בשורת החינוך של הלן גלבר – ״בגרות עם נשמה״

בשורת החינוך של הלן גלבר – ״בגרות עם נשמה״

בגרות פלוס, חיזוק המצויינות, תוכניות לימוד בשיתוף ענקיות היי טק ישראליות, קידום תכנית חינוכית נגד חרם ושיימינג, מינוף תלמידים חלשים ותלמידים בסיכון וגם שיתוף הורים בעיצוב מהלכים חינוכיים, זו הבשורה הגדולה של המועמדת לראשות העיר עו"ד הלן גלבר במסיבת עיתונאים בה הציגה תכנית חינוכית מפורטת ומרשימה.

בשבועות האחרונים עמלה המועמדת לראשות העיר עו"ד הלן גלבר על תכנית חינוך איכותית ומפורטת למערכת החינוך באשדוד, המבוססת על התפיסה שעיצבה ב-15 השנים בהן היא מכהנת במועת העיר. לאחר מפגשים של שולחן עגול עם אנשי חינוך מובילים בעיר ובייעוץ של הפרופסור לחינוך יזהר אופלטקה, פרסמה הבוקר תכנית חינוך איכותית ומקיפה עם פתרונות בכל תחומי החינוך.

"יחד נהפוך את בתי הספר באשדוד למקום נעים חדשני ומתקדם המוביל למצוינות אישית וחברתית ונותן מענה לכלל ילדי העיר"

החזון של גלבר הוא "יחד נהפוך את בתי הספר באשדוד למקום נעים חדשני ומתקדם המוביל למצוינות אישית וחברתית ונותן מענה לכלל ילדי העיר". גלבר מצהירה כי לאחר הבחירות היא מתכוונת להקים פורום ראשת עיר לחינוך שיורכב מהנהגת הורים, אנשי אקדמיה, סגל חינוכי ונציגי משרד החינוך, על מנת לעקוב אחרי התפתחות וקידום החינוך בעיר. לדידה "ילדי העיר אשדוד יזכו למסלול מיוחד של בגרות+ ויהיו זכאים לתעודת בגרות כמו בתל אביב והרצליה שתאפשר להם להתקבל למקצועות הכי יוקרתיים באוניברסיטה"

מטרת התוכנית היא יצירת בוגרים איכותיים ועצמאיים המחזיקים בערכים יהודים וישראליים וזכאים לתעודת בגרות איכותית שתסייע להם לרכוש מקצועות יוקרתיים ונחשקים בשוק העבודה.

גלבר מתכוונת להתמקד בבניית סביבה בטוחה ואווירה חיובית במוסדות החינוך עם בלימת מקרי אלימות, חרמות ושיימינג ע"י שילוב של תוכניות מוגנות עירונית ובסיוע הנהגת ההורים.

בתחום החדשנות והמצוינות על פי התוכנית ייעשה בין השאר שימוש בבינה מלאכותית, יוטמעו מערכות למידה ממוחשבות , ולכל בית ספר יהיה רכז חדשנות משלו, בנוסף יבנו חדרי למידה שקטים בבתי הספר בעיר. כמו כן יתקיימו שיתופי פעולה בין חברות היי- טק המובילות במשק לבתי הספר באמצעות תוכניות לימוד ייחודיות ויתקיימו שיתופי פעולה בין מערכת החינוך לבין ארגוני מסחר ותעשיה בעיר.

 

 

עוד במסגרת החדשנות החינוכית עליה שקדה הוועדה, ייבנו מסגרות לימוד ייחודית, בית ספר אנתרופוסופי ובית ספר לחדשנות מדעית. על מנת לעקוב אחר התהליך מתכננת גלבר הקמה של מחלקה פדגוגית בתוך מנהל החינוך שתעודד חדשנות חינוכית, ובכלל זה הקמתן של "כיתות העתיד" שהוקמו בערים אחרות ומאפשרות לתלמידים לחוות את "המאה העשרים ואחת".

בנוסף תקום תכנית עירונית ללימוד כישורי חיים בבית הספר- חינוך פיננסי, אנגלית מדוברת ,ספורט ואמנות קיימות ושמירה על הטבע.

סיוע לתלמידים מתקשים

גלבר לא שוכחת את הצורך בסיוע לתלמידים מתקשים ועל פי התוכנית יוקם בית ספר של אחר הצהריים בו כל תלמיד שיחפוץ בכך יזכה לשיעורי תגבור ולעזרה בשיעורי הבית בכיתות קטנות ובאווירה משפחתית. כמו כן יוכנסו מורים עוזרים שיסייעו לתלמידים במהלך השיעור, כמו גם סטודנטים במסגרת מלגת פר"ח. בנוסף יושקעו משאבים רבים בפיתוח סגלי ההוראה בעיר ויוקטנו מספר התלמידים בכיתה בחטיבות הביניים. בין השאר יוכלו התלמידים לבחור יום בשבוע בו יוכלו ללמוד מספר מקצועות או לקיים פעילות בטבע שלא קשורים למערכת הלימודים. כמו כן תתבצע פעילות להעלאת הבטחון העצמי של תלמידי העיר.

 

 

בצעד מפתיע מתכננת גלבר הכנסה של אזרחים ותיקים כמורים ומדריכים בבתי הספר. בנוסף יועסקו מורים מצטיינים  בחוזה אישי כמותר בחוק, יעודדו תלמידים מצטיינים להתחיל ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה, ויוקם מרכז למצוינות בחינוך.

בשורות נוספות בתכנית נוגעות לפתיחת אזורי הרישום כך שהורים וילדים יוכלו לבחור את בית הספר שבו הם חפצים ללמוד. ההורים יקבלו מקום של כבוד הן ברמת הנהגות ההורים הבית ספריות והן כמתנדבים השותפים לתהליך החינוך של ילדיהם. למשל, תתקיים תכנית "הורה מספר על המקצוע שלו" בבתי ספר על מנת לחשוף את התלמידים לגיוון בשוק העבודה, יחוזק המרכז להורות משמעותית בעיר

לבתי הספר. בתחום החינוך הבלתי פורמלי מתכננת גלבר השקעה רבה יותר בתנועות הנוער וחיבור של תנועות הנוער לבתי הספר, שיפוץ המבנים הקיימים והקצאת חדשים לפעילות התנועות וחיזוק היחידה לנוער בסיכון.

 

 

הגיל הרך

גם בגיל הרך מתוכננים מספר צעדים כשהבולטים הם השוואת שכר הסייעות בגני החברה העירוניות לאלו של העירייה, פתיחת מסגרות נוספות וצמצום מספר הילדים בגן. צעד נוסף הוא בדיקת הגנים הפרטיים ומתן תו תקן עירוני מה שיעודד גנים לעמוד בדרישות של העירייה.

בחינוך המיוחד תינתן הזכות להורה לבחור אם לבחור בחינוך רגיל בו הילד ישולב או במסגרת חינוך מיוחד, מענה מותאם אישית יינתן לכל ילד, יצירת רצף טיפולי מהגיל הרך ועד הבגרות, טיפול במחדל ההסעות ודאגה להסעה לכל מי שזקוק לכך, בניית גנים נוספים במסגרת החינוך המיוחד, בניית מערך עירוני תומך למשפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים , שילוב בוגרי מערכת החינוך המיוחד במערך התעסוקה העירוני, הכשרת צוותי חינוך בכלל המסגרות להתמודדות ושילוב ילדי החינוך המיוחד, פיתוח תכניות לימוד חדשות לילדי החינוך המיוחד ועוד.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*