התביעה המנהלית בדרך: הווילות ברובע ט"ו גדלות ומצטמקות בתוך שנתיים.
מידות וילה ברחוב עליזה בגין ברובע ט"ו באשדוד השתנו כ- 4 פעמים: מ-199 ל- 228 מ"ר, אחר כך צמחו עד ל-235 ובימים אלה הצטמקו ל-218 מ"ר, כל זאת מבלי שנעשה שינוי פיזי כלשהו בווילה מאז נבנתה בשנות ה-90 .
בעל הווילה עו"ד דן דקל העוסק בתחום המוניציפאלי מתכנן להגיש בקרוב תביעה מנהלית נגד העירייה לאחר ששכנים נוספים סיפרו לו כי מדובר בתופעה ידועה בשכונה. לדבריו, כשמקבלים היתר בנייה העירייה והמנהל דורשים שלוש מדידות עד לקבלת טופס 4 המכונה גם טופס אכלוס: המדידה הראשונה מתבצעת עם העלייה לשטח, המדידה השנייה לאחר הנחת היסודות והמדידה השלישית בשלב הגמר. לכן אם לא נעשתה בנייה נוספת או חדשה, אין כל סיבה שהווילה תגדל ככה סתם.
לפני מספר חודשים כשרכש את הווילה המוכרת סיפרה לו כי שנתיים קודם לכן הגיעו מודדים מטעם העיריה שביצעו מדידה ולאחריה טענו כי הווילה גדלה בכ-30 מטרים מאז קבלת טופס 4. עו"ד דן דקל: "המוכרת ישרה כמו פלס, קיבלה אפילו אישור לפרגולה ולמחסן שהתקינה בחצר למרות שכיום על פי חוק התכנון והבנייה פרגולה ומחסנים פטורים".
לפני מספר חודשים כאשר עורך הדין ביקש לקבל מהעירייה ארכה של שלושה חודשים לרישום הווילה בטאבו, לאחר שפג תוקפו של הטופס הראשון, הוא נענה על ידי מחלקת הארנונה כי ישלחו מודד למקרה שבמהלך שלושת החודשים האחרונים בוצעו שינויים בוילה. עו"ד דן דקל: "שאלתי אותם לשם מה לשלוח מודד כאשר ניתן לשלוח פקח בנייה לוודא שלא נעשו שינויים ורק אם הפקח יקבע כי נעשו שינויים שישלחו מודד למדידת גודל השינוי". אבל במחלקת הארנונה התעקשו לשלוח מודד. כבעל ניסיון, עורך הדין שחשש מ"הגדלה וירטואלית" נוספת, הצטייד לקראת הביקור בתוכנית הבית ועקב מקרוב אחר עבודת המודד.
כחודש לאחר ביקור המודד, קיבל את ההודעה ממנה חשש: למרות שהמודד רשם שלא נעשו שינויים מאז קבלת טופס 4, הבית שלך גדל שוב, הפעם ב-7.5 מטרים נוספים ל-235 מ"ר והוא התבקש לשלם על 'ההפרש' חצי שנה רטרואקטיבית.
עו"ד דן דקל: "שילמתי מחוסר ברירה כדי לבצע את הרישום בטאבו אבל כשביקשתי לראות את המדידה נדהמתי לגלות שאין קשר בין רישומי המודד שהיה אצלי לבין המדידה שהציגו לי בעירייה. לקחתי מטר וגיליתי שברישומי העירייה ישנן טעויות במדידה מאשדוד ועד ניו יורק… הם טענו כי מדובר בטעות סופר בהעתקת נתוני המודד ולאחר שלחצי אותם הסכימו לשלוח שוב את המודד. במדידה הנוספת התגלו תוצאות צפויות, הבית לא גדל מאז בנייתו ולכן חזר הבית למידותיו הטבעיות ושטח הבית ירד מ-235 ל-218 מ"ר."
"כנראה אני לא היחיד ברובע ט"ו ובאשדוד בכלל, שהעירייה עושה עליו הון. כשכל הבתים בשכונה גדלים, בעירייה לא שואלים שאלות את החברה החיצונית שמבצעת את המדידה בפועל. מעניין איך הם היו פועלים אם הם היו מגלים שהבתים בשכונה קטנים פתאום".
"לאור ניסיונו האישי ובדיקותיי בנושא גיליתי ממצאים מטרידים שעשויים להשפיע על תשלומי הארנונה של אלפים מתושבי אשדוד. עו"ד דקל: "לדעתי יש כאן עילה ברורה לתביעה מנהלית ואולי אפילו לתביעה ייצוגית כנגד העירייה".