המעבר לרכב חשמלי הוא רק עניין של זמן. יבואני הרכב וחברות האנרגיה נערכות כבר ליום שאחרי, אך לא רק הם. גם הרשויות המקומיות מזהות את המגמה העולמית ואת המעבר לשימוש באנרגיות חלופיות, ופועלות לקידום רעיונות "ירוקים" ושימור ערכי סביבה. אשדוד, כ'עיר חכמה', נערכת אף היא לדור הבא של הרכב הפרטי ובקרוב יחלו בהצבת מתקני טעינה לרכב החשמלי.
אשדוד, 'עיר חכמה' המקדמת מודל תחבורתי רחב היקף וידידותי לסביבה, רואה חשיבות במעבר לאנרגיות חלופיות. מדיניות זו, אותה מקדם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, נכונה לא רק בהקשר התחבורתי, אלא גם בהקשרים נוספים כדוגמת השימוש באנרגיה סולרית ושימוש בנורות לד ידידותיות, כך שהמגמה העולמית לקידום רעיונות "ירוקים" והמעבר לרכב חשמלי, מצאו את אשדוד פעילה מאוד בשדה הקיימות ונכונה לאמץ מיזמים סביבתיים.
בעקבות החלטת משרד האנרגיה על המיזם החדש להצבת מתקני טעינה בכמה ערים בישראל, עשה המשרד צעד אחד קדימה במתן פתרון לנהגים המתלבטים אם לעבור לרכב חשמלי. למסקנה זאת הגיעו בעקבות סקר שערך המשרד ומצא כי ההתלבטות בשאלת רכישת רכב חשמלי נתקלה בחשש שלא יהיו מספיק עמדות טעינה נוחות ונגישות עבור בעלי הרכב. כמה ערים בארץ הצטרפו להחלטת משרד האנרגיה ויצאו במכרז להצבת עמדות טעינה בעירם. גם אשדוד יצאה למכרז וביקשה הצעות של חברות העוסקות בתחום האנרגיה.
חברת אפקון זכתה במכרז באשדוד והיא תפעל להצבה של 34 מתקני טעינה ב-18 אתרים הפרוסים בכל העיר. על פי לוח הזמנים היא אמורה להשלים את הצבת המתקנים בתוך שנה מיום שיושלמו כל ההליכים ויינתנו כל האישורים הרלוונטיים. חברת אפקון תהיה אחראית על הכנת התשתיות למתקנים, תדאג לתחזוקת המתקנים ותעניק לבעלי הרכבים שירות הקשור בעמדות הטעינה.
מדיניות משרד האנרגיה במעבר לרכב החשמלי נועד לצמצם משמעותית את זיהום האוויר, לחסוך את עלויות השימוש בדלק ולהוזיל את עלויות התחזוקה של הרכב, כך שאשדוד אשר מאמצת כל מיזם שמסייע בקידומם של רעיונות "ירוקים", לא היססה כשבחרה להצטרף למיזם, במיוחד לאור כך שאשדוד מקדמת כבר עתה מודל ארצי לתחבורה בת-קיימה ושואפת שבנתיבי התחבורה ינועו אוטובוסים חשמליים.
בעתיד אם כן, בהתאם לכמות המתקנים שיוצבו בעיר, נראה יותר ויותר רכבים חשמליים מתגלגלים ברחובות אשדוד ותורמים את חלקם בקידום הקיימות. יהיה זה רווח כפול הן עבור בעלי הרכבים עצמם והן עבור הקהילה.