כל מי שצופה מהצד בעיר אשדוד ממזרח למערב מבין לאן נושבת הרוח. לגובה. בנייני ה- k tower פתחו את שערי השמים והראו שזה אפשרי, 40 קומות בלב העיר פתחו את התאבון ליזמים מכל פינה בארץ שמאתרים בניינים שנמצאים בסיכון בגלל ההתיישנות שלהם ונבנו לפני 1980 ונחשבים כמבנים מסוכנים.
אחד הפרוייקטים שמתבשלים בימים אלו הןא פרוייקט הנרקיס ברובע ח׳. 2 בניינים ישנים שנבנו בסוף שנות ה-70 האחד בן 8 קומות והשני בן 9 קומות. אחד הבניינים מוגדר כמבנה מסוכן והשני לא רחוק מזה. יזם חצוני כבר יצר 2 כנסים עבור שני המתחמים וזכה לתמיכה בכל בניין.
מדובר כאמור ב-2 בניינים ישנים האחד בן 48 דירות והשני בן 54 דירות, הדירות בממוצע עומדות על שטח של 75 מ״ר בממוצע, דירות 3 חדרים עם תשתיות ישנות, מעליות קטנות ותשתית ביוב מתיישנת שלא לומר נרקבת.
בתכנית היזם, לפי מה שדובר בכנסים, להקים 2 מגדלים בני 35 קומות בסטנדרט גבוה במיוחד כשכל בעל דירה יקבל דירת 4 חדרים חדשה ולא פחות מתוספת 12 מ"ר, כל בעל דירה יקבל מרפסת שמש בשטח של 12 מ"ר, חניה בטאבו, מחסן בגודל של 6 מ"ר.
על פניו מדובר בדיל מצויין עבור הדיירים וקפיצת ערך מטורפת עבור בעלי הדירות. מיקום הבניינים הוא אולי המרכזי ביותר בעיר, הוא ניצב על חיבור הצמתים בני ברית ומנחם בגין, ללא ספק לב ליבה של העיר אשדוד.
אך פוטנציאל לחוד והחיים עצמם לחוד, פרוייקט כזה יכול לקחת שנים על גבי שנים, משלב החתימות בו נמצאים הדיירים כרגע ועד לשנות האישורים והבירוקרטיה, ורק אז, הרס ובניית 2 מגדלים מטורפים.
בשלב האישורים יצטרכו לשאול שאלות לא פשוטות כגון מוסדות חינוך ליותר מ300 משפחות שיתווספו לפרוייקט, התמודדות עם יציאה לצירים המרכזיים עם סדר גודל של 500-600 מכוניות מידי בוקר, ההתמודדות עם הקהילה החרדית שאט אט הופכת לדומיננטית יותר ויותר ברובע, ועוד לא מעט הגבלות ומגבלות.
אין ספק שהזמן לא עובד לטובת דיירי המתחם, התיישנות התשתיות, המחסור בממ״דים ואיכות החיים שנפגעת ויכולה להשתפר פלאים אם רק ענייני הבירוקרטיות יזורזו ויכנסו למסלול ירוק שעוזר לאינטרס של כולם.