מה הקריטריונים שעלינו לבחון בחיפוש עבודה?

מה הקריטריונים שעלינו לבחון בחיפוש עבודה?

חיפוש עבודה נתפס בקרב רבים מאתנו כתהליך שבו רק המועמדים נבחנים, אך בפועל הוא מעניק לנו הזדמנות למצוא מקום טוב שיהיה לנו נעים להגיע אליו מדי בוקר. איך עושים זאת? הנה כל הקריטריונים שאותם כדאי לבחון מראש

תהליך חיפוש עבודה אמור לשרת את שני הצדדים – המעסיק והמועמד. יחד עם זאת, רוב המועמדים שמחפשים עבודה טועים לחשוב שרק הם נמצאים תחת זכוכית מגדלת. זה גורם להם להתפשר על מקומות עבודה שלא מתאימים להם, להרגיש תסכול ובסופו של דבר גם לבזבז זמן יקר ואנרגיות חשובות.

האלטרנטיבה היא לנצל את תהליך חיפוש העבודה גם כדי לבחון לאיזה מקום אנחנו עומדים להצטרף וכך לדאוג שיהיה לנו נעים להגיע אליו מדי יום ביומו. השאלה היחידה היא כיצד עושים זאת בצורה נכונה ואיזה קריטריונים הם החשובים ביותר.

כך מזהים את אופי החברה והתרבות הארגונית

החברה שבה נרצה לעבוד היא זו שתציעה תרבות ארגונית שעולה בקנה אחד עם האופי שלנו. בשביל לזהות את אופי החברה לא תהיה ברירה אלא להגיע בפועל למשרדים, להסתובב במקום וליצור קשר עם העובדים. את זה ניתן לעשות בקלות יחסית כאשר מוזמנים ממילא לראיון עבודה, או לחילופין מאחורי הקלעים ובאמצעות ריגול תעשייתי לגיטימי לחלוטין.

איסוף מידע על אופי החברה והתרבות הארגונית אפשר למשל לעשות באמצעות אתרי האינטרנט והרשתות החברתיות. אם אתם לא מכירים באופן אישי מישהו שעובד בחברה, כדאי לעקוב אחר פרסומים עליה בתקשורת. בהקשר הזה, אפילו ראיון קצר עם המנכ"ל והמייסד יכול להעניק הצצה מסוימת לתרבות הארגונית ואינדיקציה למידת ההתאמה שלכם עבורה.

תוכלו להשתמש במסקנות שלכם לגבי אופי החברה גם כדי להסיק על הפן החברתי: יהיה לכם קל יותר להשתלב במקום עבודה שבו הקולגות הם פחות או יותר בגילכם, אתם מרגישים שיש לכם לאן לשקוף ורק אם יש לכם נושאי שיחה משותפים עם החברים למשרד. גם אם בטווח הקצר המשמעות היא ויתור מסוים על תנאי שכר והטבות, זה ישתלם בטווח הארוך וימנע עוגמת נפש.

מה דרישות התפקיד?

עוד קריטריון חשוב שינבא את שביעות הרצון שלכם ממקום העבודה הוא דרישות התפקיד. ככל שיש ברשימת הדרישות יותר יכולות שאתם יודעים שיש לכם, כך עולה הסיכוי לשביעות רצון מצטברת ולתחושת אתגר חיונית. לשם השוואה, תפקיד שלא מתאים לכם ימנע מכם למצות את הפוטנציאל ובסופו של דבר אף יחסום אתכם מבחינת אפשרויות קידום והתפתחות.

בניגוד לסברה הרווחת, תהליך סינון מועמדים מצד המעסיק לא תמיד מבטיח שרק העובדים המתאימים יגיעו לתפקידים הפנויים. גם לכם בתור מחפשי עבודה יש אחריות מסוימת וכדאי שתתייחסו אליה בתור הזדמנות. נצלו את הפעם הבאה שבה תחפשו עבודה כדי למצוא משרה שמתאימה לכם ותפיקו ממנה ערך מוסף.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*