שיתוף פעולה בין מרכזי צעירים באשדוד ואסווירה
לפני כחצי שנה, בזכות החיבור של מנכ"ל התזמורת האנדלוסית יעקב בן סימון, לקהילה במרוקו, ובברכתו של יועץ מלך מרוקו אנדרו אזולאי, נרקם קשר בין מרכזי הצעירים של אשדוד לעיר אסווירה (מוגאדור) במרוקו. ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, הרים את הכפפה ונתן ברכתו ליוזמה ופעל לקידומה ע"י המחלקה לקשרי חוץ ומרכז כיוונים. מטרת הקשר הייתה לייצר חיבור בין צעירי הערים, שיתוף ידע וערכים וקידום ערבות הדדית בין שני הערים שיש להן כל כך הרבה במשותף. המיזם המשותף יוצא לדרך ובשנה הבאה יוצגו התוצרים. כך רוקמים שלום
העשייה במרכזי הצעירים, "כיוונים" באשדוד ו"Moga Jeunes" (צעירי מוגאדור) בהובלת אחמד גאייט, זהה ומקבילה כשפעילות שתי המרכזים נוגעת גם בחיי היום יום של צעירי הערים וגם בבניית עתידם ע"י קיום פעילויות, אירועים, סדנאות ומתן הקשבה לצרכי הצעירים ופתרון נגיש והולם. הרוח הצעירה והתוססת שאופפת את שני מרכזי הצעירים, גרמה לקליק מהיר ולהבנה שהשיתוף פעולה שנרקם יהיה מדהים. כך, במסגרת החיבור, הוחלט לחזק את הקשר וליצור שיתוף פעולה חוצה גבולות שיעסוק בנושאים של מנהיגות ורב תרבותיות.
הימים הם ימי סגר והאתגר בלייצר שיתוף פעולה בינלאומי מרחוק, מקבל תפנית עם הקידום הטכנולוגי שהביאה איתה הקורונה. לאחר מספר פגישות זום ושיחות וידאו מרחוק, הוחלט שהדרך הכי טובה לקיים את השת"פ יהיה באמצעות אומנות. כך נולדו ארבעה פרויקטים משותפים שיקיימו הצעירים משתי הערים:
- תחרות צילום – צלמים צעירים משתי הערים יקיימו תחרות צילום בינלאומית. הם יקבלו משימה אחת לשבועיים ויצטרכו לספק תמונה בהשראת המשימה ותחת הנושא הכללי של פרויקט הרב-תרבותיות. את המנצח באשדוד יבחרו המרוקאים וההיפך.
- תחרות איורים דיגיטליים – מעצבים גרפיים צעירים משתי הערים יקבלו משימה אחת לשלושה שבועות ויצטרכו לספק איור דיגיטלי בהשראת המשימה, בדומה לתחרות הצילום. גם כאן כמו בתחרות הצילום המנצח יבחר ע"י החברים מעבר לים. אגב, נכון לעכשיו משתתפים בתחרויות 30 צלמים ומעצבים גרפיים והתחרויות צפויה להתחיל בשבוע הראשון של אוגוסט 2021.
- הפקת שיר משותף – מוזיקאים ומפיקים משתי הערים יכתבו, ילחינו, יעבדו ויקליטו שיר משותף, עם חופש מוזיקלי מוחלט, על מנת לייצר שיר או קטע מוזיקלי משותף. את הפקת השיר מובילים האמנים האשדודים רז פרי ויוגב אמסלם.
- הפקת סרט דוקומנטרי – צלמי וידאו צעירים משתי הערים יצלמו ויקליטו קטעי דוקו עם תסריט קבוע מראש, והעורכים שביניהם יערכו סרט דוקומנטרי משותף, חוצה גבולות, בו יתעדו תושבים ותיקים, יהודים וערבים, אשר חיו במשותף באסווירה במאה הקודמת.
שיתוף פעולה נוסף יתקיים בין קהילות הגולשים של הערים. מאחר ומדובר בשתי ערי גלישה תוססות, מטרת השת"פ היא לייצר קהילת גולשים משותפת שתארח ותתארח אחת אצל השנייה, כשהמצב העולמי יאפשר זאת. בכך יאפשרו לגולשים רבים להגשים חלום של טיולי גלישה בינלאומיים עם אירוח אותנטי ומקומי שיוביל ליצירת קשרים אישיים בין צעירי הערים.
כל התוצרים של השת"פ יתכנסו לתערוכה מדהימה שתערך בשנת 2022, בשאיפה שהאירוע יתקיים במעמד הצוות של מרכז צעירי מרוקו וצעירים מהעיר שהשתתפו בפרויקט, ואורחים נכבדים נוספים.
קרדיט: עיריית אשדוד