צעצועים מחייכים

צעצועים מחייכים

הילדים גדלו, חלק מהצעצועים כבר לא מתאימים לגילם אך הם שמורים במצב טוב ועוד ראויים לשימוש. זו מציאות שאנו מכירים ובהרבה בתים הצעצועים נערמים בארונות ובמגירות, במחסני הבית ובבוידעם. שאול אשטקר, פעיל במינהלת רובע ה' ובוגר קורס סביבה וקיימות, החליט שזו ההזדמנות לנער את האבק מעל הצעצועים הללו ולהביאם אל "שוק קח תן" שיזם בבית ספר רננים.

במסגרת קורס סביבה וקיימות, יוזמה משותפת של איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד חבל יבנה, מינהלות הרבעים והמחלקה לאיכות הסביבה, יזמו משתתפי הקורס פרויקטים מעשיים ברחבי העיר במטרה להנגיש לציבור רעיונות ואפשרויות לפעילות קהילתית שיש בהם גם מההיבטים של יצירת זהות קהילתית, מעורבות וערבות הדדית וגם חיסכון כלכלי ושימוש חוזר למוצרים שונים, תוך שימת דגש על ערכי קיימות ואיכות סביבה.

אחד הפרויקטים אשר יצא אל הפועל בימים אלו הוא המיזם "שוק קח-תן", אותו יזם שאול אשטקר – פעיל מינהלת רובע ה׳ ואחד המשתתפים בקורס, כשהוא מייחד את המיזם לצעצועים משומשים בלבד, עבור שכבת כיתות א׳ בבית ספר רננים. "למי מאיתנו אין בבית צעצועים שאינם בשימוש יותר?" הוא שואל והתשובה ברורה: "לכולנו".

השוק התקיים ביום שישי האחרון, לתלמידי בית הספר בלבד, בשיתוף פורה של מנהלת בית הספר ושל רכזת החינוך החברתי הגב' גלינה. השתיים התגייסו לרעיון והביעו אמון במהלך המקדם את ערכי הסביבה והקיימות בבית הספר, כבר מגיל צעיר, הלכה למעשה. צוות בית הספר דאג להפיץ את קיומו של השוק בקרב ההורים ואת חשיבותו לצמצום פסולת, תוך הנחלת ערכי שימוש חוזר.

את המיזמים מלווים סגל הקורס: אהרון מור ודן יצחק – רכזי הקהילה במינהלות הרבעים, ימית הוניקמן פרץ – מנהלת מחלקת איכות הסביבה ומרב יגר – רכזת חינוך באיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד חבל יבנה.

ומה אומרים על כך המלווים? ימית: "'פסולת' של האחד הוא משאב של האחר, האתגר הוא לשנות את התפיסה המוטעית שכאשר אנו משליכים פסולת לפח איננו נפטרים מהבעיה אלה יוצרים בעיה חדשה". מור: "המנהלות נוצרו למען התושב וחשוב שנעודד רוח של התנדבות ולקיחת אחריות על הנעשה בעיר וברובע". מנהלת רננים: חינוך הילדים מגיל צעיר לאחריות אישית לסביבה ולאחר, הינו מיזם חשוב מאוד. ומה אומר מר שאול אשטמקר, אבי המיזם: "אנו מצפים לעוד תושבים שיבואו ויצטרפו לפעילות הברוכה של מנהלות הרבעים למען הקהילה ויחד עם הקהילה".

מיזם שוק קח-תן הוא דוגמה לרעיונות שבהם יכולים פעילי המינהלות ותושבי העיר לבטא את רעיונות השיתופיות, נטילת האחריות ושמירה על ערכי הסביבה. "אנו מאמינים כי באמצעות רעיונות כאלה נרחיב את מעגל התושבים הפעילים, נחזק את הקהילתיות ונעלה את המודעות לאיכות החיים והסביבה" אומרים במינהלות. הורים וילדי בית ספר רננים היו כמובן הכי נשכרים מהמיזם. הם יכלו להחליף צעצועים, להתחכך אחד בשני וללמוד את המשמעות האמיתית של מיחזור ושימוש חוזר.

פרויקטים נוספים יצאו לאור בשבועות הקרובים, בהם: מסיבת בגדים של שבט דותן, התגייסות לאיסוף פסולת אלקטרונית, ציורי גירים בפארק י״א, העלאת המודעות לאיסוף צואת כלבים, הקמת גינת ירק ברובעים י'-י"ג, טיפוח שטחים מוזנחים ברובע ט"ו  ועוד.

 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*