אשדוד מובילה בתחום שילוב אוכלוסיות מיוחדות בקהילה. העדות הבולטת לכך הוא "הפארק הנגיש" – מתחם פעילות ייחודי הפועל בפארק אשדוד-ים, במסגרתו מתקיימות עשרות פעילויות נגישות ומשלבות לילדים עם מוגבלויות ברחבי העיר. המיזם לא חמק מעיניהם של אנשי הביטוח הלאומי והשבוע התארחו בפארק צוות מנהלים בכירים וחווה מקרוב את מה שאומרים כולם – וו'אוו'!
כולנו מכירים את המילה נגישות. זו המתארת תשתית פיזית שמאפשרת לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים להשתמש בכל אותם שירותים שהאדם הרגיל משתמש. אבל לא רק. נגישות היא גם עניין חברתי המאפשר שילוב של אוכלוסיות מיוחדות בכל אותם מסגרות חברתיות רגילות. במינהל לשירותים חברתיים שמים על כך דגש ואומרים כי "הנגישות החברתית חשובה לא פחות ולכן מפעיל 'הפארק הנגיש' סדנאות חווייתיות להיכרות עם תחום המוגבלויות, החל מגני ילדים וכלה במקומות עבודה נותני שירות".
תושבי אשדוד כבר מכירים את הפארק הנגיש. אנשים עם צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם נהנים מהשירותים הניתנים בפארק וממיזמים נוספים הניתנים בעיר. אלא שהפעם גם עובדי הסניף הראשי של המוסד לביטוח לאומי אשר שמעו על המיזם הייחודי, ביקרו בו, חוו ונהנו ממה שהוא מציע. "אתמול בבוקר היה לנו הכבוד לארח באשדוד מנהלים בכירים מהמוסד, ובראשם המשנה למנכ"ל הגב' אילנה שרייבמן, ולערוך להם מפגש חשיפה לימודי-חוויתי לנגישות הפנאי" אומרים במינהל לשירותים חברתיים. את פני המשתתפים קיבלו צוות הפארק הנגיש, חברי מרכז יום לנכים קשים, גב' רונית צור – ראש המנהל לשירותים חברתיים וגב' אורנה טובאייס – מנהלת מח' שיקום מוגבלויות.
כדי לחוות את עולמם של ילדים עם מוגבלות, התנסו האורחים במשחקי הפארק כשהם ישובים על כיסאות גלגלים, הפריחו בועות סבון, הרכיבו פאזל מישושי בכיסוי עיניים, ניסו להשחיל חרוזים עם כפפות אפיה ואפילו חתכו סלט פירות עם יד אחת. בפינה אחרת האזינו המשתתפים לסיפורו האישי המרתק של אורי שוקרון, מנחה תוכניות חינוכיות של הפארק הנגיש ואדם עם מוגבלות פיזית המתנייד על כיסא גלגלים. אורי סיפר על השיעורים בהם הוא מדריך ילדי גנים ובי"ס לקבלת השונה והיכרות עם מוגבלויות, על החיבוק שקיבל מתלמידיו ועל הסיפוק הגדול לראות אותם משחקים עם ילדים בני גילם מן החינוך המיוחד. במגרש הספורט, החברים והצוות של המרכז לנכים קשים, התחרו (וניצחו) מול אנשי המוסד לביטוח לאומי בספורט הבוצ'ה – סוג של כדורת נגישה (באולינג).
פעילות דומה נערכה במהלך הקיץ גם לעובדי עירייה, בקבוצות מצומצמות של עד 20 איש, אשר חוו אף הם סוגי מוגבלויות ולמדו להביט על העולם מעיניהם של הציבורים הללו. בסופו של יום, לכשסיימו המשתתפים את הפעילות הם הבינו באופן מעמיק יותר את עולמם של בעלי הצרכים המיוחדים ויותר מכך הם חשו סיפוק וגאווה שכן הפרויקט נתמך ברובו ע"י קרנות המוסד לביטוח לאומי.
אפרופו: את הביקור תיעדו אושר יריב מסיירת צילום של מע"ן (מועדון עירוני נגיש) וקבוצת ההסרטה של המרכז לנכים קשים. במינהל מיהרו כמובן להודות לכל מי שנטל חלק ביום זה.