חיים עם אופק ותקווה

חיים עם אופק ותקווה

ממה עושים סביבונים? כיצד צובעים פאזלים ובהם סמלי החנוכה? איך חג החנוכה מתקשר לפעילות כייפית בתוך הקהילה ובעיקר כיצד מחברים בין קבוצות שונות לפעילות מרגשת המוכיחה כי בחברה יש מקום לכולם. בית ספר אופק והוסטל "בית אופק" הוכיחו כי יש אופק ותקווה לכל אם רק מוכנים לחייך זה לזה.

בשבוע שעבר, במסגרת מיזם "ואהבת לרעך כמוך" שהקיף את כל העיר, במטרה לעורר את המודעות לאוכלוסיית האנשים עם צרכים מיוחדים, נערכה פעילות נפלאה בבית ספר אופק אשר אירח את בית אופק – הוסטל שיקומי הפועל ברובע ט"ו. במילים אחרות: אופק אירח את אופק והראה כי יש אופק אמיתי ותקווה לכל אדם, גם אם צרכיו מיוחדים ואיננו מתנהל במסגרת חיים נורמטיביים.

במסגרת האירוח הופיעו תלמידי מועצת התלמידים ומועצה ירוקה מכיתות ה-ו', בפני דיירי בית אופק. הם הכינו עבורם שיר וריקוד מיוחדים ובצעו אותו בחן ובהנאה רבה, כאשר גב' רימונד בן ישי, המורה לספורט, עורכת ומובילה את הפעילות המבורכת.

לאחר מכן התכנסו כולם בספריית בית הספר כאשר הדיירים האורחים משתלבים בפעילות התלמידים ומבצעים יחד איתם עבודות אומנות. בקבוצות משותפות הם יצרו סביבונים מכל הבא ליד. "חומרי הגלם היו למעשה חומרי מיחזור שנאספו ע"י התלמידים כמו: דיסקים, פלסטלינה, שיפודים וכיו"ב ובעזרתם יצרו סביבונים" אומרים בבית הספר.

פעילות נוספת עסקה בתחום אחר. הקבוצות עסקו בצביעה של פאזל שהוכן מראש ועמד בסימן חנוכה. "לקראת האירוע בנו התלמידים פאזלים מענייני חנוכה והביאו את חלקיו אל שולחן משותף, למשימת הצביעה" אומרים בבית הספר ומציינים כי בסוף הפעילות "דיירי בית אופק לקחו את הפאזל כמזכרת למפגש המשמח. את הפעילות הזו הובילה המורה לאומנות טלי פרץ.

ראש מינהלת רבעים ט"ו-ט"ז-י"ז גב' מרי פרץ בוגנים, שהיתה שותפה לארגון הפעילות, מציינת כי היתה זו פעילות מרגשת ומעוררת השראה. "לראות את התלמידים יחד עם הדיירים בפעילות טבעית וללא מחיצות ולהתרשם מההנאה ששני הצדדים מפיקים ממנה, זה בהחלט מחזה מרנין המעיד על החשיבות החינוכית והחברתית של המיזם".

בתוך כך נשלחות התודות לחנה שמשי – מנהלת בית הספר, ולנטע – מנהלת הוסטל בית אופק, על שיתופי הפעולה החמים.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*