3 סוגים של חוות שרתים

3 סוגים של חוות שרתים

חוות שרתים (או Data Center באנגלית), משמעותה מספר שרתי רשת המאוחדות לטובת משימות כגון אחזקת רשת אינטרנט, שירות של אירוח אתרים אחרים ומשימות נוספות ששרת יחיד לא מספיק בכדי לבצע אותן. התקשורת מתבצעת באמצעות נתבים המחוברים לאותם שרתים, כשבמקביל החווה משמשת גם כמרכזיית תקשורת המבוססת על פעילות של תקשורת ואינטרנט. בשל העובדה שגורמים רבים כל כך תלויים בפעילות התקינה של החווה, נהוג לדאוג למערכת כפולה לשם התמיכה והגיבוי במקרה של תקלות.

 בנוסף, חוות השרתים נמצאות תמיד בסביבה מבוקרת ומוגנת במערכות כיבוי ואבטחה, וכן סביבה ממוזגת על מנת למנוע מצב של התחממות יתר. כיום, השימוש בחוות שרתים הפך נפוץ ומקובל יותר בעיקר בקרב ארגונים וחברות, בעקבות המעבר לפעילות עסקית באינטרנט. התהליך הוביל את החברות והארגונים לשאול את עצמם האם באמת יש טעם להמשיך ולהשקיע בחזקה שטפת של מערך מחשבים עצום? איך בכלל עוקבים אחרי כל כך הרבה אמצעי תקשורת ומחשבים? בדיוק בשביל זה, נוצרו חוות השרתים.

 אז איך בוחרים חוות שרתים?

רגע לפני שרצים לסגור עם חוות שרתים הראשונה שהעלה החיפוש, כדאי לעצור לרגע בסופו של דבר מדובר בפלטפורמות שעומדות לשמור ולהגן על כל המידע והנתונים החשובים של החברה או הארגון. באופן עקרוני, שרתי האינטרנט ופלטפורמות האחסון נחלקות לשני סוגים; שרתי חלונות (Windows) ושרתי לינוקס\יוניקס, כשלכל סביבה יתרונות וחסרונות משלה; סביבת חלונות ידידותית מאוד לבוני האתרים אך נחשבת לפחות יציבה, ומנגד סביבת הלינוקס נחשבת אמינה אך מעט מסובכת יותר מבחינה טכנית

  • אחסון בסביבה שיתופית – זוהי סביבת האחסון הנפוצה ביותר שבה כמה אתרים חולקים שרת אינטרנט אחד. ספק האחסון מקצה שטח לכל אחד מהאתרים ולעתים אף מחשב לכל אחד. מי שמנהל את סביבת השרת, מערכות ההפעלה, מרכיבי האבטחה והגיבויים יהיו הלקוחות עצמם. החברה שמחזיקה בחוות השרתים תציע שירותים כדוגמת אפשרות לניתוח סטטיסטי של תנועה באתר, ניהול דומיין, בסיס נתונים ועוד.
  • אחסון בשרת וירטואלי – אופציה זו משלבת בתוכה את היתרונות של הסביבה השיתופית יחד עם יתרונותיו של שרת פרטי ייעודי. איך זה עובד? ספק האירוח מחלק משאבים של שרתים חזקים מאוד לקבוצה קטנה של אתרים. חשוב לציין ששרתים אלו עובדים הרבה יותר טוב עם לינוקס, כך שנדרש ידע טכני ברמה מסוימת בכדי להצליח לתפעל את העניין.
  • מערכות ייעודיות ושרתים – אתרים גדולים שמושכים תנועה רבה ומערכות שונות שעובדות בסביבת אינטרנט, יהיו חייבות להיתמך על ידי שרת אינטרנט אחד ולעתים אפילו יותר. שרתים ייעודיים ממומקמים בחוות השרתים ומושכרים על ידי הלקוחות למטרותיהם האישיות, לצד עשרות מערכות גיבוי על מנת לשמור על פעילות שוטפת בכל זמן. השרתים הללו מעניקים למפתחים גמישות מרבית ולכן מומלצים מאוד

להגן על הנתונים של הארגון ללא מאמץ

היתרון הגדול ביותר של חוות שרתים מכל הסוגים, טמון בעובדה שבזכותן יכולים הארגונים – גדולים וקטנים כאחד, להבטיח שהמידע החשוב והנתונים הקריטיים לתפעול הארגון, נמצאים במקום בטוח. בנוסף, חוות השרתים חוסכת את הצורך בהשכרת חללים נוספים עבור המחשבים והמערכות המיועדות לאותה מטרה (ואת שאר ההוצאות הנלוות לכך), כשבסך הכל מדובר בעלות השכרה מרחוק.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*