מודל העבודה של המחלקה לביקור סדיר וקידום נוער של מינהל החינוך, קנה לו מוניטין של מודל ניהולי מוצלח במיוחד ומידי פעם המחלקה מתבקשת לארח ולהציג את המודל בפני קולגות מחוץ לארץ. השבוע זה קרה בפעם השלישית, והפעם קבוצה ממדינות דרום אמריקה. כבוד לעיר ותעודת הערכה למחלקה.
השבוע, ביום א', הגיעה לאשדוד משלחת של אנשי חינוך ממדינות דרום אמריקה (פרו, ארגנטינה, קולומביה, פרגוואי ועוד) על מנת ללמוד על מודל העבודה שפיתחה המחלקה לביקור סדיר וקידום נוער באשדוד. המשלחת בת ה-23 חברים, הגיעה לאשדוד בהמלצתה של הגב' יהודית רוזנטל, מנהלת מרכז עופרי של משרד החוץ, אשר עושה זאת בפעם השלישית כאמור, לאור המוניטין שיצאו למחלקה ולדרכי העבודה המוצלחים שהיא פיתחה ומיישמת בעיר.
המודל העירוני לעבודה עם ילדים ונוער בסיכון ועקרונות ההכלה וצמצום הנשירה שהעיר מיישמת, קנו לעצמם שם עולמי. עובדה: השבוע הגיעה המשלחת המכובדת מארצות דרום אמריקה, המורכבת מפסיכולוגים, מורים, עובדים סוציאליים, מנהלי מחלקות חינוך ואנשי עמותות העוסקות בנוער בסיכון בארצותיהם. "המשלחת הגיעה ליום שלם של למידה ובסיומו לא רצו להיפרד" אומרים אנשי המחלקה בסיפוק ובגאווה גדולה. את המפגש פתחה מנהלת המחלקה עו"ס רויטל עמוס אשר הציגה את התכניות למניעת נשירה והגברת ההתמדה הפועלות בעיר, כדוגמת: תכנית "נחשון", חונכות אישית, מרכז למידה עירוני ומועדוניות ואת הפעילות של היחידה לקידום נוער. "כל התכניות הינן הוליסטיות הרואות את התלמיד, הן בתחום הלימודי והן בתחום החברתי והרגשי" אמרה.
הפסיכולוג החינוכי אדי גייר, ממרכז השירות הפסיכולוגי חינוכי באשדוד, הציג את מודל העבודה של הפסיכולוגים החינוכיים בעיר ואת שיטות העבודה מול הגופים העירוניים והמחלקה לביקור סדיר, והביא דוגמאות מהשטח להמחשת מודל העבודה. בהמשך, סיירה המשלחת במחלקה לביקור סדיר ופגשה בני נוער מהיחידה לקידום נוער. בני הנוער סיפרו על העבודה באולפן ההקלטות וההנאה מהפעילות היצירתית ובמועדון החברתי הם סיפרו על העבודה מול הקהילה ותיארו חוויה גדולה מהקיץ האחרון כאשר ערכו "בר מצווה" לד"ר דוד רפאל, יהודי בן 86, ניצול שואה, שלא זכה לחגוג בר מצווה בגלל מלחמת העולם השנייה והוצאתו של המורה שלו להורג. הנערים ארגנו וממשו לו את החלום בכותל המערבי.
עבור המשלחת היתה זו הזדמנות לצפות בסיקור הארצי של ערוץ 10 ולפגוש את ד"ר רפאל עצמו, שסיפר את סיפורו האישי תוך שימת דגש על עתיד אופטימי וכוחו של העם היהודי באמונה ובתקווה לעתיד טוב יותר. אחד מנערי היחידה הוסיף שהוא נפגש עם רפאל אחת לשבוע ומתעד את סיפורו למען הדורות הבאים. היה זה רגע שיא של התרגשות ואנשי המשלחת לא הצליחו לעצור את הדמעות דקות ארוכות. עמוס: "ריגש אותי מאוד לראות כיצד אנשים שאינם בני דתנו מכבדים, מוקירים ומתרגשים מהעשייה של העם היהודי ושל מדינת ישראל ואת הכבוד הרב שהם רוחשים לניצולי שואה. הדבר אינו ברור מאליו בעיניי".
לאחר הפסקה קצרה, המשיכה המשלחת לביקור במרכז להורות משמעותית שם שמעו הרצאה וערכו סדנא בנושא עבודה משמעותית עם הורים, בהנחייתה של שולמית קורנבליט, ומשם יצאו לבקר במועדונית המשותפת לחינוך ולרווחה בעיר. המשלחת קינחה את היום בסיור תיירותי בעיר, אותו הדריכו בני נוער השייכים למיזם "בשבילי אשדוד", בהדרכתה ובליוויה של אפרת מצליח מהרשות למאבק בסמים ובהתמכרויות.
גב' יהודית רוזנטל, מנהלת מרכז עפרי של משרד החוץ, סיכמה את היום במילים הבאות: "אני רוצה להודות מקרב לב לרויטל עמוס ולכל הצוות היקר שלה על יום ביקור מדהים ומלמד. אנשי המשלחת ספגו היום המון ידע בנושא של טיפול ושיטות עבודה עם ילדים ונוער בסיכון. הם התפעלו במיוחד מהעשייה העירונית הענפה בתחום זה ומכך שהרשות העירונית משתתפת במימון הפרויקטים השונים ואף יוזמת חלק נרחב מהם בעצמה. בארצות המוצא שלהם הדבר אינו כך. אני מביאה לכאן בשנים האחרונות משלחות של אנשי חינוך מכל רחבי העולם ומתפעלת כל פעם מחדש מהפיתוח והעשייה".