כל המצאה , מוצר מיוחד ודברים נוספים אחרים, מתחילים עם רישום פטנטים.. חוק זה שונה במדינות רבות בעולם, אבל בישראל, חוק הפטנטים מונה את התנאים הדרושים לצורך קבלת הפטנט. קיימים כמה מרכיבים ויש צורך גם בצוות טכני אשר מכין את הפרטים הטכניים ושרטוטים שונים הנקראים "תכנון קונספט". כאשר קיימים הפרטים הטכניים הדרושים, קיימת עלות עריכת הבקשה. שלב זה, מתבצע ע"י עורך פטנטים והעריכה הזאת, עשויה להתאים לכמה סוגים של פטנטים.
יש לשלם את האגרה עבור רישום פטנטים כאשר עלות אגרה זו, היא שונה במדינות העולם. בישראל למשל העלות היא מעל ל-1000 שקלים ובמדינות אחרות היא עשויה לעלות סביב ה-100$. גם תחום ההמצאה עשוי לעלות יותר. לדוגמא, פטנטים במכשור הרפואי לעומת פטנטים בתוכנה. המצאות בתחומי הביולוגיה והכימיה, עשויות להיות יקרות יותר בהשוואה לסוגים אחרים של פטנטים.
כדאי כי יהיה לכם מידע כללי לפני שתתחילו בהליך רישום פטנטים
כדאי שיהיה לכם כמה שיותר מידע לגבי רישום פטנטים לפני שתיכנסו לתהליך זה. ויש לקבל הצעות מחיר מכמה חברות העוסקות בתחום זה. הליך זה בישראל, הוא אמצעי עבור הממציא עצמו על מנת שיוכל לפתח יזמות עסקית, תוך הגנה על הקניין הרוחני, בכדי למנוע סיכונים של העתקת המוצר שאותו הוא מעוניין לשווק. ישנם ממציאי פטנטים אשר מעוניינים להתחיל עם רישום הפטנט בחו"ל, אבל כדאי להתחיל את הרישום של אותו פטנט בישראל ואז להמשיך הלאה לארה"ב למשל.
כיצד ניתן לבצע קיצור הליך רישום פטנט בארה"ב ?
לאחר שממציא הפטנט ביצע את רישום פטנטים בישראל, רק אז, יהיה לו קל יותר להגיש בקשה אמריקאית עם זירוז על סמך הרישום בישראל. זה האופן הבטוח והקל ביותר לקיצור ההליך של הבחינה האמריקאי בצורה משמעותית. מלבד זאת, הגשת פטנט בישראל, תקנה לממציא הפטנט תאריך בכורה על פי אמנת פאריס והכוונה היא, למי שהגיש פטנט בישראל, יוכל להגיש אותו גם בחו"ל. המדינות הנמנות על אמנת פאריס הן: מדינות אירופה, קנדה, סין, דרום אפריקה, ארה"ב ומדינות רבות אחרות. יש להגיש את בקשת רישום הפטנט בחו"ל רק לאחר שחלפו 12 חודשים מיום הגשת הבקשה הישראלית לרישום הפטנט.
צילום: pixabay