יום השפה העברית בבית ספר "אילנות"

יום השפה העברית בבית ספר "אילנות"

 

יום השפה העברית הוא יום חג לשפת הקודש. במהלך יום זה נחשפים ליופיה של השפה, משתעשעים בחידודי לשון ובחידות לשוניות, מתענגים על פתגמים וניבים מן המקורות, עורכים משחקים מיוחדים ומחברים חיבורי הלל ואהבה לשפה. כך לפחות חגגו בבית ספר אילנות. בסיום הפעילות אף נערכה תצוגה של התוצרים. 

השפה העברית, לשון הקודש, מלווה את עם ישראל למן ראשית הולדתו ועד ימינו. על אף שבשנות הגלות דברו היהודים בלשונות שונים, כל קהילה בשפת המדינה בה שהו, עדיין נותרה השפה נשמת האומה וחיברה בין חלקי העם הפזורים בכל קהילות העולם. השפה על אף שלא היתה הלשון המדוברת בשפת היומיום, נותרה לשפת התפילה והיצירה היהודית-תורנית. בכל שנות הגלות המשיכו יהודים לדבוק בשפה, להתפלל בה, ליצור בעזרתה לא מעט יצירות שהפכו לנכסי צאן ברזל בתרבות ישראל.

עם שיבת ציון והתחדשות היישוב היהודי בארץ ישראל בעת החדשה, עלו ובאו ציון מכל קצות הארץ. יהודים החלו לדבר עברית בארץ הקודש. אט אט החלה השפה להתגלגל על לשונם של תושבי הארץ היהודיים וקנתה לה שבת בשיח היומיומי. העברית כבר לא היתה רק בין כותלי בית הכנסת או בין ספסלי בית המדרש אלא יצאה החוצה אל המרחב. רוכלים בשוק, ילדים בבית הספר ויהודים בדרכם דיברו עברית. עיתונים וספרים נכתבו בעברית. מנהיגים נאמו בעברית. רבנים דרשו בעברית. תלמידים למדו באוניברסיטה בשפה העברית.

למהפך המרשים הזה שאין לו אח ורע בכל העולם, שהרי אין עדות לשפה שחדלה מלהיות מדוברת ושבה לחיות ולהידבר, קשור שמו של אליעזר בן יהודה ("מחייה הלשון העברית"), אשר נולד ב-כ"א בטבת – ביום שנקבע ע"י הכנסת כיום השפה העברית.

בבית ספר אילנות החליטו לקיים את יום השפה העברית, בכ"א בטבת תשע"ז – המועד שנקבע כאמור ע"י כנסת ישראל. "ביום זה ציינו את יום הולדתו של אליעזר בן יהודה ואת פועלו וקורות חייו של מחייה השפה העברית" אומרת מנהלת בית הספר ומציינת כי "התלמידים נחשפו לסרטונים בנושא, מילים מחודשות, ניבים ופתגמים והכל בדרך חווייתית ומהנה".

הפעילות המיוחדת התקיימה בספריית ביה"ס, לאחר שאורגן במיוחד לאירוע ונקבעו בו תחנות עבודה לפי נושאים: תחנה של מטלות כתיבה, תחנת חידות, משחקים, יצירה ועוד. צוות המורים התכנון לקראת האירוע וקיבל הנחיות להפעלה בספרייה. כשהכל היה מוכן, החל סבב פעילות כאשר כל כיתה הגיעה לספרייה לשעתיים של פעילות, בהתאם ללוח השיבוצים שנקבע מראש.

מעבר לפעילות ולמשימות היפות שהוטלו על התלמידים, על כל כיתה הוטלה משימה קבוצתית: הפקת בול אישי ויצירת מילה חדשה ומקורית הכוללת הסבר. ברקע נשמעו כמובן שירים בשפה העברית העוסקים בלשון העברית.

תוצרי העבודות ייתלו במרחב בית הספר ויציגו את עבודות התלמידים.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*