פתרונות לניקיון העיר ולמחזור פסולת, C.E.B, Kid-Smart-City וצמיד בהדפסה תלת-מימד לאיתור ילדים אבודים הם מעט מהחלומות היצירתיים והמיזמים החדשניים שהציגו משתתפי האקאתון בפני השופטים המכובדים והקהל באולם הספורט של בית ספר ארזים.
האקאתון הנו מיזם חדשני הלקוח מהעולם העסקי שבמסגרתו נחשפו תלמידים מחוננים ומצטיינים הלומדים במרו"ם, תלמידי ארזים ותלמידות המדרשה אמי"ת לבנות, לעולם היזמות והחדשנות באמצעות קידום חשיבה המצאתית-יצירתית ומתנסים באופן מעשי בעולם הפיתוח והמחקר.
במהלך ההאקאתון שהופק על ידי מר איתי ורמן, יועץ חדשנות בחינוך, ישבו קבוצות עבודה במרתון של 12 שעות, משעה 9:00 בבוקר ועד השעה 21:00 בערב, במסגרתו נפגשו הצעירים עם אנשי רשות, פיקוח, תעשייה, מפתחים, מנטורים, מרצים מעוררי השראה, מהנדסים ואנשי שיווק, מנהלי בתי ספר, אנשי חינוך, מורים, הורים ובוגרים. "כולם שותפים לפיתוח וקידום מיזמים בנושא אשדוד כעיר חכמה, בהתאם לחזון ראש העיר: אשדוד עיר חכמה לתושביה – התושב במרכז לצד התחדשות עירונית ופיתוח תשתיות למען רווחת התושבים" אומרים במינהל החינוך.
מר יהודה פרנקל, הממונה על החינוך, כיבד את המעמד, בירך את המשתתפים, השתתף בקבוצת עבודה והתרגש לראות את מפעל המצוינות הופך מחלום למציאות. גב' אסתי פילוס, מנהלת היחידה לתכנון אסטרטגי וגב' מאיה דיסטל, ליוו וגיבו את רעיון ההאקאתון מראשיתו. אריה מימון, ראש מינהל החינוך, מרטין עובדיה, מנהלת המחלקה לחטיבה צעירה ומיטל אליאס, מנהלת מחלקת תכניות חינוכיות, עברו בין קבוצות העבודה וסייעו במתן יעוץ, הכוונה והעשרה. אפרת ננר, יועצת ארגונית ומאמנת אישית להצלחה, מפקחת במשרד החינוך לשעבר ואשדודית, העבירה הרצאת השראה וחשפה מהו "סוד ההצלחה".
ספיר קקון, מנהלת בית ספר ארזים פתחה בלב רחב את שערי בית הספר בפני משתתפי האירוע. קקון ובבצ'יק שותפות לדרך החינוכית ולתפיסה פדגוגית ופיתחו יחד מודל חדשני עירוני שמעמיד במרכז את התלמיד המחונן והמצטיין בכיתתו, מתוך הבנה כי התלמיד אינו מחונן ומצטיין רק יום בשבוע בלימודיו במרו"ם אלא כל השבוע גם בבית הספר המזין וגם בבית. "התפקיד שלנו להכין את התלמידים לעולם האמיתי, אנו עדים לעולם משתנה בקצב מסחרר ועלינו להכשיר את התלמידים לקראת עתיד שאינו ידוע. האקאתון מאפשר הדמיה של העולם האמיתי, של עבודה מכוונת תוצר כולל פיתוח מיומנויות של עבודה בצוות, של איתור הבעיה, של איסוף נתונים מהשטח, של הצגה בפני קהל כולל מיומנויות של שכנוע ושל פיתוח", מסבירה ד"ר ציפי בבצ'יק, מנהלת מרו"ם.
אורית קאופמן, המנהלת החדשה של המדרשה לבנות אמי"ת נענתה לקול קורא שהופץ והרימה את הכפפה במטרה למנף את המצוינות. אורית לקחה חלק פעיל באירוע הפדגוגי החדשני יחד גב' אסנת כהן-נחשון, נציגת ההורים עם מורות ותלמידות ואף זכו במקום השני.
אירוע השיא התקיים בשעות הערב, הצגת המיזמים בפני השופטים והופעת מקהלת מיכל בניצוחה של יעל גנון, יחד עם הסולניות המחוננות מאי לוי וליהי עמר. בשולחן השופטים ישבו תמי בן-שבת, מפקחת על מחוז דרום באגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים במשרד החינוך; ד"ר ציפי בבצ'יק, מנהלת מרו"ם; זיוה גרשי, סגנית מנהלת בית ספר ארזים; ערן כהן, סמנכ"ל צוהר ומורה במרו"ם, עופר גולד, אדריכל מעצב סביבות למידה חדשניות ומורה במרו"ם.
השופטים הביעו שביעות רצון מהרמה הגבוהה של 11 קבוצות העבודה, מהיצירתיות והחדשנות של המיזמים שהוצגו, וסיכמו: "ללא ספק הייתה כאן חדוות למידה ויצירה, אירוע שילווה את התלמידים בחייהם הבוגרים. תלמידים, הורים ומורים שיושבים ביחד סביב שולחן עגול במשך 12 שעות ברציפות במטרה לייצר מוצר שיתרום לחברה ולעיר זה אירוע חינוכי משמעותי".