לחוצים, עצבניים ולא שקטים? זה הזמן לנסות טיפול ביופידבק

לחוצים, עצבניים ולא שקטים? זה הזמן לנסות טיפול ביופידבק

מגפת הקורונה יצרה עומס ענקי על השירות הפסיכולוגי, אך בבעיות שמקורן בהתמודדות עם לחץ (סטרס), חרדות ומתחים לאורך זמן, ניתן לטפל גם בדרכים אחרות. ביופידבק – שיטה שבה ניתן ללמד את המוח והגוף להתמודד עם הקשיים

רונית סגל, רכזת תחום ביופידבק בכללית רפואה משלימה

עכשיו כשגל האומקרון נמצא כבר בנסיגה, והילדים שוב במסגרות ולא בבידוד, שוב נדרשים כולנו "ללקק את הפצעים" מהתקופה הקשה, הפחדים והחרדות, הבדידות, אובדן השליטה ושאר התחושות הקשות שהתלוו אל המחלה.

במרפאות הרשת של כללית רפואה משלימה אנחנו רואים כבר למעלה משנה עלייה מתמדת במטופלים שפונים אלינו עם הטענות על התמודדות עם הסטרס והחרדות בהיקפים שלא ראינו בעבר. למטופלים כאלה אנחנו מציעים טיפולים שונים, בכללם טיפולי מגע כמו עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה ועוד, ולצד זה ישנה גם שיטת טיפול אחת שאינה פולשנית, ושיכולה לסייע מאוד ללמד את הגוף והמודעות טכניקות להתמודדות איתן. לשיטה זו קוראים ביופידבק.

ביופידבק היא שיטת טיפול בטוחה המבוססת על קבלת משוב ביולוגי מיידי מהגוף, ולכן היא נקראת כך (גוף=ביו; משוב=פידבק). השיטה נוסדה בשנות ה-60 של המאה שעברה, ובאמצעותה מחברים את הגוף למכונה מיוחדת באאמצעות חיישנים שמנטרים את פעילות הגוף (דופק, נשימה, לחץ דם וכו').

המכונה מראה למטפל/ת וכן למטופל/ת איך מגיב הגוף למצבים שונים, ואז מתחיל הטיפול עצמו – המטפל מלמד את המטופל טכניקות שונות כמו דמיון מודרך, תרגילי נשימה והרפיה ועוד באמצעותן ניתן לגרום לגוף להגיב אחרת למצבים שמעוררים את התחושות הקשות עליהן הרחבנו בתחילת הכתבה. יישום נכון של הכלים שנרכשו במהלך הטיפולים יאפשר למטופלים להשתמש בכלים האלה לאורך שנים, גם ללא נוכחות המטפל.

יישום ותרגול של הטכניקות האלו, יחד עם התאמה אישית יקנו למטופלים שיטות להרגעה עצמית במצבי דחק, ויכולת להתמודד עם המצבים האלה לאורך זמן, לעיתים הרבה מעבר לטיפול עצמו ולתקופה המיידית שלאחריו. יש לציין כי ברוב המקרים תידרש סדרה של טיפולים כדי להשיג שיפור אמיתי.

הטיפול בביופידבק, אינו פולשני כאמור ומתאים לכל סוגי האנשים, ילדים יוכלו לקבל טיפול מגיל 8 ומעלה. מלבד מצבי סטרס, ביופידבק מיועד גם לטיפול בהפרעות קשב וריכוז (שמקשות מאוד על ילדים, עובדים וסטודנטים בעידן הזום), כאבי ראש, הפרעות התנהגות, הפרעות שינה ועוד.

למידע נוסף

קרדיט: Shutterstock

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*