יכול להיות שמגיע לכם פיצוי מהביטוח הלאומי בעקבות פציעה או מחלה אשר נוצרו בעקבות עבודתכם. במאמר הבא נשתף אתכם במידע רלוונטי ונעניק לכם טיפים שיעזרו לכם להיאבק על הזכויות שלכם ולנצח.
הקדמה קצרה לנושא
במדינת ישראל, בדומה למדינות רבות אחרות, הוקם הביטוח הלאומי. מה שרבים מאיתנו רואים בו עוד גוף של המדינה לו אנחנו משלמים פעם בחודש אבל בדרך כלל, הוא לא חלק מהחיים שלנו, זה למעשה המצאה גאונית. אם בעבר, עד תחילת המאה התשע עשרה באירופה, מי שנפגע כתוצאה מרשלנות של המנהלים במקום עבודתו, בעקבות תאונה וכן הלאה, למעשה איבד הלכה למעשה את מקום הפרנסה שלו ומכאן ואילך, נאלץ להסתמך על אחרים או לקבץ נדבות. ספרים רבים מאותה תקופה מתארים את אותם קבצנים נכים, היושבים בקרנות הערים בחיפוש אחר נדבות. התפקיד של הביטוח הלאומי, כשמו כן הוא. לתת רשת ביטוחית לכל אחד מאזרחי המדינה מעצם היותו אזרח. כל אחד מאיתנו, משלם לקופת המדינה, כדי שבזיקנה או אם חלילה נפצע, נקבל קצבה מהביטוח הלאומי. הכסף הזה, המגיע בכל חודש, תפקידו הוא לעזור לאותם אנשים שכבר לא יכולים להתפרנס בכבוד או אם הם זקוקים לטיפול רפואי משמעותי יותר, לקבל עזרה מהמדינה, מהחברה בה הם חיים. בתוך הביטוח הלאומי יש אגפים רבים וכל אחד זכאי לקבל החזר שונה בהתאם למשתנים כאלו ואחרים. במאמר הבא אנחנו רוצים לדבר אתכם על מקרה ספציפי, הוא כאשר עובד נפגע במקום עבודתו ומכאן, מגיע לו לקבל החזר. כל מה שאתם צריכים לדעת על מחלות מקצוע ביטוח לאומי, תמצאו במאמר הבא. אם זה נשמע לכם מעניין, זה הזמן להתחיל לקרוא.
מה ההבדל בין תאונת עבודה ובין מחלת מקצוע
כאמור, בביטוח הלאומי ישנם סעיפים שונים אשר מגדירים מי זכאי לקצבה מהביטוח הלאומי ובאיזה גובה. לצורך העניין, מי שעומד בקריטריונים המזכים אותו בקצבת זקנה, יקבל באופן אוטומטי את הקצבה הזו. במקרה הזה, מדובר על מקרה די פשוט. כיוון שלא צריך להוכיח דבר. כל מה שצריך זה להגיע לגיל מסוים. ברגע בו אנחנו רוצים לעמת את הביטוח הלאומי מול אירוע שהתרחש במקום העבודה, הרי שעלינו להגיע מוכנים. נזכיר כי ההבדל בין תאונת עבודה ובין מחלת מקצוע, נעוץ בכך שההגדרה של תאונה במקום העבודה, היא הגדרה לאירוע חד פעמי, שהתרחש ללא התראה מוקדמת וגרמה לפציעה חמורה לעובד, מה שהשבית אותו מעבודה לפרק זמן מסוים או אפילו לחיים שלמים. למשל, אם עובד נפל מסולם במקום העבודה והדבר גרם לפציעה חמורה בגב, הרי שכאן אנחנו יכולים להגיד באופן חד משמעי כי העובד עבר תאונת עבודה.
אבל, מחלת מקצוע זה כבר משהו אחר. אנחנו מדברים על אירוע בו העובד נחשף, לאורך פרק זמן ממושך, לחומרים אשר מובילים בסופו של דבר להתפתחות של מחלה. חשוב להגיד, לא כל מחלה נחשבת מחלת מקצוע ביטוח לאומי. באתר של הביטוח הלאומי אפשר למצוא רשימה של מחלות אשר מוגדרות בחוק בתור מחלות כאלו.
הקשר בין מחלת מקצוע להחמרת מצב ביטוח לאומי
החמרת מצב בביטוח לאומי במקרי מחלות מקצוע דורשת תשומת לב מיוחדת. כאשר עובד שכבר מוכר על ידי הביטוח הלאומי נחשף לגורמי סיכון בעבודה שמחמירים את מצבו הרפואי, הוא עשוי להיות זכאי להגדלת אחוזי הנכות. חשוב להבין שהחמרת מצב בביטוח לאומי מחייבת הוכחת קשר ישיר בין תנאי העבודה לבין ההידרדרות במצב הבריאותי הקיים. למשל, חשיפה לחומרים מסוכנים שמחמירה מחלת ריאות קיימת, או עבודה פיזית מאומצת שמחריפה פגיעה אורתופדית מוכרת
מה כולל התהליך הבירוקרטי
לאורך התהליך, במטרה לקבל את הקצבה מהביטוח הלאומי, ידרש החולה להוכיח כי קיים קשר בין המחלה שלו ובין התנאים במקום העבודה. אנחנו מדברים על תהליך לא פשוט ואנחנו ממליצים להתייעץ עם עורך דין לפני הוועדה ולהגיע עם כל המסמכים הרלוונטים. אנשי המקצוע בביטוח הלאומי עלולים לעשות לכם 'חיים לא קלים', אז כדאי להגיע מוכנים לכל תרחיש.
אחרי שתובע הפיצויים יצליח להוכיח כי קיים קשר בין התנאים במקום העבודה ובין התפתחות של מחלת מקצוע, יקבעו לו בוועדה מה אחוזי הנכות שלו. הנגזרת הישירה של זה היא כי כך, אנשי הוועדה יקבעו לכמה כסף אותו אדם זכאי לקבל מביטוח לאומי. מעבר לכך, לעיתים ניתן לקבל פיצוי חד פעמי עבור עלויות שיקום ודברים מהסוג הזה. שוב, גם כאן כדאי להתייעץ, כדי שבסופו של דבר, תקבלו את המענה המגיע לכם ותוכלו לממש את הזכויות שלכם על פי חוק.