אלוף רחבעם זאבי אשר נרצח במלון הייאט בירושלים, ע"י חוליית מחבלים אנשי החזית העממית, מזוהה עם אנשי ארץ ישראל השלמה וכמי שראה בשטחי יהודה ושומרון את ערש לידתה של האומה העברית. תלמידי מקיף ט' יצאו לסיור בחבל הארץ שכה אהב והנציחו את מורשתו באמצעות סיור חינוכי בארץ האבות.
בשבוע שעבר יצאו תלמידי מקיף ט' אשדוד והמורים לשל"ח, לסיור מיוחד שהתקיים בגוש עציון, בחברון ובמערת המכפלה, לרגל 70 שנה למדינת ישראל, 50 שנה לישוב בחברון ו-17 שנה להירצחו של גנדי. התלמידים טיילו בחבל ארץ שבו התרחשו רוב סיפורי התנ"ך וההיסטוריה שלנו – סיפורי האבות, דוד המלך, ממלכת יהודה, קרבות החשמונאים, בתי המקדש, מרד בר כוכבא ומה לא!
במהלך הסיור שמעו התלמידים על ההתיישבות החדשה, על שיירת הל"ה וקרבות תש"ח ולפרקי היסטוריה שמלווים את האזור עד לימינו. בסיור ניתן דגש מיוחד על מורשתו של "גנדי", אשר נרצח ע"י בני עוולה בירושלים בהיותו שר בממשלת ישראל.
רחבעם זאבי, המכונה גנדי, היה אלוף בצה"ל, ח"כ ושר בממשלת ישראל. גנדי אהב מאוד את יהודה ושומרון (יו"ש) לצד שאר חלקיה של ארץ ישראל. בידענות המופלגת שלו הוא הכיר את תולדותיה של יו"ש והכיר בה כ'ערש לידתה של האומה', כך הוא התבטא ופעל.
על גנדי מספרים שהוא ביטל את הפליית היהודים על-ידי הווקף המוסלמי, שנמשכה 500 שנה!, והתיר כניסה למערת המכפלה. היה זה בגלל מאורע אישי. בהיותו ילד הוא הגיע לחברון לביקור ואנשי הווקף גלגלו אותו מהמדרגות של מערת המכפלה עד המדרגה השביעית, רק בשל היותו יהודי ובשל ההחלטה כי אין כניסה ליהודים!. כאשר הוא חזר לחברון בתור אלוף בצבא ישראל, הוא נתן פקודה להרוס את 40 המדרגות שמהם גלגלו אותו ושסמלו את האיסור עד להיכן מותר ליהודי לדרוך.
במקיף ט' אומרים כי הסיור בחברון ובמערת המכפלה מהווה דרך מכובדת להנצחת זכרו של לוחם ללא חת, אשר חי ומת על ארצו, ומקווים שסיור זה יהפוך למורשת במקיף ט'.