כל אדם יודע שאוזניות שמע איכותיות, עבור האזנה בשלל מכשירים שונים כגון: מכשירי טאבלט, מכשירי טלפון חכמים ועוד, הם דבר חובה. בעוד שבעבר ההיצע בתחום האוזניות הרלוונטיות עבור שמע, היה קטן ולא משמעותי וכל אדם היה בוחר בין שניים או שלושה סוגים של אוזניות הרלוונטיות לשמע, הלא שכיום גם תחום האוזניות התפתח והשתכלל וניתן למצוא כיום לא מעט סוגי אוזניות, הרלוונטיות עבור שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטים ועוד. מההיצע הרב המוצע בתחום זה, כל אדם חייב לבחור לעצמו את האוזניות הטובות ביותר לצרכיו, בהתאם לשלל פרמטרים שונים שיש לתת עליהם את הדעת. אם אתה עומד בפני רכישת אוזניות חדשות לשמיעה ואתה תוהה כיצד עליך לבחור את האוזניות הטובות ביותר עבורך, כדאי מאוד שתקרא את המאמר הבא.
כיצד בוחרים אוזניות אודיופילם
אם אתם מחפשים אוזניות אודיופילם, וודאי שמתם לב שההיצע כיום בתחום האוזניות הללו הינו רחב ומשמעותי. על מנת שהאוזניות שתחברו יסייעו לכם לשמוע בהן ברמה המדויקת והגבוהה ביותר, יש לבחור אותן בצורה נכונה, בהתאם למספר פרמטרים:
- דרייבר- חשוב מאוד לדעת שהאוזניות מתרגמות את האות החשמלי המופק מהמכשיר לצליל, באמצעות רטט של רכיב פנימי באוזניה. רכיב פנימי זה קרוי: דרייבר. מצד אחד ככל שהדרייבר גדול יותר, כך תהיה לו אפשרות לתרגם טוב יותר גם צלילי בס. אולם, כאשר הדרייבר גדול מדי, הרי שזה כבר מאבד את האפקט ומדובר בדבר פחות חיובי. לכן, חשוב מאוד שהדרייבר לא יעלה על גודל של 42 מ"מ.
- תגובת התדרים- בכל אוזניה מסומנת בדיקת התדרים שלה. כלומר, בכל אוזניה מופיע מספר המסמן כי האוזנייה נבדקה ותגובת התדרים שלה היא כזו או אחרת. תגובת התדרים נמדדת בהרץ וככל שהאוזנייה מגיבה טוב יותר לתדרים, כך היא תשמיע את כל סוגי הצלילים בצורה חדה ומדויקת יותר. יש צורך לבדוק מהי תגובת התדרים הטובה ביותר והרלוונטית ביותר לאוזן אנושית ובהתאם לכך, לבחור באוזניה בעלת תגובת תדרים מתאימה
- רגישות האוזנייה – רגישות האוזנייה אמורה להיות מצוינת במפרט הטכני של האוזנייה. רמת הרגישות של האוזנייה מעידה על העוצמה של האוזנייה ביחס לזרם חשמלי נתון. יש להתאים את רמת הרגישות של אוזניה למכשיר בו היא עתידה לשמש אתכם. כך למשל, מכשירים חכמים כגון: טאבלט, אייפד ואף טלפונים חכמים, הם בעלי זרם חשמלי נמוך ולכן, רגישות האוזנייה צריכה להיות תואמת להם באופן מדויק.
סוגי אוזניות
כיום ניתן למצוא בשוק סוגים שונים של אוזניות אודיופילם לדוגמא:
- אוזניות OVER EAR – הן אוזניות בעלות שטח פנים רחב. האוזניות מתלבשות היטב על האוזן ומאפשרות בידוד איכותי של רעשי רקע. אמנם האוזניות הללו מסייעות לאדם אשר משתמש בהן לשמוע מוזיקה ברמה איכותית גם בעוצמת שמע נמוכה, אך מצד שני, מדובר באוזניות המבודדת באופן הרמטי את השומע מהסביבה החיצונית לו
- אוזניות און איר- מדובר באוזניות אשר שטח הפנים שלהם פחות רחב. הן מתלבשות על האוזן היטב,- אך הן קומפקטיות יותר ומאפשרות לאדם אשר שומע בהן לשמוע גם את רעשי הסביבה סביבו ולא להיות מנוטרל באופן הרמטי מהסביבה החיצונית לו
- אוזניות אין איר -מדובר באוזניות אשר מכניסים לתוך תעלת האוזן עצמה, על מנת לשמוע טוב יותר מוזיקה, מבלי לפגוע בשמיעה. האוזניות יגיעו בדרך כלל עם מגן סיליקון אשר יסייע בבידוד רעשים חיצוניים. מדובר באוזניות פרקטיות מאוד, אשר לא מעט אנשים בוחרים דווקא בהן
- כמו כן, ישנן אוזניות אשר דומות מאוד לאוזניות אין איר, אך בשונה מהן, הן אינם חודרות אל תעלת האוזן עצמה, אלא רק אל השכבה החיצונית באוזן. האוזניות רלוונטיות עבור אנשים שאינם אוהבים לחוש את מגע האוזניה קרוב מאוד לעור התוף שלהם. חשוב לדעת שמכיוון שמדובר באוזניה אשר מצויה בחלק החיצוני של האוזן, איכות השמיעה בה לא מאוד טובה, מכיוון שהצליל מתפזר באופן יחסי.
אוזניות אל חוטיות או חוטיות?
לא מעט אנשים מתלבטים בין אוזניות חוטיות המתחברות באופן ישיר על ידי חיבור מיוחד אל מכשירים כאלו ואחרים, לבין אוזניות אל חוטיות אשר מתחברות אל מכשירים באמצעות בלוטוס. בעוד שאוזניות חוטיות ישמיעו את מה שיש צורך לשמוע במכשיר בצורה ישירה ואיכותית וברצף, הרי שלא פעם אוזניות אשר שומעים בהן באמצעות חיבור לבלוטוס, יופרעו בעקבות גורמים שונים הקשורים אל פעולת הבלוטוס במכשיר באזורים מסוימים ועוד. אין ספק שאוזניות חוטיות עדיפות על אוזניות אל חוטיות.
צילום: Pixabay