שווה קריאה

שווה קריאה

פעילות משותפת לילדים ולהורים בספרייה העירונית בעיר לעידוד קריאת ספרים, שהיא בעלת השפעה מוכחת להצלחתם של תלמידים.

בעולם המערבי ובישראל בכלל זה, האמירה כי לקריאה אין כל סיכוי בתחרות על לבם של הילדים מול האינטרנט והטלוויזיה נהפכה מזמן לסוג של קלישאה, אמונה רווחת. מכיוון שברורה חשיבותה והשפעתה של הקריאה על הישגי התלמידים, פיתוח אוצר המלים, יצירתיות ודמיון.

כך למשל, כ- 70% מהילדים בפינלנד מחזיקים בכרטיס ספרייה פעיל, והם מחצית מכלל מחליפי הספרים בספריות. כמו כן, אם נוסיף לכך את העובדה שפינלנד נמצאת כבר שנים בראש טבלת ההישגים של ילדים ונוער בהבנת הנקרא במבחני פיזה (מבחנים השוואתיים במקצועות שפה, מדעים ומתמטיקה, הנערכים אחת לשלוש שנים בכ-40 מדינות) – לעומת ישראל, שבה הישגיהם הדלים של הילדים הם שזוכים לכותרות – ההשוואה מעוררת קנאה. מתוך ההבנה הנודעת לחשיבות הקריאה בהתפתחותם ובהצלחתם של תלמידים ראוי להזכיר את  שיתוף הפעולה המרשים בין הספרייה העירונית באשדוד לביה"ס "רעים ", שהפיקו אירוע במסגרתו הגיעו תלמידי כיתות ג' בביה"ס בלוויית הוריהם לשעת סיפור חווייתית בהנחיית דליה הספרנית  ע"פ הספר "דרקון אין דבר כזה" מאת ג'ק קנט. הילדים וההורים נהנו מפעילות ססגונית.שבמרכזה משחקי תפקידים שגילמו ההורים והילדים, תוך שימת דגש על נושא הקשר בין ילדים והורים.

ירון שניידר, מנהלו של ביה"ס "רעים" הביע סיפוק מהפעילות ומעצם העובדה כי הילדים ביקשו להישאר במדור הילדים המחודש והצבעוני, אשר בספריה העירונית כדי לשאוב עוד שעה קלה של הנאה  מעיון בספרים. לדבריה של זהבה דויטש ,מנהלת הספרייה העירונית, ספרייה המבקשת להתחבר לילדים ולבני הנוער אינה יכולה להמשיך עם הדימוי חמור הסבר והספרטני. הספרייה החדשה היא מקום להתרועע בו, לשמוע מוסיקה ("הספרים לא לבד"), וסתם לשבת בצוותא. "בספרייה שלנו ", היא אומרת, "הספרנים נדרשים לכישורים רבים מלבד מידענות. כישורי משחק כדי לספר את העלילה ולהציג את הדמויות באופן מרגש או מצחיק אנחנו צריכים לדאוג לכך שהילדים יגיעו לספרייה ולא יברחו מהספרים. הם הדור הבא."

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*