"חשיפה לאדי צבע וריח הדיו במדפסות גרמה לי לנכות נשימתית"

"חשיפה לאדי צבע וריח הדיו במדפסות גרמה לי לנכות נשימתית"

עובדת ותיקה בבנק המזרחי בתביעה נגד הבנק וקלוד נחמיאס: חשיפה לאדי צבע בצביעת רצפת החניון וריח הדיו במדפסות גרמה לי לנכות נשימתית.

עובדת ותיקה בבנק המזרחי באשדוד תובעת כ-2.5 מיליון ₪ מבנק המזרחי ומקלוד נחמיאס חברה לבניין, בטענה כי עבודות צביעה ברצפת החניון במגדלי K, וריח הדיו במדפסות הבנק, גרמו לה לנכות נשימתית לצמיתות. כך עולה מתביעה שהגישה לבית משפט השלום באשדוד באמצעות עורכי הדין גיל וניצן הראל.

מהתביעה עולה כי במהלך כ-8 חודשים בשנת 2017, בוצעו עבודות לצביעת רצפת החניון במגדלי K. אדי הצבע חדרו למערכת מיזוג האוויר של סניף הבנק הממוקם מתחת לחניון. בנוסף  לכך, במהלך שנות עבודתה בבנק, בחדרון לא מאוורר, נחשפה לאדי דיו של מדפסות הבנק שהיו ממוקמות בסמוך.

בבדיקת דו"ח מטרדי ריח שהוזמן ע"י הבנק, נמצא כי אדי צבע, בעיקר איזוציאנאטים וכימיקלים אחרים חודרים לאוויר הנקי המוזרם לבנק משטח החניון. בדו"ח הומלץ להאריך את תעלת האיוורור על מנת לינוק האוויר מחוץ לבניין ולא מהחניון וגם להתקין מסנני פחם. על אף ההמלצות, כך נטען, לא נעשה דבר במשך כחצי שנה.

באחד הימים בחודש ספטמבר אותה שנה במהלך העבודה הורגש ריח חזק מאוד במתחם הבנק אשר הקשה על הנשימה ועל מהלך העבודה בבנק עד שבסופו של יום העובדים פונו מהבנק על מנת לנשום אוויר נקי. לאחר אותו אירוע,  עובדת הבנק החלה לפתח שיעול טורדני ותגובתיות יתר לריחות לחומרים מסוימים, כמו כן חשה כאבים בחזה וקוצר נשימה כשבמקביל התפתחה אצלה פריחה בכל הגוף.

בעקבות  החמרה בשיעול, קשיי נשימה ותחושת חוסר אוויר מלווה  בכאבים בדרכי הנשימה, העובדת הופנתה לראשונה לרופא תעסוקה שרשם לה אישור מחלה למשך 5 ימים. רופאים תעסוקתיים רשמו לה שוב ושוב אישורי מחלה במשך כשנתיים ומאז המיקרה היא לא שבה יותר לעבודה.

רופא מומחה לאלרגיה ואימונולוגיה, איבחן כי העובדת סובלת מרגישות יתר שהתפתחה עקב חשיפה לריחות עזים ואוויר מזוהם. המומחה קבע  בהמשך כי חשיפת העובדת לצבע אפוקסי הייתה מסיבית וכי צבעים אלה מכילים חומר קושר שנקשר לרקמה ויכול מצד אחד ליצור תגובה אלרגית ומצד שני לפגוע ברירית הסימפונות. כעבור שנה הרופא קבע כי ישנה פגיעה באיכות חייה ותפקודה ויש להכיר בנכותה כפגיעה תעסוקתית גם לאור הימצאות מדפסות מרובות במקום עבודתה. כתוצאה מהחשיפה במקום העבודה, גם ריחות דלק ועשן כלי רכב גרמו לה לשיעול ולכאב בחזה. בהמשך אפילו ריח בושם ודיבור מרובה גורמים לה לשיעול.

פרופ' שבדק אותה קבע כי כתוצאה מהחשיפה לריחות בעבודה, היא סובלת מנכות לצמיתות בשיעור של 30 אחוזים.

באי כוחה עורכי הדין גיל וניצן הראל העוסקם בנזקי גוף ומחלות מקצוע, טוענים בתביעה כי מאז האירוע ועד היום העובדת לא שבה לעבודתה, סובלת משיעול טורדני המלווה בכאב בחזה, קושי בדיבור רציף הגורם לה לקשיי נשימה ושיעול, דם בליחה והחמרה במצבה בעת חשיפה לריחות בהם מרכיבים כימיקלים.

לטענתם מלוא האחריות לתאונה ולתוצאות  מוטלת על בנק מזרחי ועל קלוד נחמיאס חברה לבניין המתבטאת בין היתר בחשיפת העובדת  לתנאי עבודה מסוכנים אשר הביאו  לפגיעתה. לגבי חברת קלוד נחמיאס נטען כי הזניחה את חובתה לוודא כי העבודות מבוצעות בשטחה באופן בטוח שלא מסכן את העובדים ולא דאגה כי החומרים ינוטרו או לא יחדרו דרך המנדפים של פתחי המיזוג  ולא דאגו לפינוי עובדי הבנק.

העובדת תובעת לקבל פיצוי בסך כ-2.5 למיליון ₪ עבור אובדן שכר זכויות פנסיוניות, עזרה בבית, הוצאות רפואיות, כאב וסבל ונכות. בנק מזרחי וקלוד נחמיאס חברה לבניין מבקשות בכתב ההגנה למחוק התביעה על הסף.

הבנק כותב בכתב ההגנה בין היתר, כי כאשר ריחות עזים הציפו הבנק נעשתה פניה מיידית לקלוד נחמיאס ולחברת האחזקה של מגדלי K להסיר מיידית את המטרד. פניית הבנק לא נענתה או נענה בתשובות מתחמקות ולכן הבנק פנה גם לעיריית אשדוד אך לטענתו  דרישתו להפסקת העבודות מייד נפלו על אוזניים ערלות. הבנק טוען להתנהלות שערורייתית מצד קלוד נחמיאס וחברת הניהול של המגדלים. הבנק טוען כי אם היה מחדל, הוא רובץ לפתחם של קלוד נחמיאס וחברת הניהול. לגבי אדי הדיו הבנק טוען כי לא נחשפה לאדי דיו ואם אכן קרה הדבר יש לדחות התביעה בגין התיישנות כי היא עבדה הרבה מעבר ל-7 שנים בבנק.

בכתבה ההגנה טוענת בין היתר חברת הבניין של קלוד נחמיאס, כי יש להטיל האשמה על הבנק שלא דיווח לו על המטרד. לטענת החברה היא נקטה מצידה בכל אמצעי הבטיחות והזהירות  הנדרשים והסבירים והתקשרה עם קבלן מקצועי לצורך ביצוע עבודות הצביעה.

צילום: iStock

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*