והפעם על חודש יוני, או בשמו היותר מאיים, טרום חופש גדול, שהוא גם חודש תחילת עונת החתונות, שהחלו מיד לאחר לג בעומר.
איך מתכוננים למבול האירועים/קנסות שהולכים ליפול עלינו?
תחילה כדאי לעשות מיון של האירועים, ולהבדיל בין אירועים של משפחה קרובה, משפחה רחוקה, חברים קרובים ומכרים.
אחרי שעשינו זאת, נחליט, כמה אנחנו מוכנים להוציא על סעיף "מתנות" בכל חודש ופשוט לשים את הכסף בצד, כך שגם אם אין לנו אירוע בחודש מסויים, הכסף לא יתבזבז על משהו אחר, אלא יחכה לחודשים שבהם כן יהיו לנו אירועים.
כך למשל, אם החלטנו שאנחנו מוציאים 300 שח לחודש למתנות, ובחודש מאי, לא היו לנו אירועים, הרי שבחודש יוני יהיו לנו 600 שח למתנות (300 מחודש מאי שלא נוצלו ו300 מחודש יוני).
כמה לתת בכל אירוע?
אז נכון שיש כל מיני אתרים ואפליקציות שמחשבות כמה "נהוג" לתת בהתאם לקריטריונים כאלו ואחרים.. אבל בינינו, ההחלטה כמה לתת צריכה להיות בראש ובראשונה בהתאם להחלטת התקציב שקיבלתם, ואם זה אומר שלחלק מהאירועים לא נלך, או לחילופין רק אחד מבני הזוג יילך, זה מה שנעשה.
ולאלו מכם שאומרים "לא נעים", אומר שהרבה פחות נעים לקבל טלפון מהבנק שמסגרת האשראי שלכם הגיעה לקיצה ושמעכשיו צ'קים (אולי אפילו אלו שנתתם במתנה) יתחילו לחזור..
אבל עזבו אתכם מאירועים עכשיו, החופש הגדול אוטוטו מתחיל, ואיתו כל ההוצאות הנלוות..
מי שמנהל תקציב מסודר, היה אמור לתקצב מראש גם את הקיץ כך שבכל חודש הוא שם בצד כסף, שמצטבר לו ומוכן לשימוש בחודשי הקיץ..
מי שלא? (הגיע הזמן להתחיל!) יכול כבר מעכשיו לבנות תוכנית הוצאות לקיץ.
על מנת לעשות זאת, תחילה נחשב שינויים בהכנסות (האם המעסיק משתתף או מסבסד קייטנה?, דמי הבראה? (בד"כ משולמים בקיץ) ועוד כל מיני הטבות אשר מגדילות את ההכנסה).
נחשב גם שינויים בהוצאות, שלא קיימות בקיץ, כמו צהרון או חוגים לדוגמה, או שמתאחדות עם הוצאות הקיץ, כמו בילויים (אם במשך השנה מוציאים 300 שח בחודש על בילויים, הרי שהסכום הזה עומד לרשותינו גם בחודשי הקיץ כך שלא נחשב אותם כעוד הוצאה מעבר להוצאות הקיץ), כספים אלו הינם מעין "הכנסה נוספת" לקיץ, אם לא ייעדתם אותם לדברים אחרים כמובן.
לאחר מכן נחשב כמה אנחנו הולכים להוציא על קייטנות, בילויים, נופש וכו' (מומלץ לשבת מול לוח שנה ולתכנן באילו ימים יוצאים, לאן וכמה מוציאים, כולל הדברים הקטנים כמו גלידות וכד').
לסיום, נשווה את ההוצאות המתוכננות, להכנסות הנוספות המתוכננות, אם יש לנו מספיק, מצויין! נוסיף לזה קרם הגנה ואנחנו מוכנים לקיץ!
אם אין לנו מספיק, שתי אפשרויות עומדות בפנינו, הראשונה היא לצמצם הוצאות אחרות, שפחות חשובות לנו ולהגדיל בכך את ה"הכנסות הנוספות לקיץ".
השניה היא כמובן לצמצם את ההוצאות שתכננו לקיץ ולחפש חלופות זולות יותר!
הקיץ, לא נופל עלינו ככה פתאום! הוא מגיע כל שנה בדיוק באותו זמן ואפשר וצריך להתכונן אליו!
עונת חתונות/קיץ שמחה!
לא בטוחים שאתם מוכנים?
אשמח לעזור ולענות על כל שאלה!
פרנק בקוש – יועץ לכלכלת המשפחה ולמשכנתאות
- טל': 050-6885851
- אימייל – [email protected]
- פייסבוק – https://www.facebook.com/franck.bakosh
- אתר – www.franckbakosh.co.il