נדב אלחרר (40), נשוי+ 3, גדל והתחנך באשדוד ועובד כיום ברשות הספורט העירונית כמנהל הבריכה ההידרותרפית ורכז ליגות ואירועים כמו ליגות לבתי ספר יסודיים בענפי ספורט שונים, ריכוז הפרויקט של אשדוד מעל הרשת (ליגת אימהות), פרויקט מגרש אור בשיתוף הרשות למניעת אלימות ו"עיר ללא אלימות" מאז שנת 99', לא מוכן להחליף את העבודה שלו בעבור שום דבר ומקווה לצמוח יחד עם הספורט בעיר אשדוד אל עבר העתיד. ראיון עם מנהל הליגות של העיר.
לרשות הגיע אלחרר עם רקע מענף הכדורסל. הוא בעצמו שיחק בקבוצות הפועל אשדוד ובבאר טוביה והגיע לרשות הספורט כשופט בליגות העירוניות. משנת 2006 החל לרכז את הליגות של בתי הספר שצמחה מאז ועד היום ל- 32 בתי ספר יסודיים, כאשר הפעילות מתקיימת בעיר אשדוד בלבד בשעות הבוקר ובשיתוף משרד החינוך.
לפני כחמש שנים החל לנהל את הבריכה ההידרותרפית הממוקמת ברובע ב' בעיר שנבנתה בשנת 2008. בשנת 2012 הבריכה עברה שיקום והיום מונה כ- 4,100 טיפולים בחודש, בעוד היעד ההתחלתי עמד על כ-700 טיפולים בחודש.
בבריכה בעצם משכירים את "שעות המים" לגופים שעובדים מול קופות החולים ומפנות מטופלים- החל מתינוקות בני חצי שנה ועד למבוגרים בני 90, כאלו שזקוקים לטיפול שיקומי בבעיות מוטוריות והתפתחותיות, כאלה שעברו ניתוחים מסובכים, תאונות עבודה ועוד. בבריכה ישנם 12 מדריכים בו זמנית ורובם עובדים בין 12-14 שעות מידי יום.
"מבחינת היקף הפעילות בבריכה אנחנו מהמובילים בארץ. מטעם הרשות אני אמון על ההתנהלות מול הצוות המקצועי שמגיע דרך גוף שמביא את המדריכים הטובים בתחום, דואגים לתחזוקה ותפעול שוטף- החל מניקיון, אל תקינות המסלולים, המצילים, הגבייה של הכספים מול ספקים וכו'…", מסביר אלחרר.
מעבר לזה, אלחרר מרכז את ענף הספורט הנשי המוביל בעיר, בארץ ובעולם- ליגת "אשדוד מעל הרשת" בו לוקחות חלק כ- 23 קבוצות של אימהות מבתי ספר שונים בעיר אשדוד ומתנהל במקביל מול צוות של כ- 20 עובדים- שופטים, מאמנים ורשמים. "אני החוליה המחברת בין הנשים המשחקות בליגה לבין רשות הספורט כשהרשות היא המממנת העיקרית והנשים המשתתפות משלמות סכום סמלי- כחלק מחזון ראש העיר ליציאה מהבית לפעילות גופנית בשעות הפנאי, בדגש על פעילות גופנית עממית כיוון שלא כל אחד יכול להגיע לרמה תחרותית/ מקצוענית.
עד לפני חמש שנים העיר אשדוד ישבה בתחתית הדירוג והיום, לאחר שראש העיר ד"ר יחיאל לסרי החליט לשנות ולהקצות משאבים כדי למנף את הספורט בעיר, הפכה אשדוד למובילה בארץ מבחינת מספר האנשים שמקיימים פעילות גופנית- החל מפעילויות בליגות ובענפי הספורט השונים אל טייל החוף שמאוכלסת מידי יום עם מתקני ספורט, פעילויות בבוקר למבוגרים, לאימהות, לקבוצות וקהילות שונות ועוד…
נדמה שיש לך הרבה תחומי אחריות שונים. איך אתה מנהל את סדר היום שלך?
"בבקרים אני נמצא לרוב במשרדים בבריכה או ברשות הספורט כאשר בערבים אני מגיע לפחות שלוש פעמים בשבוע לאולמות הספורט כדי לעקוב ולוודא התנהלות תקינה של ליגת "אשדוד מעל הרשת"
איך אתה מסביר את מגה ההצלחה של כדור הרשת בקרב נשים?
"ליגת "אשדוד מעל הרשת" הוא משחק כדור רשת לנשים שנחשב לפרויקט מצליח שגדל כל שנה, כיום באשדוד 23 קבוצות השנה נפתחו 2 קבוצות נוספות. כל קבוצה מקיימת אימון פעם בשבוע וחלקן מתגברות מיוזמתן קבוצות אחרות. כל שבוע מתקיים משחק בליגה. רוב המשתתפות ללא עבר ספורטיבי אחר, התחילו לקיים פעילות גופנית ואורח חיים בריא בעקבות ההצטרפות לליגה. הן נהנות מאוד יחד, נוצרו ביניהן חברויות והן אפילו מתנדבות יחד ומקיימות פעילויות קהילתיות".
אי אפשר שלא לזהות ניצוץ בעיניו של אלחרר כשהוא מדבר על העבודה שלו. הוא מספר בהתלהבות על העשייה ומפרגן כל העת לכל הבאים בדבר וחבריו הפועלים עמו יחד ברשות. בעצמו, הוא מתוודה ומעיד שאינו מקיים פעילות גופנית באופן סדיר, תוך שהוא מודע מאוד לחשיבות קיומה אבל להבדיל מרוב האנשים שקמים בבוקר והולכים לעבודה בחוסר חשק, אלחרר נרגש כל יום מחדש ומשקיע הרבה מעבר למצופה ממנו, דואג באופן אישי שהכל מתפקד כפי שצריך ושואף להישאר ברשות הספורט, להשפיע ולהתפתח בשנים הקרובות.
אם לא היית עובד ברשות, רואה את עצמך עושה משהו אחר?
"אני לא מוכן להחליף את העבודה שלי באף מקצוע אחר. אני תמיד מסתכל קדימה השאיפה שלי היא להשפיע כמה שיותר. אני מקבל הרבה קרדיט ממנכ"ל הרשות יורם אסרף וחש מוערך, וזה משהו שמאוד מחזק ונותן המון מינוף ודרייב להמשך עשייה ויוזמה", אומר אלחרר.
רוב האנשים מתעניינים בעיר בענפי הכדורסל והכדורגל, לא?
"יש דברים שקשה לשנות ואין מה לעשות הם הרבה יותר פופולאריים. אני חושב שעם עבודת שיווק ופרסום נכונה נצליח להביא עוד קהלים ועוד אנשים לקחת חלק בענפים שונים, מה גם שלא כולם נולדו "מסי" או "כספי" וברמה החובבנית אפשר להגיע להרבה יותר אנשים".
מה אופק התפתחות הפעילות של רשות הספורט בעיר אשדוד בעיניך?
"העיר אשדוד הגיע לרמה מאוד גבוהה ונפח פעילות שהרבה יותר קשה לשמר אותו מאשר ליצור אותו מאפס. יש אינספור ענפים שהרשות תומכת בהם, עובדת מולם ופועלת כדי לשדרג ולהעצים אותם. לאחרונה שימת הדגש היא על ענפים אולימפיים, כך למשל יוקם בקרוב מרכז מצוינות לג'ודו בעיר, בתקווה שהאלופים האולימפיים העתידיים שייצגו את ישראל יהיו מאשדוד. מאז כניסתו של יורם אסרף לתפקיד נושבת רוח חדשה של חדשנות, של ריענון השורות- למשל: אם עד כה התקיים מרוץ אשדוד אחת לשנה, זה מכבר 37 שנים, החל מהשנה יתקיים גם מרוץ לילה בעיר, או אליפות ישראל בגלישת גלים גבוהים שהתקיימה לאחרונה ועוד… מנסים לשמר את הקיים ולצאת מחוץ לקופסה כדי להגיע לשיאים חדשים".