הגנה מפני אש ושריפה חשובה מאוד בכל מקום ולכל אחד. בין אם מדובר במבנה המשמש למגורים או במבנה המשמש למסחר, במבנה נמוך או במבנה גבוה – תמיד חשוב שיותקנו בו מערכות לגילוי ולכיבוי אש.
מיטב חברות הייעוץ, ההתקנה וההדרכה לבטיחות מפני אש מציעות מערכות מקצועיות לכיבוי אש. כלל מפתח הוא שאותן החברות ושאותן המערכות יותקנו, יופעלו ויתוחזקו בהתאם לכל הכללים והתקנים המובילים בארץ ובעולם.
תקנים ישראליים לבטיחות מושלמת
במידה ואתם זקוקים בשלב זה למערכות איכותיות של כיבוי אש או גילוי עשן או לאמצעים מתאימים שיותקנו בבניין או בסביבתו (זרנוקים וגלגלונים, למשל) כדאי לכם להכיר כמה תקנים הכרחיים של חברות כיבוי אש. בין התקנים המובילים (רשימה חלקית):
תקן ישראלי 129 סעיף 1 – ניתן לחברות שעוסקות בשירותי תחזוקה ותפעול של מטפים מיטלטלים ונישאים.
תקן ישראלי 365 – תקן זה עוסק בזרנוקים אטומים ושטוחים בקוטר של 25 מילימטר עד 76 מילימטר.
תקן ישראלי 365 חלק שני – מגדיר את הדרישות ממצמד שנועד לטיפול מהיר בזרנוקי כיבוי אש.
תקן ישראלי 1001 חלק 2.1 – מגדיר את הדרישות ממערכת בקרה וניטור של עשן לבניינים המיועדים למגורים, בגובה של לא יותר מ-13 מטרים.
תקן ישראלי 1001 חלק 2.2 – מגדיר את הדרישות ממערכת בקרה וניטור עשן במבנים שאינם מיועדים למגורים (למשל מבנים מסחריים).
תקן ישראלי 1001 חלקים 3 ו-4 – מגדיר את הדרישות ממערכת מסוג מדפי עשן ומדפי אש.
תקן ישראלי 1001 חלק 7 – מגדיר את הדרישות ממערכת של שליטה בחום, מפוחים המשמשים לבתי עסק כגון מסעדות ובתי אוכל.
תקן 1220 חלק 11 – עוסק בכל הקשור בתחזוקה למערכות של גילוי אש.
תקן 1928 – עוסק בכל הקשור בבדיקה ותחזוקה שוטפת של מערכות כיבוי אש באמצעות מערכת של ספרינקלרים (מטפים).
גם תקינה בינלאומית
חשוב לדעת שלצד מוצרים ושירותים בהקשר של התקנת פתרונות כיבוי וגילוי אש ועשן ולצד תקנים ישראליים לביצוע ביקורות ותחזוקה, קיימים גם תקנים בינלאומיים נחשבים ומחמירים. תקן מוביל וחשוב לדוגמא הינו זה שהוגדר ומפוקח על ידי איגוד עולמי למניעת שריפות (תקן שנקרא – NFPA). גם תקן זה, כמו הנהוג בתקינה הישראלית כולל הרבה מאוד סעיפים, בהקשרים שונים. תקנים מסוימים נועדו לאשר שחברה זאת או אחרת לכיבוי שריפות מורשת לבצע התקנה וטיפול לספרינקלרים. תקנים אחרים עוסקים במערך המטפים, הזרנוקים, התקנת אמצעים כגון מנדפים, גלאי עשן וכן הלאה.