תקופת המבחנים היא תקופה קשה? תלוי את מי תשאלו! בסופו של כל סימסטר אתם מקבלים חופשה, בה אתם יכולים לרענן את זיכרונכם עם החומרים שנלמדו בקורסים השונים. איך תהפכו גם אתם את התקופה לקלה, מפרה ונעימה?
1.אל תטפחו שגרת לימודים רק בחדר שלכם
ישנו קשר ישיר בין סביבת הלמידה שלכם ובין היעילות שלכם. לעתים, ישנם סטודנטים שמגדירים את החדר הפרטי שלהם בבית כחדר הלימודים הבלעדי. אין עוד מישהו שיודע יותר טוב מכם היכן יעיל לכם ללמוד, אך בהחלט שלא כדאי להפוך את החדר למקלט שאתם לא יוצאים ממנו. נסו לבסס לעצמכם סביבת למידה כמה שיותר מגוונת, בדגש על לוקיישנים שונים. תקופת המבחנים אורכת כחודש וחצי לערך, כך שללמוד לאורך שעות רבות באותו מקום בכל יום, יכול להוביל אתכם לתסכול ושחיקה. היכן תוכלו עוד ללמוד?
- בתי קפה
- ספריה במוסד הלימודים שלכם
- בבית של חבר
- בפארק או גן ציבורי וכן הלאה
2.למידה עם חברים יכולה מאד להועיל לכם
אמנם כשהמטלה שלכם היא כתיבת עבודה אקדמית, אולי תוכלו פחות להסתייע בחברים שלכם בכל הקשור לתוכן מאחר והעבודה אישית. עם זאת, החברים בהחלט יכולים לתרום לכם בכל הקשור למורל וסביבת הלמידה. מה שקורה לא אחת בתקופות המבחנים הוא שסטודנטים מתבודדים – כך שהם מנותקים מחבריהם הטובים. שימו לב: ניתוק הטלפון שלכם יכול להחזיק ליום או יומיים. לאחר מכן? אתם עלולים לחוש קושי.
תוכלו לשלב את החברים שלכם בשגרת הלימודים בשלל דרכים:
- קריאה משותפת של סיכומים
- טיפוח קבוצת למידה
- למידה בסבבים של "בית מארח" וכן הלאה
3.אל תשכחו שאתם גם סטודנטים, לא רק סטודנטים
אתם הרבה יותר מסטודנטים – לא רק סטודנטים! המשיכו לטפח את עצמכם, את התחביבים שלכם ואת הרצונות שלכם. גם אם אתם לומדים למבחן בעוד כמה ימים תוך שאתם נמצאים בלחץ של זמן, חשוב מאד שתשאירו זמן גם לעצמכם. טיפוח עצמכם יועיל לכם בצורה חד משמעית בהפחתת לחצים ומתחים, ובמילוי מחודש של אנרגיה ומוטיבציה. מה תוכלו לעשות?
- צאו לרוץ (ריצה מועילה בשחרור מתח)
- צפו בסטנדאפ (צחוק משחרר לחץ)
- צאו למסעדה טובה או בילוי אחר בכדי לשבור את שגרת הלמידה
4.אם אתם יכולים לקבל סיוע אקדמי, למה לא בעצם?
כל עוד אתם נבחנים במבחן באולם ההרצאות, הרי שהדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא ללמוד היטב לבחינה. עם זאת, במידה ואתם עתידים להגיש עבודה אקדמית – גם מסוג סמינר, הרי שתוכלו לקבל סיוע חיצוני מחברה המציעה סיוע אקדמי. איך חברה שכזו יכולה לסייע לכם?
- סיוע חלקי או מלא בכתיבת העבודה
- הגדרת שאלת מחקר וראשי פרקים
- איסוף חומרים וקריאת מאמרים ועוד…
5.שינה טובה הכרחית לטובת למידה מועילה
אז גם אתם מתכננים ללמוד 20 שעות ביום ולישון 4 שעות בלילה? כדאי שתנסו נוסחה אחרת. בעת שלא תעניקו לגוף שלכם את שעות השינה הנדרשות, אתם עלולים להגיע לשחיקה מהירה שתחריב לכם את כל תקופת המבחנים. 8 שעות שינה הן בסיס הכרחי שלא תוכלו להתפשר עליו! מעט שעות שינה יגרמו לסימפטומים הבאים:
- חוסר מוטיבציה
- עייפות
- חוסר סבלנות