מה עשו פעילי המנהלות בגבול עזה?

מה עשו פעילי המנהלות בגבול עזה?

מר אהרון מור, מנהל מחלקת קהילה במנהלות הרבעים, יזם יום גיבוש לפעילים אשר תורמים מזמנם למען העיר אשדוד והעניק להם רגעים נפלאים עבור תרומתם לקהילה. "זו כבר מסורת קבועה במנהלות הרבעים שבה אנו מפנקים במשהו את הפעילים שלנו ומנסים להחזיר להם מעט על התרומה שהם מעלים לאיכות החיים שלנו" מסביר מור ומציין כי "הפעם, יצאו הפעילים לטיול באזור עוטף עזה ושדרות כשהם מלווים במדריך צמוד ונהנים מאוטובוס ממוזג".

לאחר ארוחת בוקר קלה הגיעה הקבוצה לתחנה הראשונה במרכז המבקרים של גוש קטיף ושמעו על סיפור העקירה מיישובי גוש קטיף ועל פרק "הגירוש" כפי שהם מתארים זאת. החוויה במקום היתה עוצמתית ומרגשת מאוד משום שהם נחשפו לסיפורה של קהילה שלימה שפורקה מנכסיה הקהילתיים ונאלצה לנדוד למחוזות חדשים, ואחת הקהילות קמה בישוב ניצן, בבחינת "התנערי מעפר קומי …"

לאחר מכן נסעה החבורה לעיר שדרות וביקרה בישיבת ההסדר הגדולה בעולם. שם האזינו להרצאה מאלפת על גג הישיבה כשהם צופים על שדרות ועל העיר עזה. כאן הם נחשפו לעוצמת הרוח שנושבת מהים והבינו כיצד העזתים מנצלים אותה כדי להפריח בלוני תבערה לעבר השדות ויישובי הסביבה.

הביקור במרכז "רוקמות" היתה חוויה מיוחדת. הם צפו בנשים אתיופיות אותנטיות הרוקמות בשיטה המסורתית ולמדו על הקהילה המיוחדת שנשים אלה הקימו בשדרות. במוקד הביקור התקיים מפגש עם מתנדבי יישובי עוטף עזה ועם הנשים האתיופיות שכיבדו אותם בקפה ומאפים אתיופיים, וקיימו ביניהם שיחה עירנית.

ביקור נוסף ומעניין היה באנדרטת "יד לאישה הלוחמת" בישוב ניצנים, ולאחר ביקור באנדרטת "החץ השחור" המנציחה את מעשי הגבורה של פלוגות צה"ל כגון פלוגת 101 של הצנחנים ועוד. מנקודת התצפית הם יכלו שוב לראות את עזה ואת המרחק הקצר ממנה ליישובי הסביבה.

יום הגיבוש המיוחד, אליו הצטרף גם ראש מינהלת ג' מר יעקב ביטון, היה בהחלט יום עשיר ומלא חוויות שהוענק בהרבה מאוד אהבה לקבוצת הפעילים, כחלק ממסורת שנועדה לחזק ולעודד את אלה אשר תורמים מזמנם וממרצם למען הקהילה.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

2 תגובות

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*