ראש העיר אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי בישיבת מטה קורונה עירוני שהתקיימה הערב: כיתות א-ד ילמדו 5 ימים בשבוע, והצהרונים יפעלו עד השעה 17:00.
בפתח ישיבת מטה הקורונה העירוני הציג ראש העיר את מתווה פתיחת מערכת החינוך באשדוד לכיתות א- ד, במסגרתו ילמדו התלמידים חמישה ימים בשבוע, על מנת לאפשר להורים לעבוד חמישה ימים בשבוע.
ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי:
"אני שמח לבשר כי בתום מלאכת שיבוץ מורכבת, בשיתוף פעולה מלא של מנהלים, מורים וצוותי החינוך בבתי הספר אנו מצליחים להשיב את תלמידי כיתות א'- ד' ל-5 ימי למידה, נוסף על הפעלת הצהרונים עד השעה 17:00 *
תוך עמידה בהנחיות משרדי הבריאות והחינוך בכל בתי הספר היסודיים בעיר, ללא יוצא מן הכלל. הודות למתווה זה, יעבדו ההורים באשדוד יום נוסף, בשונה מבשאר הארץ, לאור החלטת המדינה על 4 ימי לימוד בלבד.
ההחלטה שהתקבלה אינה פשוטה, והיא דרשה היערכויות רבות במטרה להגיע למתווה המקסימאלי והטוב ביותר שיכול להיות עבור תושבי העיר.
עלינו להמשיך ולפעול יחדיו במטרה לשמור על אשדוד כעיר ירוקה על פי מודל הרמזור. המבחן הגדול יהיה עם החזרה הלימודים בשבוע הבא, ואני מבקש גם מההורים להקפיד על בדיקת חום לילדים בכל בוקר".
נושאים נוספים שעלו בישיבה:
1. המשך מערך בדיקות שבועיות:
היום החל פיילוט "מטושים על גלגלים" בשיתוף מד"א במעונות החברה העירונית, במסגרתו צוותי החינוך נבדקו במעונות החברה באמצעות ניידת בדיקה. על בסיס הפיילוט ניתן יהיה לייעל את תהליך הבדיקה, ולאפשר בהמשך גם למורים וגם למדגם מקרב התלמידים להיבדק בבתי הספר. פיילוט זה מהווה המשך לבדיקות הקורונה המבוצעות עבור הגננות וצוותי החינוך במסלולים הייעודיים עבורם, בהם נרשמת היענות מרשימה, המהווה מקדם הגנה חשוב ומשמעותי.
2. מרכז שליטה עירוני – העמקת החקירות:
גיוס אנליסט למרכז השליטה האפידמיולוגי- ביצוע מחקרים מעמיקים יותר
עם הירידה ברמת התחלואה בעיר, וכפועל יוצא, הירידה בחקירות האפידמיולוגיות, נערכים במרכז השליטה (משל"ט) העירוני לעלייה בתחלואה, שכן מדובר בנגיף מתעתע. בתוך כך, מבוצעות פעולות שדרוג הכוללות גיוס אנליסט מידע לביצוע ניתוחים מעמיקים, במטרה לבנות מפה אפידמיולוגית מעמיקה יותר, על מנת לספק אמצעי זיהוי של שרשרות ההדבקה, נוסף על בניית צוות משימתי לקטיעה מהירה של שרשראות הדבקה.
3. בשורה גדולה ומשמעותית – הרחבת משל"ט אבות ואימהות – 65 פלוס:
במסגרת המאבק בהתפשטות מגפת הקורונה ושמירה על חיי התושבים הוותיקים, מוקם בימים אלו מרכז שליטה עירוני, במטרה לספק סיוע לתושבים בני 65 ומעלה.
במסגרת זו מתבצע טיוב הנתונים שנאספו החל מתחילת המגפה, והגדרת האחריות של הגורמים השונים הנמצאים בקשר עם התושבים הוותיקים, כדוגמת ועדי מפעלים, ועד העירייה, חברות עירוניות ועוד.
בסיום הפרויקט יוקם מאגר תושבים וותיקים המאופיינים על פי מצבם המשפחתי או היעדר עורף תומך, זיהוי הצרכים הנדרשים למענה ובניית יכולת לבקרת הביצועים.