כל מי שחשב שהקורונה שייכת להיסטוריה יופתע לגלות שהיא לא רק ההווה, היא ככל הנראה תהיה פה גם בעתיד. בדוח של מרכז המידע והידע של משרדי הבריאות והביטחון שפורסם היום (שבת) נטען כי העלייה בתחלואה ביומיים האחרונים נושקת ל-9%, כמעט פי חמישה מהאחוז וחצי עליו משרד הבריאות מדבר. על פי הדוח, מקורות ההדבקה העיקריים הם מוסדות החינוך ואוכלוסיית העובדים הזרים.
במגזר העסקי כבר מתחילים לחשוש מהגזירות שיטיל עליהם משרד הבריאות, מספר לא מבוטל של עסקים לא שרד את הקורונה ונאלץ לסגור את שערי העסק והשאר נקלעו לקשיים והצליחו בנשמת אפם האחרונה לפתוח ולהתחיל לנסות להרים את הראש. הגבלות נוספות/חדשות יכולות אולי להיות גזר דין המוות של לא מעט עסקים שנמצאים על הקצה.
היום בערב יישא ראש הממשלה בנימין נתניהו נאום בו יחדד את החלטות הממשלה להמשך הטיפול, הציבור שכבר איבד סבלנות והיה נגיעה מחזרה לשיגרה יצטרך להיות קשוב אך ספק אם יצליח לשמור על אותה משמעת שנקט בחודש מרץ, הרסן שוחרר והמצב הכלכלי דוחק, אולי שיחררו מוקדם מדי או מהר מדי? בכל מקרה יצטרך הציבור לבצע התאמות מחודשות בין אם נח לו או לא.
מניתוח הנתונים על מאפייני ההדבקה החדשים מסתמן כי קיימים שני מוקדים עיקריים: הדבקה שמקורה במערכת החינוך, והדבקה שמקורה באוכלוסיית העובדים הזרים וחסרי המעמד. בסך הכל שני מוקדים אלו אחראים לכ-120 מהחולים החדשים שהתגלו ביומיים האחרונים, כ-60%.
בסיכום הדוח, ממליצים במרכז המידע והידע של משרדי הבריאות והביטחון על ביצוע בדיקות רחבות ומהירות במוקדי התחלואה כבר בימים הקרובים ובשבועות שלאחר מכן, זאת על מנת לאתר חולים נוספים הנמצאים בסבירות גבוהה באוכלוסיות אלו. עוד מומלץ לבחון סגירה סלקטיבית של מוסדות חינוך בהם אובחנו אירועי הדבקה רחבי ממדים, על פי סגירה כוללות של מערכת החינוך התיכוני. מה-22 ובמאי ועד היום נדבקו כ-100 תלמידים בישראל בטווח הגילים 18-13.