400 קילוגרמים של אשפה נסקרה עד עתה בסקר פסולת אשר החל לפני שלושה שבועות ועתיד להסתיים בעוד מספר שבועות. הסקר הינו חלק מההיערכות לקמפיין חוף ללא חד פעמי בחופי אשדוד.
בקבוקי שתייה מנופצים? חטיפים שכולם אוהבים, ומה הוא בקבוק המים המועדף על המבלים בחופי אשדוד, ובכלל מה מטרת הסקר וכיצד התוצאות ישפיעו על תוכניות העבודה? .
לפני שלושה שבועות החלו לבצע מחלקת איכות הסביבה בעיריית אשדוד בשיתוף קהילת הדרום של אנשי הים התיכון יחד עם סטודנטים ממכללת אחווה וממרכז הצעירים של כיוונים שהתנדבו לסייע בסקר פסולת בחופי אשדוד ועד עתה סקרו 400 קילו של פסולת אשר ממויינת ונבחנת באופן ידני, בודקים דגימה של כ 100 ק"ג ומודדים נפח ומשקל של כל סוג פסולת.
בכל יום ראשון חמישי תגיעו לאזור ברצועת חוף הים באשדוד תראו מספר אנשים עם כפפות על ידיהם אשר שופכים שקיות אשפה מלאות ומפרידים את הפסולת שיש בכל אחת מהשקיות ובנוסף מבצעים רישום קפדני .
במהלך המבצע נבדקת הפסולת בפחים הפזורים בחוף הים, במטרה להבין מה אנחנו מביאים איתנו מהבית ומשאירים מאחור. לצופה מהצד הדבר יראה מוזר מאוד, אותה קבוצת אנשים מבצעת פרויקט חשוב מאוד אשר מטרתו בסוף התהליך ליצור תמונת מצב על אופן הבילוי בחוף הים ובהתאם לכך ליצור תוכנית עבודה מותאמת חזון ראש העיר אשר כבר הכריז שכל חופי אשדוד יהיו ללא חד פעמי. מגפת הקורונה דחתה את הפעלת התוכנית אשר הייתה אמורה להתחיל כבר בעונת הרחצה השנה בכל חופי אשדוד ובנוסף חוף ט"ו ע"פ תוכנית העבודה היה עתיד להיות החוף הראשון בישראל ללא פחי אשפה .
אריכאולוגיה סביבתית
הנבירה בפחי האשפה מהווה סוג של ארכיאולוגיה מודרנית ואין ספק שהעבודה היסודית תסייע בשדרוג התוכנית הסביבתית אשר בוצעה במהלך שנה שעברה וישומה נדחה לשנה הבאה בגלל הקורונה ואי ההבנה שהייתה בהתחלה כיצד חופי הים יפתחו והחשש שהמסרים יטושטשו בגלל מציאות הקורונה.
בהרצת מבחן שנעשתה כבר התגלו ממצאים מעניינים, בקבוק 1.5 ליטר מים הוא הבקבוק הנפוץ ביותר בחופי הים ומרבית המבלים מביאים איתם הבקבוק הנ"ל לחופים לאחר שאכלו חטיפים מלוחים הצימאון גדול ביותר ולכן הבקבוק הגדול עדיף.
לצד זה ניתן לראות שהבירות על כל סוגיהם מככבות ובאחת מהספירות שנערכו הייה בירה קורונה כזאת ששתו הכי הרבה אולם סה"כ הממצאים מוכיחים שכולם שותים את כלל סוגי הבירות באופן שוויוני ללא העדפה מיוחדת או בפערים גדולים מבין סוגי הבירות.
שימוש בכלים חד פעמיים – נמצאה כמות גדולה של כוסות פלסטיק חד פעמיות יחד עם סכו"ם חד פעמי בכמויות קטנות יותר בהשוואה לצלחות , בכל מקרה לפסולת זו לוקח מאות שנים להתכלות.
ראש העיר אשדוד ד"ר יחיאל לסרי ציין בתחילת השנה, שהמטרה הינה שחופי אשדוד יהיו ללא חד פעמי – "עלינו לחשב מסלול מחדש בכל מה שקשור למשבר הפסולת ומשבר האקלים.
השימוש ההולך וגובר בדלקים מגביר את פליטת גזי החממה ובסוף פסטיק וחד פעמי עשוים מנפט. נפעל לשפר את איכות החיים ולמען סביבה נקייה יותר. ראש העיר ציין שהמטרה הינה שכלל חופי אשדוד יהיו ללא חד פעמי במטרה לשמר את הסביבה ולמנוע את הנזק כתוצאה מהפלסטיק .
מפענחים את חידת הפסולת שבחוף
90% מהפסולת בים מקורה בפלסטיק ומהווה בעיה כלל עולמית!!
הידעתם שבאוקיאנוס השקט צף אי פלסטיק המכיל צעצועים , בקבוקים שקיות ואשפה אחרת? חוקרים מעריכים ששטחו כפול משטחה של ארצות הברית.
אם נמשיך כך, עד שנת 2050 יהיה בים יותר פלסטיק מדגים! הדגים לא יודעים להבדיל בין "מרק הפלסטיק" למזון שלהם וכךהפלסטיק שהשלכנו חוזר אלינו לצלחת בחריימה של שבת ובסושי.