נכון או לא נכון? 5 מיתוסים על הריון

נכון או לא נכון? 5 מיתוסים על הריון

התופעה המדהימה של הריון מאז ומעולם משכה את תשומת הלב של בני האדם וכתוצאה מכך גם גררה אחריה המון מיתוסים. למזלנו, במאה ה-21 אנחנו יכולים לדעת בוודאות מה עומד מאחורי 5 מהם

מיתוסים על הריון הם ככל הנראה אחד הדברים היחידים שמשותפים לתרבויות, עמים ואנשים בכל רחבי העולם. למעשה, משחר האנושות הצליחה התופעה המדהימה של הריון ולידה למשוך תשומת לב ולעורר תהיות. עם זאת, מאז ההיריון הראשון הספיקו לזרום הרבה מים בנהר ולנו כיום יש מידע מבוסס על 5 מיתוסים לפחות:

  1. בטן עגולה מעידה על בת ובטן שפיצית על בן

מבין כל המיתוסים שמלווים אותנו, אין ספק שהפופולארי ביותר הוא זה שמנסה לנחש את מין היילוד לפי צורת הבטן. זו כמובן שטות גמורה שאין לה שום ביסוס מדעי, לא משנה מה סבתא שלכם סיפרה לכם. במילים פשוטות, צורת הבטן לא יכולה ולא צריכה להעיד על מין היילוד והיא מושפעת משורה ארוכה של פרמטרים שאינם קשורים לנושא – ובראשם מבנה האישה.

  1. כשהבטן יורדת ההיריון מתקרב

זה דווקא מיתוס מתעתע, כי הוא נכון חלקית: עד שבוע 36 רחם נוטה כלפי מעלה ולאחר מכן הוא מתרחק מעבר לטבור. החל משבוע 36 והלאה אף מתרחשת הרחבה פיזיולוגית לצדי הגוף, מה שמעיד על כך שמדובר בהריון מתקדם. מנגד, זה לא אומר שהיא עומדת ללדת בכל רגע.

  1. יש דבר כזה טפשת הריון

כל פעולה שמזוהה עם טפשת הריון נובעת מחוסר ריכוז. חוסר הריכוז יכול להיגרם על רקע המון סיבות והוא משותף לגברים ונשים, אז אין מקום לקשר אותו דווקא להריון. זה נכון שנשים בהריון עוברות שינויים ביולוגיים מרחיקי לכת, אך אף אחד מהם לא גורם לחוסר ריכוז, לשגיאות או לשכחה. בפועל, אין דבר כזה טפשת הריון ומדובר ככל הנראה בהמצאה של גברים או בסתם תירוץ מיותר.

  1. חשק למלוח מעיד על זכר וחשק למתוק על נקבה

זוכרים את המיתוסים על מין היילוד? אז הנה עוד אחד שגוי לחלוטין: לפיו, אישה שמרגישה חשק למאכלים מתוקים נושאת בבטנה עובר נקבה, בעוד זכר עושה חשק למלוח. בפועל, החשקים שכל אישה מרגישה הם פונקציה של טעם אישי והוא ככל הנראה גם זה שילווה אותה לאורך ההריון וגם אחרי הלידה.

  1. הרמת משאות כבדים מעלה את הסיכוי להפלה בשליש הראשון

יש גם מיתוסים מסוכנים שגורמים עוגמת נפש לנשים בהריון, כמו זה שקובע שהפלה בשליש הראשון עלולה להיגרם מהרמת משאות כבדים. זו הנחה שגויה שאין לה ביסוס מדעי ואפילו להיפך – קיימת כיום הסכמה לפיה כל פעילות גופנית שאותה האישה עשתה לפני ההריון יכולה להימשך כרגיל בטרימסטר הראשון, אלא אם מדובר בהריון בסיכון.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*