מחזמר מקורי מבית מקיף א': "להיות אדם"

מחזמר מקורי מבית מקיף א': "להיות אדם"

המופע: "להיות אדם", מחזמר מקורי מבית היוצר של מקיף א'. הקהל: הורים, מורים, תלמידים ואורחים. השחקנים: 40 נציגי התלמידים מכל שכבות הגיל. שפות המחזמר: עברית, אנגלית, צרפתית ספרדית, ערבית ואמהרית. הנושא: זכויות אדם ואזרחות טובה. 

תלמידי מקיף א׳ העלו בפני הורים, תלמידים, מורים ואורחים, את המחזמר ״להיות אדם״ – מופע חגיגי ומקורי שמסכם את הלמידה המשמעותית שנעשתה השנה באזרחות ובאנגלית, סביב נושא זכויות אדם ואזרח. במחזמר, שהועלה בפני תלמידי בית הספר במשך יומיים, השתתפו כארבעים תלמידים ותלמידות מכל שכבות הגיל, כשהם מדברים בלא פחות משש שפות: עברית, אנגלית, צרפתית ספרדית, ערבית ואמהרית. "להיות אדם", הינו מחזמר מקורי מבית היוצר של מקיף א' שנכתב ע"י רכזת אזרחות, שירה אוחיון, ורכזת אנגלית, אלינה שטרכמן, בשיתוף התלמידים וצוותי המורים לאזרחות ולאנגלית, והופק על ידי הרכזת החברתית לילך אדרי. על ההפקה המוסיקלית של חבורת הזמר ועל התלבושות המרהיבות ניצחה ביד רמה אורלי בן שבת.

שולה קשת, מנכ"לית תנועת אחותי למען נשים בישראל, הטיבה לבטא את מה שחווה הקהל: "אני גאה בנערים ובנערות האלו על התכנים החשובים שהעלו לבמה. היו קטעים בהצגה שבכיתי. זה היה מרגש מאד. היתה שם הרבה חמלה על הבמה. רגש החמלה הוא הרגש המניע מנהיגים ומנהיגות גדולות לשנות את העולם. אני בטוחה שיום אחד כל אחד מהשחקנים והשחקניות האלו יהפכו למנהיגים ומנהיגות חברתיים ותרבותיים, בזכות העוצמה שהפגינו על הבמה והתכנים החזקים בהם הם נגעו. אנחנו בתנועת אחותי עובדות עם נשים מכל קבוצות האוכלוסייה המוחלשות בישראל. הרב תרבותיות שראינו היום על הבמה היא חלק משגרת יומנו הלא פשוטה אבל גם סוד הכוח שלנו. זה מחזמר שכל תלמידי ותלמידות ישראל צריכים לראות".

המחזמר עצמו לווה בקטעי קולנוע וסרטוני יוטיוב שהוקרנו ברקע והיו חלק בלתי נפרד ממנו, ונתן ביטוי לפלורליזם ולגישת הרב תרבותיות שמאפיינת את הרכב האוכלוסייה המגוון של מקיף א'. המחזמר מצדיע לדמויות מופת ולמאבקים על זכויות אדם שנלמדו בשיעורי אזרחות ואנגלית וכן בשיעורי תנ"ך והיסטוריה, מאדם וחווה, מרים הנביאה ומשה רבנו, ועד למהפכה הצרפתית, רוזה פארקס, מרטין לותר קינג, ויקי שירן, אוויטה פרון, גולדה מאיר והפנתרים השחורים.

מנהלת ביה"ס, הדס בן שושן, פתחה את הערב בדברי ברכה והסבר קצר על תהליך הלמידה המשמעותית שמתרחש בבית הספר בכל מקצועות הלימוד ועל חשיבות ערבי השיא והתוצרים בתהליך זה. המחזמר עצמו זכה לשבחים רבים מצד ההורים, המורים ותלמידי בית הספר, וכן מצד האורחים שפקדו את בית הספר. מנהיג "הפנתרים השחורים" ראובן אברג'ל, שהיה אורח התלמידים אמר: "זה מחזמר שראוי להציג לכל ילדי ישראל. שיעור למופת באזרחות ובהיסטוריה. אני גאה בנוער הזה על החוויה המרגשת שהעניקו לנו הערב". ד"ר אשר עידן, מומחה לרשתות חברתיות בעידן הדיגיטלי, שנכח אף הוא במחזמר אמר: "כך נראית הצגה של המאה ה-21". גילה קליין, ראש סיעת נח"ל: "זו הצגת חובה לכל תלמידי התיכון באשדוד".

במבואת אולם אשכול הפיס הוצגו שתי תערוכות: האחת, תערוכת ציורים משותפת לתלמידי בית הספר ולאגודת אמני אשדוד, תחת הכותרת ״להיות אזרח״, שחברו יחד ליצירה משותפת בהשראת נושא הזכויות, דמויות מופת שלחמו למען צדק חברתי וזכויות אדם בהשראת חגיגות ששים השנה לעיר אשדוד. אוצר התערוכה ומנחה סדנת האמנים הוא האמן האשדודי ראובן כהן. השניה, תערוכה דיגיטלית של עבודות התלמידים בבית הספר שערכה ואצרה רכזת אזרחות שירה אוחיון, שמסכמת את תוצרי הלמידה המתוקשבת של התלמידים בנושא הזכויות, וכן הוצגה יצירת האמנות ״מראות משקפות״ של המיזם החברתי ״נאמנים לזכויותינו״ שמתקיים בחטיבת הביניים, בהובלת המורה רחל אשר, במסגרתו התלמידים לומדים את זכויותיהם וחובותיהם כתלמידים ומסייעים לממש אותן בין כותלי בית הספר.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*