יש מקרים רבים, בהם בעלי עסקים בוחרים להשתמש בשירות ניכיון צ'קים. תודות לשימוש בשירות זה, הם מאפשרים תזרים כספי לעסק וזה באמצעות קבלת התמורה על העסקאות שהם סגרו. אותה תמורה מתקבלת במזומן ובאופן מיידי. התהליך הזה של ניכיון צ'קים הוא יחסית נפוץ והוא מבוצע כאשר בעל העסק מקבל צ'קים דחויים, אך מעוניין לפדות אותם מיידית ולא במועד שלהם.
היתרון הגדול בניכיון צ'קים הוא בכך שהוא משרת לא רק את בעל העסק אלא גם את הלקוחות שלו ומה הכוונה? הלקוחות ייהנו מהאפשרות לשלם על העסקה בתשלומים או בצ'קים דחויים וכך יזכו לתנאי תשלום טובים יותר ובעל העסק לא יצטרך להמתין לפרק הזמן הנקוב בתאריך של הצ'קים שהוא קיבל מהלקוחות, על מנת לקבל את התשלום. כך יוצא שאין ספק שעל מנת לייצר תזרים מוצלח לעסק, יש גם צורך בכל מיני פתרונות יצירתיים ושימוש בשירות של ניכיון צ'קים הוא אחד מהם והוא בהחלט מתברר כמוצלח.
כיצד מתבצע בפועל ניכיון צ'קים?
חשוב לציין שניכיון צ'קים מתאים לא רק לעסקים גדולים, אלא גם לעסקים קטנים. בזכות השירות, העסקים יכולים להמשיך ולהתנהל באין מפריע ומבלי שיפגעו במסגרת האשראי שלהם. את הפעולה של ניכיון צ'קים, ניתן לבצע דרך הבנקים השונים, באמצעות גובים פרטיים וכמו כן באמצעות חברות שעוסקות בתחום ויש להן אישור ממשרד האוצר.
קחו בחשבון שככל שהצ'ק דחוי יותר, כך גם אתם תדרשו לשלם עמלה גבוהה יותר על הפעולה. לדוגמה, אם אתם מעוניינים בשירות ניכיון צ'קים עבור צ'קים עם תאריך של שוטף +90, הרי שהעמלה על הפעולה תהיה גבוהה יותר מצ'קים דחויים של שוטף +30. בנוגע לנושא הגבייה, הרי שאתם לא תצטרכו להתעסק בו. מי שיתעסק איתו הוא הגורם שבחרתם. כך שאם אתם חווים קשים בתזרים הכספי בעסק, תמיד זכרו שיש לכם אופציה מצוינת שניתן להשתמש בה והיא שירות ניכיון צ'קים. מדובר על שירות שהפך בשנים האחרונות לאלמנטרי וכל עסק יכול להפיק ממנו תועלת רבה.
כיצד בוחרים חברה לניכיון צ'קים?
אם החלטתם להתקשר עם חברה שמספקת את השירות, מומלץ לבחון את הנקודות הבאות:
-אמינות – עליכם לבדוק שהחברה מוכרת, מאושרת ורשומה כחברה לניכיון צ'קים
-מקצועיות – עליכם לבדוק שיש לחברה ניסיון, דירוג גבוה וכמו כן שיש עליה המלצות.
-הגעה למשרדי החברה – עליכם להגיע למשרדי החברה באופן אישי. כך תוכלו להתרשם מעובדי החברה וכמו כן מאופן פעילותה של החברה.
-בדקו מי עומד בראש החברה – עליכם לבדוק מיהו המנכ"ל והבעלים של החברה. מומלץ לערוך חיפוש ברשת ולקרוא כתבות ופרסומים.
-הגינות – עליכם לבדוק שתנאי העסקה שהוצעו לכם הם אכן הוגנים ושהריביות או עמלות אינן גבוהות מדי. אל תוותרו על סקר שוק ובדקו מהם התנאים המוצעים גם בחברות אחרות.