כיום, לא פשוט למצוא עבודה בתחום ההייטק. יש המון תחרות בין המועמדים השונים ולעיתים יש גם העדפה של בוגרי אוניברסיטאות על פני בוגרי מכללות. כמו כן, יכולה להיות העדפה למועמד שיש לו הרבה ניסיון לעומת מועמד שרק סיים את לימודיו. מה שכן, אפשר להצליח למצוא עבודה בתחום, רק צריך סבלנות וצריך להיות עם יד על הדופק ולהגיש מועמדות למשרות המתאימות. בינתיים, קבלו מאתנו טיפים מנצחים שיעזרו לכם בראיונות עבודה וכמו כן בחיפוש ומציאת עבודה בתחום ההייטק.
להיות ממוקדים
שוק ההייטק מחולק לכל מיני תחומים. עליכם להיות ממוקדים. הכוונה היא שאם אתם יודעים בדיוק לאיזו נישה אתם מתאימים, אתם יכולים להעלות משמעותית את סיכוי ההצלחה שלכם כאשר אתם שולחים את קורות החיים לתפקיד מסוים. חשוב מאוד שיהיו לכם מטרות תעסוקתיות וכמו כן שתהיו מודעים ליעדי השכר שלכם.
להיעזר באינטרנט
הרי זה ידוע שהיום אפשר למצוא הכל במנוע החיפוש של גוגל. מספיק שתזינו את צירוף המילים "דרושים בהייטק" ותוכלו להגיע לאינספור פרסומים על משרות שונות שיכולות להתאים לכם. פרסומים כאלה יכולים להיות באתרי דרושים או באתרים של חברות הייטק. בנוסף, תוכלו גם להפגין את היכולות המקצועיות שלכם על ידי השתתפות פעילה בפורומים וברשתות החברתיות. הדבר יכול לפתוח לכם המון דלתות בעיקר בתחום התעסוקתי.
קורות החיים
יש להשקיע בקורות החיים, למקד אותם, ללמוד את החברה שאליה אתם רוצים להגיש מועמדות ולהתאים את קורות החיים לתפקיד המבוקש. קורות החיים צריכים להיות מנוסחים ללא שגיאות כתב ובצורה רהוטה וברורה. שימו לב שאתם מדגישים בהם אתם הידע שלכם, השכלה שרכשתם וכמו כן את שפות התכנות שאתם שולטים בהן. הדפיסו את קורות החיים ובדקו שהם נראים טוב ואין שום בעיות בקריאה ואיך שהתוכן מוצג.
להיעזר בחברות השמה ובתי תוכנה
כאשר מדובר במציאת עבודה, יש להיעזר בחברות השמה ובתי תוכנה. יש לכך יתרון עצום שכן יש להם קשר ישיר עם נציג החברה או בית התוכנה, שמחפש עובדים למשרות הייטק. אם תעזרו בהם כמו שצריך, תוכלו למצוא משרה מתאימה.
כלים לארגון ומעקב
עליכם לנהל טבלה מסודרת של העבודות שהגשתן אליהן קורות חיים. כולל אנשי הקשר שדיברנו אתכם וכמו כן עליכם גם לציין היכן ראיתם את המודעה. כך תוכלו לראות מאיזה מקום קיבלתם הכי הרבה פניות ובאיזה מקור הכי כדאי להתמקד – האם חברות השמה, קבוצות דרושים בפייסבוק, לינקדאין וכו'. בזכות הטבלה, תוכלו להיות מסודרים ולדעת שאתם לא מבזבזים את הזמן שלכם לחינם בשליחת קורות חיים.
רשתות חברתיות
יש לטפל כמו שצריך בפרופיל הפרטי בפייסבוק. לבדוק שהתמונה היא ייצוגית ושהגדרות הפרטיות מעודכנות. בנוסף, יש גם לבדוק את התכנים שיש בפרופיל ולראות שהם לא מכילים אמירות או מידע שיכולים לפגוע בסיכויי הקבלה לתפקיד בחברת ההייטק. יש גם לבדוק את פרופיל הלינקדאין ולראות שהוא ייצוגי ומעודכן.
לקרוא על החברות השונות
נסו להכין רשימת חברות הייטק, שתרצו לעבוד בהן. תוכלו להיכנס לאתר של כל אחת מהן או אפילו לפורטל דרושים ולבדוק לאילו משרות הן מגייסות כרגע. לדוגמה, חברת פרולוג'יק בבעלות ליאור לוי, מגייסת כעת לכל מיני משרות הייטק בהן, משרות בתחום הסיסטם, אבטחת מידע, פיתוח תוכנה וכו'. אם איתרתם תפקיד מסוים שיכול להתאים לכם, מומלץ שתראו על איזה תחומים נהוג לשים דגש והאם יש משהו שאתם יכולים ללמוד או משהו שכבר למדתם שיכול לעזור לכם לקבל את התפקיד.
להתכונן מראש
חשוב מאוד להיות מוכנים לראיון העבודה. כמו כן, יש להתכונן לשיחת הטלפון, שסביר להניח שתשאלו בה לגבי מה חשוב לכם במקום העבודה, מהו טווח השכר שלכם, התנאים וכו'. אתם יכולים גם לכתוב לעצמכם תשובות לשאלות נפוצות ששואלים בראיונות וכך להגיע פחות לחוצים ולהתבטא בצורה טובה יותר.