פרימיום – התוכנית המיוחדת לתושבי ט"ו, ט"ז, י"ז

פרימיום – התוכנית המיוחדת לתושבי ט"ו, ט"ז, י"ז

ההרשמה לתוכנית פרימיום, ייחודית לתושבי ט"ו, ט"ז ו-י"ז, בעיצומה. התוכנית בדגש: קהילה, ילדים ואיכות הסביבה.

יותר ויותר תושבים מגלים מעורבות פעילה בנושאי סביבה ומביעים הזדהות ואיכפתיות עם ערכים המשמרים את סביבת מגוריהם. באשדוד, הנמצאת כעת בכיוון הנכון בחיבור בין קהילה לעירייה, ניתן לראות לא מעט פעילות יזומה ומבורכת שמטרתה לייצר סביבה נעימה ואיכות חיים, מה שמוביל את הרשות לפעול להרחבת מעגל הפעילים עוד ועוד, והכשרתם לפעול בצורה המיטבית. בימים אלו נסגרת ההרשמה למחזור החמישי של "קהילה מקיימת", שיפתח בשבוע הבא (שלישי 7.11). תכנית פרימיום לעידוד מעורבות ומנהיגות סביבתית חברתית, פונה לתושבים שאכפת להם ורוצים לפעול בקהילה הקרובה לביתם. הקישור לטופס הרשמה:

 

"החזון שלנו הוא שקהילת המרכז הקהילתי והרובע מובילים אחריות חברתית וסביבתית, תוך הטמעת עקרונות הקיימות במרחב הציבורי", אומר יעקב פלאצ'י מנהל אגף רישוי עסקים ואיכות הסביבה (איכה"ס), ובמחלקת איכה"ס מסבירים שתכנית פרימיום תעניק תכנים מתחום הקיימות ותציע כלים להנעה לפעולה באמצעות הרצאות, מפגשים עם מומחים וחשיפה לפרויקטים מעוררי השראה בארץ ובעולם. כמו כן, במהלך התכנית יקדמו המשתתפים פרויקטים קבוצתיים במרחב הציבורי בהובלת המתנ״ס, דהיינו מיזם ראשוני שיביא לידי ביטוי את הידע והכלים אשר רכשו במהלך המפגשים לטובת קהילת הרובע והמרחב הציבורי. "התוכנית מתאימה לכל מי שרוצה לעשות שינוי, שהקהילה חשובה לו, שרוצה להשפיע על סביבת המגורים הקרובה והרחוקה שלו" אומרים שם ומציינים כי קהל היעד הפעם הם תושבי שכונת המגורים, או תושבי הרובעים ט"ו י"ז ט"ז/הנהגת הורים/תושבים שטרם השתתפו בקורסים כגון אלו.

ההשתתפות בתוכנית היא ללא עלות אך תמורת 10 שעות התנדבות בקהילה, לקידום פרויקטים ירוקים ברובע/בשכונה/בקהילה, בליווי מלא, בחסות העירייה, האיגוד והמרכז הקהילתי. התוכנית תתקיים בשעות הערב, בימי שלישי ותתחיל כאמור השבוע, ב-7/11, הכוללת 6 מפגשים חווייתיים הרצאות/סדנאות עם מומחים אורחים, בשילוב מפגשים חווייתיים, סיור ואירוע שיא.

מדובר בתוכנית ביוזמת ובמימון של מח' איכה"ס בעירייה, איגוד ערים לאיכה"ס, מרכז קהילתי דקל החברה העירונית לתרבות הפנאי, ובשיתוף מנהלות הרובע, ו"השנה החלטנו להתמקד ברובעים ט"ו, י"ז, ט"ז כדי למקד את הפעילות המרחבית/ גיאוגרפית של משתתפי התוכנית" אמרה ימית הוניקמן פרץ, מנהלת מח' איכה"ס, והוסיפה כי "התכנית מיועדת לתושבים המבקשים לקחת חלק פעיל בסביבה ובשכונה שלהם מתוך שיתוף של הקהילה, הרשות, העסקים המקומיים והמרכז הקהילתי." 

עמירם סביון, מנהל מרכז קהילתי דקל, מוסיף ומבהיר כי "כוחה של התכנית היא באיתור ובחיבור צרכים בקהילה למשאבים בקהילה וברשות, בניית שיתופי פעולה עם כלל הגורמים הרלוונטיים ליצירת שכונה שטוב יותר ונעים לחיות בה. זוהי תפיסת הקיימות המקדמת חיים של רווחה מתוך התחשבות בסביבה ובאנשים".

בשלב הראשון התכנית מוצעת לקהילת מרכז קהילתי דקל (רובעים ט"ו ט"ז י"ז) וזאת בעקבות הכשרה אשר עבר צוות המרכזים הקהילתיים, בשנה החולפת, במסגרת פרויקט קהילה ירוקה, יחד עם כלים מעולם הקיימות אותם אימץ לפעילות השוטפת. ״אני מאמינה בכל ליבי שקהילה חייבת לדבר ולפעול ״מקומי״, לשאול את עצמנו איך תיראה הסביבה שלנו, איזה עתיד נייצר לילדים שלנו, איך נשמור על הבריאות שלנו ואיך ניצור חיי חברה משמעותיים. כאן. כל הדברים הללו נרקמים בשטח בין אנשים, ולא במשרדים או דרך מחשבים". אמרה שרון מרק, מרכזת התוכנית, ומדגישה "כל אחד ואחת מאתנו הוא/היא נקודת התייחסות. מיליון נקודות של כולנו כי הבסיס נמצא כאן בשכונה שלנו, אנחנו כאן״.

במח' איכה"ס אומרים כי לתכנית יש כמה מטרות: 1) חיזוק תחושת השייכות למקום, למתנ״ס, לרובע ולקהילה. 2) פיתוח מודעות סביבתית-חברתית וחיזוקה תוך יצירת קהילה מקיימת במתנ״ס וברובע. 3) חיזוק הכלכלה המקומית באמצעות הכרות עם בעלי העסקים הקטנים בשכונה ויצירת שיתופי פעולה. 4) הרחבת הידע של המשתתפים בנושאי הקורס, פיתוח עמדות בנושאי סביבה וחברה ושינוי התנהגות לשם קידום הבריאות האישית והקהילתית. 5) מתן כלים למשתתפי התכנית להובלת שינוי ומעורבות במסגרות העיר והקהילה.

כמו כן הם מונים את הנושאים שיידונו במפגשים ובהם:

  • ידע: סוגיות מרכזיות בסביבה וקיימות כגון פסולת ותרבות הצריכה בעולם המערבי, קיימות ומזון מקיים, הפחתת בזבוז מזון, פודטק, אנרגיה, חקלאות בת ימינו, בריאות וסביבה, ניהול פרויקטים, העצמה אישית ומנהיגות, יצירת קהילה והנעתה.
  • שטח: סדנאות מעשיות, סיורים בשכונה, בשווקים ומחוץ לעיר, הכרות עם תשתיות הרובע, סוחריה ואנשיה.
  • יישום: תכנון וביצוע פרויקטים במרחב הציבורי הרובעי בנושאי הקורס ולטובת הסביבה והקהילה.

דר' ענת רוזן, מנכ"לית איגוד ערים לאיכה"ס, אומרת: "לחשוב עולמי ולפעול מקומי זה המפתח ליצירת סביבה שנעים לגור בה, והדרך לאיכות חיים", ורכזת חינוך סביבתי באיגוד ערים, מרב יגר, מוסיפה: ״קהילה יוצאת דופן, מעוררת שינוי ומייצרת מציאות. קהילה שערכיה מבוססים על המקום אליו היא שייכת, בשכונה בה היא פועלת״.

גם ויטלי סלוצקי, סמנכ"ל החברה העירונית לתרבות הפנאי, התייחס למיזם המשותף: "אני מברך על שיתוף הפעולה הרחב שנרקם לטובת הפיתוח הקהילתי והסביבתי. קיימות הינה רובד חשוב בחיי הקהילה, והמרכז הקהילתי הינו הבית הטבעי לתושבים להיפגש ולהשפיע על עתיד ילדינו."

ראש מינהל התפעול מר שלמה רוטנברג, העוקב אחר שיתופי הפעולה בין יחידות המינהל לגופים עירוניים וחוץ עירוניים, משבח את איגום המשאבים ואת החיבור של המחלקה לאיכה"ס עם איגוד ערים לאיכה"ס, המתנ"ס הקהילתי ומינהלות הרובעים ומציין כי המשקל הסגולי של חיבורים כאלה הוא הרבה יותר גבוה, בבחינת השלם גדול מסך חלקיו. "החשוב הוא שהתושב יעשה למען סביבתו, אחרי הכל הוא המרוויח הגדול מסביבה איכותית".

פרטים והרשמה:

הקדימו להירשם מספר המקומות מוגבל והקבלה מותנית בהליך מיון.

 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*