פרויקטים פורצי דרך של תלמידי מקיף י"א באמצעות בינה מלאכותית: אפליקציה לניטור פעילות ספורטיבית של תלמידים, ובחינה בתנ"ך שנבחנים בה באמצעות בינה מלאכותית הוצגו בפניי הרשות הארצית למדידה וחינוך (ראמ"ה) והובילו להתרשמות רבה מכישורי המציגים. ראש העיר אירח אותם בלשכתו ואמר: "הוכחתם שהעתיד של אשדוד כבר כאן והוא נראה מצוין"
הבינה המלאכותית (AI) נשמעת לרבים כמשהו מפחיד, אך המצאות מראה שאפשר לתעל אותה לטובת בניית עתיד חינוכי טוב יותר.לפני כשבועיים הציגו שלושה תלמידים ממקיף י"א תוצרים שיצרו באמצעות הבינה המלאכותית והוכיחו שאין מה לפחד מהקדמה.
רן מלמוד מכיתה ט' פיתח יחד עם המחנכת שלו אסתר שוורצמן אפליקציה לקידום בריאות באמצעות ניטור הפעילות הספורטיבית של התלמידים. דניאל שמילה ואוהד גוזלן מכיתה י"א פיתחו יחד עם המורה לתנ"ך שי לוי בחינה בתנ"ך, שבה ניתן להיבחן באמצעות הבינה. ההתרשמות מהם הייתה כל כך גדולה, עד שמנכ"ל הרשות הארצית למדידה וחינוך (ראמ"ה) ד"ר גל אלון החליט לצרפם לצוות החשיבה של הרשות לטובת פיתוח מבחני סטנדרט משולבי בינה מלאכותית.
הם נפגשו עם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי שהודה לתלמידים, למורים ולמנהלת בית הספר ליבנת זיק על החשיבה הרבה שהשקיעו. "הובלתם מהלכים פורצי דרך עם תוצרים מרשימים שמוכיחים שהעתיד של אשדוד כבר כאן והוא נראה מצוין. יש לנו באשדוד מערכת חינוך מעולה, תלמידות ותלמידים מצוינים, ואנחנו ניתן להם את כל הכלים כדי להצליח ולהרבות בחוכמה ובבינה".