"בית לברון" ומקיף ז' אומרים די לאלימות!

"בית לברון" ומקיף ז' אומרים די לאלימות!

כחלק מהפעילות על הרצף החינוכי המשותפת למערכת החינוך על מכלול בתי הספר שבה והמרכזים הקהילתיים שברחבי העיר נערכה פעילות ייחודית להתמודדות עם תופעת האלימות בקרב בני הנוער.

העובדה כי האלימות היא תופעה רחבה אשר הולכת ומתרחבת בקרב בני הנוער בארץ הביאה לשיתוף פעולה יוצא דופן בין המרכז קהילתי "בית לברון" וביה"ס התיכון מקיף ז' במסגרתו פותחה תכנית למרחב חינוכי בנושא האלימות, בכדי לצייד את בני הנוער ב"ארגז כלים" להתמודדות עם התופעה הקשה.תלמידי שכבת כיתות ז' במקיף ז' התארחו באגף הנוער של המרכז הקהילתי "בית לברון"(רובע ו')כשהם מלווים במנהלת החטיבה גב' לבנת זיק, רכז השכבהשרלי נידם, ומחנכי הכתות.

את התהליך הנחו מדריכי תנועת הנוער העירונית מעו"ף(מד"צים) מכל המרכזים הקהילתיים בעירבצורה מקצועית, חווייתית ואטרקטיבית. התחנות שנבנו התייחסו למכלול גדול של היבטים: לאלימות פיזית ומילולית, אלימות ברשתות החברתיות, וונדליזם, השחתת רכוש ועוד. הנושאים נבחרו בקפידה על ידי צוות ביתהספר בשיתוף צוות המרכז הקהילתי, בכדי לתת מענה רחב לתופעה.

תנועת הנוער העירונית מעו"ף שמה לה לדגש להיאבק בתופעת האלימות בעיר אשדוד, להנחיל וללמד את בני הנוער שאפשר גם אחרת.הצוות החינוכי של בית הספר שיבח את הפעילות והחשיבה החינוכית, שעמדה בבסיס הפעילות אותה הובילה אלכסיה ויצמן,מדריכת מנהיגות צעירה בתנועת מעו"ף, " שיתוף הפעולה בין מקיף ז למרכז קהילתי "בית לברון" נמשך שנים רבות כיוון שהצוות החינוכי בבית הספר וצוות המרכז הקהילתי רואים מטרה אחת לנגד עינהם והיא חינוך בני הנוער בעיר אשדוד להיותם אזרחים טובים ומועילים" – אומרת אלכסיה -" אני סבורה ומאמינה כי המשך שיתוף הפעולה בין החינוך הפורמאלי לבלתי פורמאלי יהיה אבן דרך להמשך עשייה חינוכית משותפת ".

מזל שאלתיאל – ראש תחום ילדים ונוער מציינת כי תחום הנוער באשדוד מהווה צומת דרכים משמעותי לפעילות חינוכית המובילה הישגיות והצטיינות ומעצבת את אישיותם של בני הנוער כאנשים התורמים ומשפיעים על הקהילה בה הם חיים ברוח חזונו של ד"ר יחיאל לסריראש עיריית אשדוד ,המייחס חשיבות רבה בנושא העצמת בני נוער ושילובם באופן פעיל בכל מסגרות הקהילה.

עובדה היא כי כשבעים וארבעה אחוזים מקרב תלמידי כיתות י' עד י"ב באשדוד שותפים במידה זו או אחרת בפעילות למען הקהילה מדובר בשיעור השתתפות נדיר ובביטוי מובהק לשותפות בין כל הגורמים העירוניים . לדבריה של דנה וידאלרכזת עירונית למנהיגות צעירה(מעו"פ),"התוכנית להכשרת מד"צים היא מאבני היסוד של החינוך הבלתי פורמאלי אשר גידלה וחינכה דורות רבים בעיר של מנהיגות צעירההנוטלים על עצמם משימות חברתיות תוך איתור הצרכים בקהילה."

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*