה. גם המורות בבתי הספר העבירו תכנים כמו שיעורי יצירה בנושא הים, סרטונים ומערכים בנושא חשיבות השמירה על הים ושיעורי חינוך גופני מיוחדים בנושא.

בכל אחד מבתי הספר הללו פועלת קבוצת "המנהיגות הירוקה" – קבוצת תלמידים מכיתות ג' עד ו', שאחראית לאורך השנה להפיץ את נושא הקיימות בבית הספר.  ביום הים המיוחד העבירו קבוצות המנהיגות הרצאות בכיתות על "דגל כחול" – תקן איכות בינלאומי הניתן לחופים ולמרינות העומדים בקריטריונים בנושאי חינוך ומידע, איכות מים, בטיחות, שירותים בחוף וניהול סביבתי. באשדוד כל שבעת החופים קיבלו דגל כחול במשך שלוש שנים רצופות!

יום הים והחופים הוכתר כמוצלח במיוחד, משמעותי, מקורי ומעשיר. הילדים והמורים התלהבו והביעו תקווה שמעכשיו הים יהיה קרוב ללבם וחשוב להם עוד יותר מאשר קודם.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*