חוף ללא בדל

חוף ללא בדל

יום הניקיון הבינלאומי שחל השנה ב-18-19/9/15, היה בהחלט מועד ראוי להשקת קמפיין מיוחד גם בחופי הרחצה של אשדוד. שיתוף פעולה של פעילי סביבה, תלמידים, מינהל החינוך, פיקוח עירוני, המחלקה לאיכות הסביבה ואגף החופים של עיריית אשדוד הניב תוצאה מרשימה וקבע סטנדרט חדש של שמירה על החופים. מעתה "חוף ללא בדל" אינו רק מושג אלא דרך התנהגות וערך סביבתי חשוב ביותר.

כ-150 תלמידים מבתי הספר היסודיים "אופק", "שז"ר" ו"רעים" פשטו בסוף השבוע האחרון על חופי אשדוד והיו הראשונים להשיק את הקמפיין החדש "חוף לא בדל". אליהם הצטרפו כ-20 נערים מהעל יסודי הפעילים בהתנדבות למען הסביבה, צוותי מורים ופעילי סביבה נוספים אשר הרימו את הכפפה ונרתמו לאתגר ההשקה. על המלאכה ניצחו אנשי אגף החופים והמחלקה לאיכות הסביבה בעיריית אשדוד.

אריה תורג'מן, מנהל אגף החופים, מסביר את בחירת העיתוי להשקת "חוף ללא בדל", בצייני כי "בתאריכים 18-19.09.15, התקיים יום הניקיון הבינלאומי, והחלטנו כי זהו המועד המתאים להשיק את המיזם העירוני 'חוף ללא בדל', עליו עמלנו זמן רב". תורג'מן מחמיא כמובן לכל העושים במלאכה: לנועם ואן דר האל – חוקר ימי ופעיל סביבה שסייע בארגון וליווי הפעילות אשר גייס כ 20 נערים מתנדבים פעילי סביבה. למינהל חינוך – לבתי הספר "אופק", "שז"ר" ו"רעים". לפיקוח עירוני – לפקחים הנמצאים במשמרת אכיפה ובמסגרתה חילקו שקיות ומאפרות חד פעמיות למתרחצים ולעובדי אגף החופים – שסייעו בכל המשימות שהתבקשו.

הפעילות עצמה נערכה בחופי הים, במסגרת יום הניקיון הבינלאומי, והתמקדה ב-2 נושאים: הגברת המודעות לשמירת הניקיון בסביבתו הקרובה של המתרחץ והשקת הפרויקט "חוף ללא בדל". התלמידים והמלווים כמו גם פעילי הסביבה, פקחי העירייה ועובדי החופים סיירו בין המתרחצים וחלקו להם מאפרות אישיות העשויות מקרטון קשיח ועליו הכיתוב "חוף נקי" ו"חוף הים אינו מאפרה".

הצלחת המיזם היתה למעלה מן המשוער לנוכח ההתעניינות הגוברת של המתרחצים ובעיקר בשל ההכרה בערך הפעילות ומשמעויותיה לסביבה. "אנו פועלים במאמץ רב לשמירה על חופי הרחצה באשדוד ואנו זקוקים לשיתוף הפעולה של הציבור במאמץ זה" אומר תורג'מן וגב' ימית הוניקמן, מנהלת המחלקה לאיכות הסביבה, מוסיפה כי "השמירה על איכות הסביבה והאוויר נכונה בכל מקום ובכל זמן ובודאי בחופי הרחצה בהם מתקהלים המונים".

תופעת הבדלים במרחב הציבורי הפכה זה מכבר למפגע סביבתי לא נעים שנמשך שנים ארוכות ובמשרד להגנת הסביבה מציינים את המשמעויות של פירוק הבדלים והחומרים הנפלטים ממנו כמקור מפגע לסביבה. "הפעולה האקטיבית שנקטנו הינה יוזמה מתבקשת לאור הנ"ל. עד כה הצבנו מאפרות קבועות אותן הכינו תלמידי מפתן, ואילו הפעם הוחלט על חלוקת מאפרות חד פעמיות בליווי קמפיין הסברה להגברת המודעות" מסכמים באגף החופים ומציינים כי לאורך החופים הוצבו 92 מאפרות קבועות, בסככות הצל, ואילו הפעם חולקו כאלפיים מאפרות חד פעמיות.

בכוונת העירייה להרחיב את שיתוף הפעולה עם בתי הספר כחלק ממודל "אמץ חוף" ואלו מצטרפים לפעילות המקדימה שבצעה העירייה עם רכישתן של 2 נפות חול המסוגלות לבצע ניקיון ברמת הבדל והפקק, כחלק מהתפיסה והשאיפה לשמור על חופי הזהב של ישראל. בעירייה מבטיחים כי יוזמה זו תלך ותתרחב בעתיד עד להכלתה בכל העיר תחת קמפיין "עיר ללא בדל".

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*