עדות משפחתית על מאורעות השואה

עדות משפחתית על מאורעות השואה

בית ספר גאולים בחר להעביר את סיפור השואה הבלתי נתפס, על רצח אכזרי של ששת מיליוני היהודים ע"י הנאצים, בדרך ישירה ובלתי אמצעית. הם הפגישו את תלמידים עם שני אחים בוגרי בית הספר ותושבי אשדוד, אשר סיפרו על מימי – חסידת אומות העולם שהצילה את הוריהם. הסיפור המרתק נצרב בלב התלמידים אשר הפנימו את המסר: "לזכור ולא לשכוח".

יום השואה והגבורה הפך זה מכבר ליום המזמן מפגשי חינוך מיוחדים בין ניצולים ובני משפחותיהם לדור הצאצאים הצעיר, במטרה להעביר את הסיפור הנוראי על הקורבנות וניצולי השואה ולהבטיח את זיכרון המאורעות והנצחת זכר הנספים. במוסדות החינוך בוחנים בכל פעם רעיונות חדשים ומייצרים אירועים מיוחדים על מנת להעביר לתלמידיהם את הסיפור הנורא תחת הכותרת "לזכור ולא לשכוח".

בבית ספר גאולים הוותיק, בחרו להעביר את סיפור הזיכרון בדרך בלתי אמצעית. הם זימנו את האחים גבריאל מוצ'ארי ומיכל פלג, בוגרי בית הספר ותושבי אשדוד, אשר התבקשו לספר את סיפורה של מימי (מריה) – חסידת אומות העולם, שהצילה את הוריהם מציפורני הנאצים.

גבי ומיכל סיפרו על עליית המשפחה לארץ בשנת 1965 והשתקעותם באשדוד. הם סיפרו על מימי אשר הצילה את הוריה מתוך התופת הנורא ועל הקשר המיוחד שנרקם בינה לבין המשפחה. "מימי לא בנתה לעצמה משפחה" הם סיפרו לתלמידים המרותקים ואמרו כי "המשפחה שהיא הצילה הפכה להיות משפחתה היחידה"!

את המפגש החינוכי בין האחים גבי ומיכל לתלמידי כיתה ו', ליוותה עידית אבירם –  מדריכה ב'יד ושם' אשר תיעדה את הסיפור באופן מלא, ומארי רוז יעקובי – מחנכת הכיתה שדאגה לכל התיאומים מול 'יד ושם', משרד ראש הממשלה והמשפחה, והפיקה אירוע בלתי נשכח.

אתי ויצמן, מנהלת בית ספר גאולים: "הייתה לנו הזכות, לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה, לשמוע עדות ממשית מתקופת השואה". היא ציינה את החשיבות בקשר הישיר בין ניצולים או בני משפחה קרובים לבין התלמידים הצעירים, ואת שימור הזיכרון הן כערך המנציח את הנספים והן כהעברת מסר חינוכי ולאומי המבטיח כי לקח השואה נלמד והופנם בנרטיב הלאומי של עם ישראל, הנושא את דגל ה"לא עוד" לדורות.

צילום: בית ספר גאולים

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*