הנורות האדומות ביחסי הזוגיות

הנורות האדומות ביחסי הזוגיות

חודש המאבק באלימות כלפי נשים זימן לתלמידי בתי הספר התיכוניים בעיר הזדמנות למפגש ישיר עם אחד הנושאים הכואבים בחברה הישראלית. במסגרת זו, כ-250 תלמידי כיתות י"א צפו בהצגה 'להכאיב וללטף' ולאחריה ניהלו שיחה עם השחקן אלון מרגלית. יועצת ראש העיר למעמד האישה הגב' אהובה עמרם נשאה דברים בפני התלמידים ועוררה אותם לזהות את הנורות האדומות בבניין היחסים הזוגיים. היה מרתק!

חודש נובמבר, המציין את חודש המאבק באלימות כלפי נשים, מזמן לא מעט אירועים במוסדות החינוך, במטרה להעלות את המודעות לתופעת האלימות הקשה כלפי נשים ולהעמיד לרשות התלמידים כלים ונורות אזהרה באמצעותם יוכלו לתרום את חלקם למיגור התופעה. כחלק מהפעולות שנערכות במוסדות החינוך, התקיים אתמול מפגש מעניין במקיף ט', בהשתתפות כ-250 תלמידי כיתות י"א, במהלכו צפו התלמידים בהצגה "להכאיב וללטף" עם השחקן אלון מרגלית, ולאחריה קיימו שיח עם יועצת ראש העיר למעמד האישה הגב' אהובה עמרם, שנשאה דברים על תופעת האלימות כלפי נשים.

"להכאיב וללטף" היא הצגה שעוסקת בתופעת האלימות כלפי נשים ומעוררת לדיון ורב שיח בין הצופים. ההצגה מספרת על חיזור אלים של גבר קנאי ואובססיבי, ועל תופעה חברתית שבה הזוגיות נבנית בצורה מכאיבה ומאיימת תוך שהגבר מנסה לעיתים ללטף ולרצות את בת הזוג. השחקן אלון מרגלית מציג מונולוג מרתק של דמות הגבר ומציב מראה בפני הקהל המעוררת את הצעירים למחשבה ולדיון ובעקבות כך להיות שגרירים מחוללי שינוי גם בעצמם וגם כלפי החברה בה הם חיים.

כאמור, לאחר ההצגה מתקיים מפגש עם השחקן בו הוא מספר על התהליך שקדם לכתיבת המחזה, על בניית ההצגה ועל המסרים שהיא מעבירה לצופים, תוך שימת דגש על הנורות האדומות שאמורות להידלק בשעה שמזהים זוגיות המושתתת על איומים וכוח.

במהלך חודש המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים, אהובה עמרם משתתפת באירועים שונים שעוסקים בהעלאת המודעות לסוגי האלימות כלפי נשים וביניהם אלימות מילולית, פיזית, נפשית כלכלית ועוד. במסגרת פרויקט הרצאות לבתי הספר התיכוניים, אותו היא מקדמת כל השנה, היא נושאת דברים גם בתחום האלימות כלפי נשים ואתמול, במסגרת ההצגה, היא דיברה על התופעה הכל כך קשה הפושה בחברה שלנו תוך שהיא מנדבת מידע ונתונים מעוררי שאלות. "כל שנה נרצחות בישראל כ-20 נשים בממוצע, ללא הבדל מעמד, גיל, עדה ודת, רק משום שהן מגלות חמלה כלפי בן הזוג וחוששות או אולי מתביישות לדבר על כך קודם.." אמרה היא לתלמידים וציינה את סוגי האלימות או "הדיאלוג" בין בני הזוג אשר מחייבים התייחסות כאילו היו נורות אזהרה אדומות!

"כמובן שהסימנים ונורות האזהרה מופנים לבנות ולבנים כאחד ולכן חשוב לגלות ערנות ובמידה ומזהים התנהגות אלימה בין בני זוג, חשדות בקרב זוגות אחרים, או שנמצאים במצוקה, יש לפנות למרכזים ולגורמים האחראים ולדווח מיד" אמרה.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*